Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja Miła

nie wiedziałam że jestem w ciąży i....

Polecane posty

Gość Patrycja Miła

witam wszystkie dziewczyny, wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży. Wiadomość radosna, ale strach mnie teraz obleciał jak sobie przypomnę co robiłam zanim się dowiedziałam. To już 10 tydzień, dziś byłam u lekarza i wszystko wydaje się być ok. Dowiedziałam się późno, bo miałam bardzo nieregularne miesiączki. Jesienią wróciłam z UK i wtedy mi się rozrgulowały. Do rzeczy: za nim się dowiedziałam (wczoraj) paliłam papierosy :-(, nosiłam ciężkie pudła przy przeprowadzce i czyściłam nowe mieszkanie licznymi preparatami chemicznymi (bardzo śmierdzącymi). Teraz jestem przerażona i zamiast się cieszyć cały czas o tym myślę. A jak u Was mamusie, czy robiłyście coś niebezpiecznego za nim dowiedziałyście się o ciąży??

Gość Millllllllan
też dowiedziałam się w 10tyg. Tak jak ty cykle u mnie były 35-45dniowe. Do tego niewiedząc że jestem w ciąży odchudzałam się, miałam bardzo stresującą pracę, chodziłam na imprezy, piłam alkohol, paliłam fajki (paczka dziennie) . zwaliłam wszytko na odchudzanie bo używaliśmy gumek i była przekonana żeciąża wykluczona. dziecko mam zdrowe jak ryba

Gość Mama Nasturcja
teraz już się tym nie martw tylko zacznij zdrowy tryb życia, dużo odpoczywaj, myśl pozytywnie i się uśmiechaj :-) Natura tak nas stworzyła że chroni do 3 miesiąca, wiele matek nie wie o ciąży pije pali itd a rodzi zdrowe dzieci dlatego że po tych tygodniach się dowiedział i zaczęły się dobrze odżywiać, sypiać, itd.

Gość taksiezastanawiaM
nieeeeeeeeeeeee no w pierwszych tygodniach to zarodek - co mu może zaszkodzić ? ... ja chodziłam na solarium

ja też nie wiedziałam o ciązy odrazu,bo dowiedziałam się może w 4 tygodniu,paliła,piłam redbulle,chodziłam na solarium,dźwigałam rzeczy w pracy,pchałam cięzkie wózki.Efekt?dziecko 9,5 mca, 9.500 kg okazem zdrowia.Rozumiem twoje obawy,więc teraz zwolnij trochę,odźywiaj się dobrze,bierz kwas,witaminy dla ciężarnej,odpoczywaj i bądź dobrej myśli ;)

Gość Patrycja Miła
dzięki dziewczyny, takie słowa otuchy napewno mi pomogą. Zdrowie dziecka najważniejsze, już je kocham

dla mnie najgorszy był okres ten do poczucia ruchów..niby z usg i wszelkich badań dzieciak rozwijał się na medal, ale ja czułam jakiś niepokój że jestem w ciązy a jej nie odczuwam w sensie kopniaki ruchy.Potem trochę zbastowałam z moimi urojeniami ;)

Gość mama dwojeczki
Nie wiedzac jeszcze, ze jestem w ciazy (pierwszej) bylam z mezem na weselu jego siostry i wypilam moooorze wina bialego :) Naprawde duuuuzo i nastepnego dnia mialam takiego kaca jak stad na ksiezyc, a bylam juz w 8 tc (o czym oczywiscie nie wiedzialam). Syn urodzil sie zdrowy jak ryba z waga 4300 gr. Obecnie ma 2,5 roku. W drugiej ciazy nie wiedzac jeszcze o niej rowniez wypilam duzo wina, bo przyjechal szef meza i zaprosil nas na kolacje. Do tego jadlam polsurowe befsztyki i suszi oraz 2 dni wczesniej malowalam sciany i targalam rozne ciezkie klamoty, bo akurat robilismy dodatkowy pokoj na poddaszu. Corcia zdrowa 3805 gr, ma 3 miesiace :) Takze nie martw sie, na pewno wszystko bedzie dobrze. Wierz mi, duzo z nas nie wiedzac jeszcze o ciazy robi rozne rzeczy :)

Gość Patrycja Miła
najbardziej z tego wszystkiego męczą mnie te środki chemiczne, którymi czyściłam nowe mieszkanie. Mimo że piękne, to zasyfione strasznie więc czyściłam preparatami zawierającymi chlor, żeby zdezynfekować. i też czekam na ruchy, bo jakoś nie do końca czuję tą ciążę, mimo że zawsze chciałam zostać mamą

Gość Patrycja Miła
wiem, wiem, jeszcze raz tyle pewno, ale już by się chciało. Teraz pozostaje czekać, dbać o siebie i mieć nadzieję i pozytywne nastawienie

Spokojnie, ja dowiedzialam sie o ciazy w polowie stycznia,a wg ostatniej miesiaczki wychodizlo na to, ze zaszlam przed sylwestrem! A Nowy Rok przywitalam dosc hucznie :) szampan, wodka, piwo, drinki itp... do tego palilam papierosy. Tak jak Ty strasznie sie denerwowalam, ale ciaza przebiegla ksiazkowo i mam sliczna, zdrowa coreczke! Nie martw sie na zapas, pozdrawiam!