Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kania86

pytanie o 9-ciolatka

Polecane posty

Hej! powiedzcie mi czym powinien bawic sie lub nie bawic 9-letni chlopiec? czy to normalne ze w tym wieku bawi sie misiami, klockami lego, samochodzikami i innymi zabawkami m.in na baterie. Że w sklepie wybiera sobie kinder niespodzianke i ciagle oglada bajki. Że udaje psa -> szczeka, chodzi na czworakach, lize siebie i kogos itp.

A czy normalne, że 5-latka nie inetersuje się zupełnie tym, co wymieniłas, za wyjatkiem lego, za to kocha mapy, interesuje sie kosmosem, diznozaurami, pociągami, matematyką??? dzieci sa rózne. Twoj 9-latek wydaje mi sie bardzo dziecinny, moja corka - wręcz przeciwnie :-O co tez nie jest takie fajne :-P

Gość mama 9 latka
mój syn bawi sie lego , sanochodzikami uwielbia słodycze kinder niespodzianki tez.bajki oglada, przeciez to w dalszym ciagu jeszcze dziecko.moze twój ma stycznosc z młodszymi dziecmi a nie w swoim wieku i dlatego niektóre zachowania u niego .

Mój syn też oglada bajki, oczywiście dla dzieci w jego wieku. Misiami sie nie bawi (ale nigdy tego nie robił), samochodzikami się bawi, lego również. Ale ogląda także bardziej ambitne programy, uwielbia tematykę wojny i wojska, kocha sport. A dinozaurami w naszych czasach interesuja się wszystkie dzieci, więc to nic nietypowego. Taka moda.

Gość WY
Ja mam 8 latka i tak lubi oglądać bajki ale nie wszystkie ma takie swoje ulubione misiami się nie bawi autami też nie. Natomiast uwielbia Blay blade nie wiem czy dobrze napisałam, lego też układa ale takie dla jego wieku chociaż już coraz rzadziej. Lubi pisać, liczyć rozwiązywać rebusy. I niestety od niedawna gra w karty dziadzio go nauczył i to w pokera i tysiąca co jest dla mnie mega szokiem bo ja nie umiem a 8 latek potrafi.

Ale "mój" 9-ciolatek nie interesuje się ani kosmosem, ani dizonazurami, ani wojną, ani niczym mądrym. Nie wspomnę że uczyć to się wcale nie chce, ksiażek nie czyta tylko obrazki oglada. Nie bawi się z małymi dziećmi i a z takimi w swoim wieku słabo potrafi bo jest jedynakiem. Ogólnie tylko sam by sie bawil i w gry sam grał. A to naśladowanie psa..... masakra