Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość http/////

rozwarcie 40 tydzien

Polecane posty

Gość http/////

dziewczyny leciutkie rozwarcie szyjki , jak szybko postepuje? jak sie juz zaczeło to bedzie sie pogłebiac regulranie, natychmiastowo czy równie dobzre moze byc tak jeszcze długo?

Gość moyew
oj tu trudno wyrokować. u jednej kobiety ruszy jak burza a inna z rozwarciem i to sporym pół ciązy przechodzi. Wszystko zależy jaka jest szyjka -czy skrócona czy tez np. całkiem zgładzona.

no iby może być i w sumie zwykle to idzie dość szybko ale 4-3,5 długość szyjki to marzenie jak dla mnie ja tak długa miałam do 20tc później już sie skracała mocno i w pierwszej ciąży w 24tc już była zgładzona i rozwarcie na 2,5 a w drugiej od 36tc (od zdjęcia szwów) rozwarcie na 2,5-3 aż do 41tc gdzie długość była 0,5

Gość moyew
ja szyjkę 3cm miałam od poczatku ciąży. Potem ok. 33tc zeszła do 2cm a w 38tc do 1cm i tak był ten 1cm aż do końca. (plus 1cm rozwarcia) Do szpitala gdy poszłam po terminie porodu miałam szyjkę zgładzoną ale nadal 1cm rozwarcie. Poród zaczął się sam ale 1cm rozwarcia miałam długi czas. 5cm zrobiło mi się po ok. 2godz. od pierwszych regularnych skurczy. A potem poszło jak burza ale jak powiedziała mi położna wynikało to z faktu że szyjka była zgładzona a główka zeszła do kanału więc rozwarcie że tak powiem samo się zrobiło pod naciskiem główki. Ale jeśli szyjka się nie skróci to nie bedzie tak raz dwa.

Gość kikolec
ja mialam rozwarcie na 4 cm od 36 tygodnia ciazy, urodzilam przez wywolanie w 41 tygodniu, wody odeszly mi o 11 a o 14.15 urodzilam. Czyli jak zaczelam rodzic to szybko mialam pelne rozwarcie bo w 2 godzinki a godzine mialam skurczy partych.

bardzo różnie najlepiej na nic się nie nastawiaj i nie wyczekuj jakoś strasznie co ma być to będzie a ty się wysypiaj bo po porodzie to nie prędko się wyśpisz myślę ze po jakiś 12 latach :D:D:D

Gość moyew
dokładnie, nie nastawiaj się na szybki poród z powodu tego skrócenia szyjki. Może być różnie ale po co potem wpadać w dołki bo się człowiek napalił na poród już za chwilę. :)

Gość kikolec
ja mialam juz mega skrocona szyjke i duze rozwarcie i ciaze przenosilam ale mialam szybki porod a kolezanka nie mialam zadnego rozwarcie, szyjka dluga a urodzila w 4 godziny, tez po oksytocynie.