Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina2121

Tens ova na bóle menstruacyjne- czy działa?

Polecane posty

Gość paulina2121

cześć dziewczyny. Czy któraś z Was zakupiła może Elektrostymulator TENS Ova TensCare na bóle menstruacyjne? zastanawiam się nad tym, ale najpierw chciałabym poznać Wasze opinie czy warto.

Gość mikikun
Bolesne miesiączkowanie pięciornik gęsi Pięciornik gęsi inaczej srebrnik rośnie na łąkach, pastwiskach, niedzach, przydrożach nie ma szczególnych wymagań, aby słońce świeciło i krople rosy użyczyły nieco wilgoci, a już radośnie rozkłada zlotu kwiatki. Niegdyś zioło bardzo popularne, obecnie coraz bardziej odchodzi w zapomnienie, a szkoda, ponieważ korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego przynosi ulgę w schorzeniach wątroby, pomaga nawet w uszkodzeniu wątroby substancjami chemicznymi. w bólach żołądka i jelit jest niezwykle skuteczny, bo działa przeciwzapalnie i rozkurczowo. Herbatkę z ziela pięciornika gęsiego warto również stosować po kuracji antybiotykowej, po chemioterapii i radioterapii starannie oczyszcza organizm i odnawia Florę bakteryjną jelit. herbatka przepis: 2 łyżki ziela pięciornika gęsiego wsypać do garnka, wlać 3 szklanki wody, zagotować, a następnie pod przykryciem zaparzać około łO minut, przecedzić. Herbatkę pić ocieplą w ciągu dnia, najlepiej łykami. W związku z tym, że pięciornik gęsi wykazuje silne działanie przeciwbólowe, polecam ten ziołowy, całkowicie bezpieczny lek młodym dziewczynom przy bolesnym miesiączkowan in. herbatka przepis: ziele pięciornika gęsiego lO0 g kwiat nagietka 50 g kwiat rumianku 50 g Zioła wymieszać, 3 łyżki zalać 3 szklankami wrzącej wody, zaparzyć, przecedzić, pić ciepłe w ciągu dnia. Gdyby bóle miesiączkowe były szczególnie dokuczliwe, należy tę herbatkę pić tydzień przed spodziewaną miesiączką.

ja z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że nie ma złotego środka na te bóle, leki pomagają, ale niszczą nasz organizm w inny sposób, u mnie bóle były straszne i krwawienie prawie krwotoczne, jeszcze napięcie przedmiesiączkowe z którym sobie nie dawałam radę od razu rodzina i mąż wiedział że się zbliża @ miesiączka, teraz już mam wszystkie dzieci w domu wiec potrzebna mi była pewna antykoncepcja i zdecydowałam sie na MIRENE, mój gin mi ja polecił i jak narazie wszystko trochę zelżało i mam nadzieje że będzie lepiej, ból prawie ustąpił i krwawienie się zmniejszyło, czasem warto sięgnąć po radykalny środek niż się męczyć,

Gość paulina2121
Dzieki za przepis! co do bólu to mam pewna metode- jesli czuje ze mi sie zbliza (pare dni wczesniej bolą mnie piersi i mam skurcze) to biore ibuprom max codziennie i przykladam pare razy na dzien termofor. w dniu okresu czułam sie o niebo lepiej ( wczesniej mdlalam z bolu). a z leków ktore mi pomagaja tak na szybko no to ketonal. wole go wziac nawet jesli nie "chodze po scianach", ale zapobiegawczo przy małych skurczach.dosyc sie nameczylam;)

Gość kasiawojda78
Ja wolę korzystać z dobrodziejstw medycyny naturalnej ! zawsze piję jakieś ziółka, pomagam sobie aromaterapia, która daje zaskakujące „złagodzenie tych bólów ^^ teraz mam olejek lawendowy i geraniowy dr Beta i jestem bardzo zadowolona

Gość Rozalka1222
Ja kupiłam ten elektrostymulator. Wiadomo jak człowiek cierpi to chwyta wszystko co może pomoc, niestety to ściema nie pomaga wcale. Nawet minimalnie. Wykonanie jak zwykła chińszczyzna. Chciałam sobie pomoc ale to pieniądze w błoto.