Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lovetka

Test ciązowy , a ciąża ...

Polecane posty

Gość Lovetka

Witam, Wczoraj zrobiłam sobie test ciążowy płytkowy i wyszedł wynik pozytywny, wolałam jeszcze raz powtórzyć test, bo jak wiadomo są czasami nie prawdziwe.Dziś zrobiłam drugi test, ale tym razem strumieniowy i również wyszedł pozytywny.Jest jakieś prawdopodobieństwo że oba się myliły? Nie wiem czemu, ale mam strach, ze to może być ciąża pozamaciczna... A tak w ogóle jak bym była w ciąży to bym była szczęśliwa :) pozdrawiam

po pierwsze to moje gratulacje :) a po drugie przestań sobie wkrecac bo stres gorzej działa na dziecko :) i do lekarza się zarejestruj :)

Gratulację, to ciąża :) Gdy ja poszłam do ginekologa i powiedziałam o pozytywnym wyniku to lekarka bez badania mi gratulowała :D

Gość Lovetka
Postaram sobie już nic nie wkręcać :) a do lekarza idę dzisiaj prywatnie, bo muszę już wiedzieć :) Jestem strasznie niecierpliwa :) A takie mam jeszcze pytanie.. czy mogę jeszcze przez jakiś czas normalnie pracować?

O ile z ciążą będzie ok a praca nie jest obciążająca możesz pracować do dnia porodu. Z wizytą nie ma co się spieszyć, najlepiej 7/8 tydzień od ostatniej miesiączki.

Gość moyew
a który tydzień od ostatniej miesiączki? bo jak już napisała poprzedniczka nie ma co się zbyt śpieszyć z wizytą.

Gość oasisjha
Nie spiesz się. Mi lekarz powiedział, że powiększoną macicę są w stanie wykryć dopiero od 5 tygodnia a na USG pęcherzyk jest widoczny gdy bhcg jest powyżej 1000 czyli ok 7 tc (zależy od osoby oczywiście). Tak więc jeśli u ciebie to 4tc to poczekaj przynajmniej tydzień. Chyba, żeby zaczęło ci się coś dziać (krwawienie, ból).

Gość Lovetka
jakieś około 12 dni temu powinnam dostać okres, po za tym od pięciu dni bolą mnie piersi, a nigdy tak nie miałam

Gość Lovetka
A jeżeli chodzi o prace to pracuje fizycznie, ale nie ciężko

jak jest wszystko ok to do samego końca można czekać :) a jak to 12 dni po terminie @ to już coś lekarz stwierdzi spokojnie :) koleżance w 3 dni po terminie @ lekarz badaniem już stwierdził ciążę tyle że usg nie robił jeszcze bo za wcześnie i tylko by się stresowała brakiem pęcherzyka

Gość Lovetka
Mydełko Fa , a po za tym ostatnio jestem trochę ospała i niedobrze mi z rana i w ciągu dnia, ale jeszcze nie wymiotowałam. Ostatnio było mi niedobrze dziś rano gdy jadłam kanapki z suchą kiełbasą.

Gość Lovetka
O 13 mam wizytę u ginekologa i zobaczymy :) dziś późnym wieczorem bądź jutro się odezwę :)

Gość Lovetka
A wiec, bylam u ginekologa, pogrzebal, pogrzebal i stwierdzil, ze mam mala macice przez co nie moze nic stwierdzic.Dal mi skierowanie na badanie krwi wykrywajace BHCG.Jutro rano ide na krew i pewnie dopiero w poniedzialek sie dowiem jak to wszystko wyglada.Jestem zla jak osa, bo chcialam juz dzis wiedziec.

Gość rumianek dzbanek
No ale chyba najważniejsze wiesz: ciąża. A na tym etapie to i tak wcześnie popędziłaś do gina, to się nie dziw, że nic nie wypatrzył, chociaż różnie z tym zarodkiem bywa.

Gość Lovetka
Witam, bylam dzis odebrac wynik z BHCG i odrazu pobieglam do ginekologa.No i jestem gdzies w 8 miesiacu ciazy :D bardzo szczesliwa

Gość moyew
pewnie 8tydzień a nie miesiac

Gość Lovetka
No tak he he 8 tygodniu :)

Gość xyzzzzzzzzzzzz
a jaki masz wynik betaHCG?