Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1.2.3.4.5.

Pytanie do kobiet które długo starały się zajść w ciążę

Polecane posty

Gość 1.2.3.4.5.

Powiedzcie mi bo moze się myle, ale mam kuzynke ktora przez 2 lata starala sie zajsc w ciaze no i w koncu sie udalo. :) Teraz synek ma 3 tygodnie a ja obserwuje jak ona sie tym dzieckiem zajmuje! Ubiera w bluzy z kapturem, trzyma pionowo, wrecz opiera caly kregoslup na pupie albo glowa mu totalnie krzywo zwisa, przekarmia mm (pije ponad 100 nawet co 2h). Moje pytanie do tych co sie staraly o ciaże : Czy przez okres staran o ciaze uczylyscie sie jak zajmowac dzieckiem, no przynajmniej podstawy jak trzymac dziecko, bo wg mnie jak ktos chce miec dzieci i tyle sie stara to jakies minimum wiedzy ma?!

a podpowiedziałaś jej coś czy tylko na kafe się wyżywasz na niej??? myśmy się starali 1,5 roku ale o drugie więc już wiedziałam co i jak z pierwszym udało się już w 2 cyklu ale takie podstawy to się wie chociażby z filmów :D:D:D porozmawiaj z nią na spokojnie jako taka dobra dusza i podpowiedz kilka rzeczy

Gość 1.2.3.4.5.
ona jest taka ze bron Boze sie wtracac!

nie wtrącać tylko na zasadzie delikatnych uwag w stylu "oj widzę ze maleństwu główka jeszcze na boki lata może lepiej by było ja przytrzymać?"

Gość 1.2.3.4.5.
probowalam tak to powiedziec a ona ze on juz podnosi glowe czaicie?! Tylko ze ta glowa to rzeczywiscie lata, nie trzyma jej sztywno. Mam wrazenie ze chcialaby na sile zeby syn juz siedzial, biegal i nie wiadomo co jeszcze

Gość mamaritamama
staralam sie 1,5 roku. Przez okres ciazy przeczytalam 2 ksiazki o rozwoju plodu i niemowlat, mnóstwo gazet, broszurek,art. na necie, chodzilam 3 miechy do szkoly rodzenia i codziennie siedzialam na kafe aby poglebiac wiedze ;) ;) ;)

Gość 1.2.3.4.5.
no wlasnie tez tak sadze ze jak kobieta chce miec dzieci to czyta itd. ona nawet nie wiedziala co mozna jesc jak karmila piersia

może kup jakiś poradnik o opiece nad niemowlęciem. Może po prostu nie ma wiedzy, i robi dziecku szkodę nieświadomie.

ja staram sie dosc dlugo ale nie przygotowuje sie jakos do tego jak sie dzieckiem zajmowac wszystko przyjdzie samo itd itd

Gość 1.2.3.4.5.
kuzynce jakos samo nie przyszlo i to mnie zastanawia czy czytala cos o dzieciach, obserwowala otoczenie. No nie wiem ale jak kobieta chce miec dzieci to cos tam na ten temat wie prawda???