Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krychula

CZY MAM PIERWSZE OZNAKI CIĄŻY?

Polecane posty

Gość krychula

Witam wszystkich. Mam pytanie, gdyż staramy się z moim mężem o dziecko, od pewnego czasu, czuję że mam problemy gastryczne - czyli głównie wzdęcia, zgaga. A poza tym cały czas mam takie uczucie że aż coś mi rozpycha macicę. I oczywiście chodzę senna, rano bardzo ciężko mi się wstaje do pracy jak nigdy dotąd. I żreć mi się chce!!! Ostatnio to nawet jadam ok. 22:00 ciepłe posiłki, i jestem skłonna zjeść tabliczkę czekolady na raz. Czy myślicie że to pierwsze objawy ciąży? A poza tym kilka dni temu skończył mi się @. I wiem że są przypadki @ w czasie ciąży - a u mnie to wszystko możliwe, bo zawsze miałam problemy z miesiączką - w szczególności to że były bolesne i w czasie dni płodnych czasami plamiłam. A jeszcze lepiej: niedawno koleżanka z pracy też mnie zeschizowała mnie tym że jak ona była w ciąży to dopiero w 4 miesiącu o tym się dowiedziała a miała normalnie @. Co myślicie o tym? Czy też miałyście takie objawy?

Gość PanciaSir
To idz zrób test, co tym myslisz ze tu jasnowidze siedzą. Boze ile ty mas?z

Gość PanciaSir
Boze ile tym masz lat? Zrób test a nie zadajesz idiotyczne pytania, myslisz ze siedza tu jasnowidze?

Gość o zesz........
nie nakrecaj sie, to bez sensu, tylko sobie szkodzisz

Gość krychula
Noszę się z takim zamiarem oczywiście żeby test kupić i to na pewno zrobię w ciągu kilku dni (a do apteki mam daleko - 11 km), ale też chciałam wypytać kobiety czy też tak miały. Lecz nie potrafiłaś odpowiedzieć czy jest to prawdopodobna ciąża więc wolisz odpisać opryskliwie. A zadałam proste pytanie :).

Gość PanciaSir
A zadaj sobie pytanie czy uprawiałaś seks bez zabezpieczenia. Jeśli tak to wiedz że jest to jak najbardziej możliwe. Innej odpowiedzi nie znam.

Gość krychula
I nie szukam tutaj odpowiedzi jasnowidzów bo tu nie o to chodzi, tylko chciałam aby kobiety podzieliły się swoimi doświadczeniami. To nawet zapytać nie można? Jak masz być osobą niemiłą to po prostu nie wypowiadaj się bo nie mam zamiaru z osobami prymitywnymi pisać. Już pokazałaś swoją kulturę.

Gość krychula
Ja pier... dżizys, ręce opadają, przecież napisałam że staram się o dziecko. Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz?

Gość krychula
A poza tym zdaję sobie sprawę że nie za pierwszym razem się uda, niektórzy to miesiącami się starają o dziecko ;]. A wygląda na to że nie miałaś nigdy dzieci, bo widzę po Twoim sposobie pisania. A ja szukam kobiet które już mają dzieci :) nie osób które nie mają o tym zielonego pojęcia ;)

Gość PanciaSir
Wybacz przeoczyłam. No to jeśli się staracie to bardzo możliwe. A ten okres jaki był taki jak zwykle? To staracie sie o dziecko i nie kupiłas sobie testó skoro masz 11km do apteki, ja bym nie wytrzymała cisnienia.

Gość ja mogę codziennie
każda kobieta ma inne obiawy, więc cięzko jednoznacznie odpowiedzieć. Może być to początek ciąży albo i nie. Po prostu czegoś brakuje w organizmie i się domasga tego

Gość krychula
No... Już inna gadka. Chodzi o to że mieszkam na peryferiach miasta i dojazd jest niestety masakrą do centrum komunikacją miejską, jestem psychicznie nastawiona na ciążę, i chciałam wypytać czy na początku któraś z Was miała podobne objawy, a zaznaczę że ostatnio mama mnie zapytała czy jestem w ciąży bo widziała lekko zarysowany brzuszek. Ale tego nie wzięłam do serca, dopiero jak zaczęłam mieć objawy i to że koleżanka dopiero w 4 m-cu ciąży dowiedziała się pomimo że miała @ a urodziła zdrowe dziecko o dziwo. I czy Wy też miałyście @ w czasie ciąży i czy przez całą ciążę? Czy pierwsze parę miesięcy.

Gość krychula
I miesiączkuję jak zawsze. Czyli 3-4 dni średnio.

Gość PanciaSir
A tamta wcześniejsza miesiączka była normalna? No trudno powiedzieć, objawy podobne do ciąży zwłaszcza że jesteś już po okresie. A bolą Cie piersi, są nabrzmiałe, zmienił się kolor brodawek?

Gość krychula
@ jest taki jaki miałam zawsze. Co do piersi są nabrzmiałe, kolor brodawek na razie bez zmian a za to piersi swędzą że czasem muszę się podrapać :)

Gość PanciaSir
Nie nastawiaj się aż tak bardzo, bo jeśli nie wyjdzie będziesz baardzo rozczarowana a może i zniechęcona dlaszymi staraniami. Spróbuj wyluzować i o tym nie mysleć. Najlepiej odpuśc juz sobie kafe i jutro jedz po test. Masz racje nie mam dzieci. Chce miec dzieci i zaczne sie o nie starac juz niedługo i boje sie własnie takiego nastawienia na ciaze a pozniej rozczarowania. Dasz rade jutro kupic test?

Gość krychula
Nie wiem, ale raczej nie bo będę do późna w pracy, jak coś to w weekend podjadę do apteki i napiszę jakie są efekty :). A ciążę planuję głównie z tego względu że w pracy nieciekawie stoi mój dział, i boję się zwolnienia i tego że zostanę na lodzie. Ale nie myśl że tylko po to chcę mieć dziecko. Po prostu od dawna czuję ten instynkt macierzyński, tylko że tą decyzję chciałam przełożyć na później bo chciałam najpierw rozwijać się w zawodzie, lecz jednak czarno to widzę jak reszta mojej grupy. Choć nie ukrywam że jak okaże się to być ciążą, to będę przestraszona i będą nachodzić myśli czy dam sobie radę? Czy przeżyję poród? Jednak uspokaja mnie ten fakt, że każda kobieta jak rodzi, to przecież to znosi to i żyje :). Na pewno jest to ważne doświadczenie w życiu kobiety. Dam znać jak test poszedł :). Pozdrawiam.

Gość krychula
Zdecydowałam jednak dzisiaj że kupię test w aptece internetowej z przesyłką i czekam na przesyłkę... Ahhh ten cholerny brak czasu... :(