Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynakwiatulotosu

zarabianie na bizuterii

Polecane posty

witam wszystkich! zakładam ten wątek aby poradzić się w pewnej sprawie. otóż chcę dorobić. Myślałam o robieniu biżuterii hand-made. I tu jest moje pytanie czy na tym da się zarobić? Nie myślałam o sprzedaży przez internet tylko koleżanką w szkole. I znalazłam dość tani sklep z fabrykantami i wypisałam co mi się przyda: a więc: linka jubilerska, koraliki, kulki, bigle, łańcuszki, piórka, zaciski,zapięcia, kółka. Czy to mi na początek wystarczy. Mieszkam w małym miasteczku i tu żadnego sklepu z takimi rzeczami nie ma. Ale czy to opłacalne? Na początek ni chcę inwestować więcej niż 50 zł. I gdybym sprzedawała to przez internet to tylko na blogu i przez dogadanie się czyli z bloga zrobiłabym sklep że ceny bym pisała dała do siebie tel. na i przez pocztę polską byśmy dokonywali transakcji bo nie mam konta internetowego i nie założę. Proszę o jakieś wskazówki i pomoc i doractwo w tym temacie. Ja jestem nastolatką i wiecie chcę zarobić na jakieś fajniejsze ciuchy i trochę odciążyć rodziców proszę o pomoc.

Najtansze prefabrykaty sa na Allegro. Jakies szanse masz, ale mozliwe tez ze kolezanki beda chcialy wszystko kupic za 1zl

Gość barbarellia.
nie opłaca się bo będziesz musiała sprzedawać za grosze i nic na tym nie zarobisz wiem coś o tym

a naprawdę nie warto?????

Gość Anjuna
Może kilka lat temu, ale teraz raczej marne. Będziesz musiała sprzedawać po kosztach. Chyba że Cię satysfakcjonuje 10zł za 5 godzin pracy.

Gość cycolinka@.pl
prawda jest taka że dziewczyny maja dostęp do internetu i same mogą kupić półfabrykanty do biżuterii za grosze i same sobie zrobić bo to nic trudnego sama tak robię i mam setki par kolczyków, korali, bransoletek itp.

powiem tak w moim srodowisku gimnazium jest mało utalentowanych dziewczyn a przez neta to one mało kupują

Gość cycolinka@.pl
już niedługo sie wycwanią rób jak chcesz najwyżej biżuterie będziesz ty nosiła ja też taką robiłam ale chcieli półdarmo więc wolałam zostawic dla siebie

Gość dziewczynakiatulotosu
może ktoś jeszcze pomoże

nie chcę zarabiać jakiś wielkich kwot tak 200zł miesięcznie by mi z biżuterii wystarczyło. A jak nie biżu to znacie jakieś inne sposoby i nie mówcie że zbieranie truskawek czy że się mam nauką zająć

tak tylko że ja na allegro nie chce sprzedawać a poradźcie inne sposoby na zarabianie mam 14 lat

Gość może sąsiedzi
może sąsiedzi dadzą ci zarobić parę groszy jak im odśnieżysz koło domu, spytaj.

Gość Zeby zarobic 200zl miesiecznie
na bizuterii, musisz zrobic ok. par kolczykow zeby sie sprzedaly i zwrocilo za materialy... przynajmniej takich prostych, poczatkujacych. I znalezc na nie klientow. Jestes w stanie?

Gość niski smrodek
tak sie sklada, ze pracuje w urzedzie skarbowym. zamierzasz odprowadzac podatki? ja bym ci radzil odprowadzac bo juz mamy twoj adres internetowy. a tak poza tym to zycze powodzenia!

a ja myślałam że do pewnej sumy podatku odprowadzać nie trzeba

Gość niski smrodek
jak zarobisz po 200 zl miesiecznie to ten prog przekroczysz oprocz tego sprzedajac musisz odprowadzac podatek VAT.

no ale ja niepełnoletnia jestem

Gość to odprowadza Twoi rodzice
wraz z zaplaceniem kary ten prog to 1000zl

to ile można zarobić żeby nie płacić kary