Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia9393

Czy Wasza rodzina za PRLu należała do partii, albo Wy?

Polecane posty

Gość Klaudia9393

Ja się niestety urodziłam już nieco za późno, ale moi dziadkowie ze strony mamy oboje należeli :)

Gość Klaudia9393
To dobrze się składa Mikkołajko bo moja też nie :) tyle, że ja pytałam o co innego, jak masz odpowiadać tak niekulturalnie to wiesz, ja z łapanki tu nie biorę żeby mi odpowiadać...

Gość kokokokfd
moja rodzina też się nie sprzedała tak jak twoja. wprost przeciwnie...dziadek był więźniem politycznym

Gość Mikkołajka
bo moja też nie taak?? :D no popatrz, a piszesz moi dziadkowie ze strony mamy oboje należeli no to się zdecyduj albo rybki albo akwarium

Gość Klaudia9393
Kokokokfd Wiesz co moja rodzina się nie sprzedała, moja rodzina miała i ma swoje ideały od dawna. Mój pradziadek z kolei też był w więzieniu podobnie jak Twój tyle, że za działalność komunistyczną. I jestem dumna z (niektórych szczególnie) członków mojej rodziny (a także innych osób robiących podobnie) że chcieli budować i ulepszać kraj a nie rujnować i niszczyć Polskę Ludową.

Gość tak, owszem
mój dziadek

Gość Mikkołajka
moja rodzina miała i ma swoje ideały od dawna. no to trochę im nie wyszło biorąc pod uwagę, że te ideały padły w Polsce w 89 roku na rzecz drapieżnego kapitalizmu

Gość Klaudia9393
Różnie jeszcze może być :)

Gość Mikkołajka
masz na mysli kolejna jedynie słuszna partię, która za krytykę pozbawiała ludzi wolnosci?

Gość czerwony baron
Mój ojciec był wysoko postawionym członkiem KC. Miał liczne koneksje w które mnie wprowadził i z których do dzisiaj odcinam kupony. Sami swoi. Generalnie żyje mi się tak samo dobrze jak przed 89.a nawet powiedziałbym że lepiej :D

Gość Klaudia9393
Mam na myśli rewolucję. A jak myślisz, że teraz mamy wolność to zastanów się jeszcze raz, teraz to dopiero jest zniewolenie.

Gość fwefwerfw
Popytajcie dobrze tę rodzinę, chyba że są już tak odrealnieni, że na stare lata siedzą w psychiatrykach. Ja natomiast wiem od rodziców że w pewnym okresie PRL żeby pływać na statkach, być dyrektorem w małym zakładzie czy co tam jeszcze, po prostu trzeba było należeć do partii. Takie było życie a partia jedyna i wszechobecna. Oczywiście można było jeszcze żyć na garnuszku państwa zamiast pracować a potem nazywać siebie dysydentem. Co do mojej rodziny? Dziadek należał (z przekonania) i tata należał, bo kochał pływanie i wypływał za granicę. A jak czytam wypociny niekórych to żałuję że ja już nie mogłam należeć.

Gość czerwony baron
Dokładnie kolego:D

Gość Mikkołajka
Ja natomiast wiem od rodziców że w pewnym okresie PRL żeby pływać na statkach, być dyrektorem w małym zakładzie czy co tam jeszcze, po prostu trzeba było należeć do partii. BZDURA pływac mozna było, ale na podrzednych stanowiskach to samo z pracą - awans za czerwona ksiazeczkę Sprzedaż swojej wolnosci za mozliwość zajęcia wyższego stanowiska. Tak to wyglądało.. wiekszość z tych co kiedyś pieprzyła o ideałach poustawiała dupy wysoko jak czerwony baron i teraz opowiada jak to w naszej Polsce jest pieknie i jaki dobrobyt

Gość czerwony baron
Widzisz. Pewne kręgi są zamknięte i hermetyczne. Tak już jest. Mój ojciec zawsze był obrotny a ja to po nim po prostu odziedziczyłem. Jestem człowiekiem sukcesu, bo wiem z kim należy się trzymać. Nie szczekam, nie ubliżam. Jestem grzeczny i bardzo układny.

Gość plisa stara
czerwony baron jestes zwyklym wkretodupem i gardze takimi ludzmi jak ty, wez sie lepiej do roboty a nie tylko dupe lizesz komu trzeba:O

Gość Mikkołajka
Jestem grzeczny i bardzo układny. świetnie...tez znam paru takich nawet w Biblii o nich piszą :classic_cool:

Gość Dionizy z VOLVA
Nikt z mojej rodziny czerwonej legitymacji nie miał. Tak w ogóle komucha i popłuczyny komunizmu (czyli dzieci i wnuków komuchów) to od razu można poznać po charakterze, zachowaniu i po chamstwie. Swoją drogą bardzo podoba mi się określenie popłuczyny komunizmu :)

Gość plisa stara
Dionizy zgadzam sie z Toba te dzieciory popluczyn komunizmu widac, ich wielkopanskie maniery brrrr gardze gardze

Gość czerwony baron
Każdy ma prawo do własnego zdania:D Dobranoc

Gość przecież czerwony baron
sobie jaja robi, przygłup jeden ani jednego tematu nie da się tu na poważnie założyć bo zaraz dzieci neo się wkręcą :/

Gość Mikkołajka
przecież czerwony baron sobie jaja robi, przygłup jeden jaja nie jaja, postarał się :D

Gość mitek;p
ja tez jestem za komunizmem towarzysze!Precz z burżujstwem!