Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaskabalbinka

walka i walka

Polecane posty

Gość gaskabalbinka

Czytam te Wasze wypowiedzi i ciągle widzę tylko "walcz". O swoje, o związek, o miłość. Ja tam nie wiem, ale dla mnie związek, to nie jest walka, wojna jakaś, gdzie trzeba bitwy wygrywać. Tylko układ partnerski, szukanie kompromisów, rozmowa, wspólne rozwiązywanie problemów.

Gość wszystkie jestescie takie same
o kobiety w dzisiejszych czasach walczyc nie warto. 🖐️

gasko balbinko -mowisz o zwiazku idealnym , takim z marzen . Jednak tak nie jest w rzeczywistosci.Zycie jest ciagla walka , zdobywaniem mniejszych lub wiekszych pucharow, albo wracaniem bez zadnej nagrody :-( Nawet w najlepszym malzenstwie -zwiazku partnerskim , optymalnym rozwiazaniem jest kompromis, ale on tez ociera sie o walke argumentow , tak wiec..............walcz jest przenosnia , jak dla mnie :-D

Gość gaskabalbinka
nie wiem, nie wiem. Dla mnie życie też nie jest walką. Chociaż daleko mu do ideału. Wręcz przeciwnie. Mnóstwo problemów i przeszkód. Pokonuję je konsekwentnie, ale żeby zaraz "walka"? Jak się ma raka np. to się wtedy walczy. Z chorobą. Jest o co. Jest z kim. Ale związek? Przecież to nie olimpiada, żeby puchary zdobywać. Owszem trzeba się napracować, z czegoś zrezygnować, żeby coś dostać, ale jak to ma być walka, to ja dziękuję za taki związek. Jak jest walka, to zawsze ktoś jest przegrany. A najczęściej zwycięzca też wychodzi mocno pokiereszowany. A przecież w związku ma być po równo, a nie ktoś wyżej, a ktoś niżej. Walka argumentów? Zwykła rozmowa, wymiana poglądów, oczekiwań. Takie mam przemyślenia:)

trudno nie zgodzic sie z twoimi przemysleniami :-D Masz racje . Zycze samych takich przemyslen do konca zycia Balbinko!!!