Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SamZeSobą

Samotność w małżeństwie. Czy to ma sens ?

Polecane posty

Jak w temacie. Czy wg Was ma sens małżeństwo bez miłości ? Czy jest sens się męczyć czy rozwód jest rozsądniejszym wyjściem ?

Gość zalezy gdzie lezy
czy to malzenstwo ma dzieci?

Gość ksieżniczka ponad wszystkie
rozwód!! !!!

Gość wywalony jęzorek
zawsze sa dwa wyjscia

Trzeba robić wszystko żeby iść szczęśliwą ścieżką. Co prawda dla niektórych ta ścieżka ma kilka centymetrów długości i jest biała ale nie o tą mi chodzi. :)

Gość marimar
nie przetrwa prędzej czy później rozpadnie się

Gość ksieżniczka ponad wszystkie
trzeba wreszcie zrozumiec że wnętrze tez domaga sie miłości szczęscia i tego nie oszukasz :)

O alkoholik :) Bozdrawia Bill W. ;) Tyle że szczęśliwa ścieżka nie zawsze jest szczęśliwa dla wszystkich. Chciałbbym jak najmniej ranić. I nią i dzieci.

Gość marimar
ja jestem mężatka i latają mi w brzuchu motyle :)

Gość LO-max
nie.. to nie ma najmniejszego sensu to najgorszy rodzaj smierci jaka można sobie wymyslić znam takie małżeństwo. Sadzę, że jedna ze stron nie zwariowała w tym tylko dlatego, że budowała poza małżeństwem zwykłe ludzkie przyjaźnie które zaspokajały jej potrzebę bycia z drugim człowiekiem na tej płaszczyźnie, której nie obejmowało jej małżeństwo

No właśnie... Jak teraz to wszystko pogodzić, jak się na to zdobyć..... Co z dziećmi. Pojebane to życie.

Gość marimar
ja planuje podrywać wszystkich facetów :)

Poźlubie 6 lat. Miłość była. Teraz juz nie ma. Chociaż ona mówi że kocha. Ale jakoś nie wierzę w miłość bez szacunku, zaufanie itd.

Gość marimar
a jak cie nie szanuje?

Gość LO-max
Złe słowa, złe czyny brak zaufania, obelgi, kłamstwa itd. a skąd to sie wzieło? I co najważniejsze - jak to sie ma to tych słów o kochaniu?

Gość marimar
a no to rzeczywiście też nie szanuje męża a no kocham innego ja swojemu nieraz mówiłam weźmy rozwód bo tak bedzie lepiej

Jak dla mnie lepiej się rozstać. Co z tego że z dziećmi będą obaj rodzice, jak atmosfera będzie toksyczna. Lepiej osobno i bez nerwów, wyrzutów, nienawiści, obelg i całego tego gówna.

Gość ja mogę codziennie
rozejść się i tyle

Gość marimar
a on do mnie a pierdolisz jedyne co bym musiała to chyba wpaść z innym wtedy bez zastanowienia by mi pozwolił odejść :)

takich topiców było już wiele. ale ja odpowiem pokrótce i tu: bez miłości można żyć w całkiem udanym małżeństwie. ale bez szacunku to raczej nie ma sensu. a tam, gdzie są kłamstwa i obelgi tam nie ma szacunku. albo terapia małżeńska, albo czarno to widzę.

Wiesz takich rozmów było setki. Zawsze sie kończy na tym samym. Jest niereformowalna a ja już się nie przestawię na miłość. Zryła mi psychikę na tyle że nie potrafię już przytulić powiedzieć coś miłego co u mnie zawsze było naturalne. Brzydzi mnie jej zachowanie Czuję nienawiść a wspomnienia nie pozwalają o sobie zapomnieć. Nie da się kochać kto zrobił tak wiele złego......

Gość marimar
no właśnie kto? ty czy ona??

Hehehe alkohol alkoholem nie o to tutaj chodz to juz przeszlosc ;) Alkoholu nie używam bo nei powinenem i to nie temat tej rozmowy wiec wybaczcie. A jej ... hmmm tez sie zdarza i wybucha agresją w moim kierunku, rzuca się na mnie itp Ale to nie temat ;)

moim zdaniem po co sie meczyc? lepiej sie rozstac!!! lepiej zeby dzieci byly wychowywane przez szczesliwych rodzicow niz przez nieszczesliwego tate i mame ktora go nieszanuje