Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosssia20lll

chce cofnąc sie w czasie

Polecane posty

Gość Gosssia20lll

Dlaczego żyje w świecie postępu, techniki, ja chciałabym wrócić do czasów gdzie była prawdziwa miłość, gdzie mężczyźni szukali swoich porwanych kobiet, zabijali się o nie, teraz to taki poszuka mnie na facebook-u. brak w nich honoru, ojjj jak ja bym chciala takiego Kmicica :((

Gość ale uo co chodzii
wtedy to był czas wojen. Każdy mężczyzna przynajmniej raz w życiu byli na wojnie. Widzieli zło, śmierć, trupy. Dzieci słabe i chorowite nie przeżywały (zresztą medycyna tak pomagała, że trzeba było być cholernie silnym, by przeżyć leczenie), nie mówiąc już o innych chorobach. A teraz? Każdą bzdurę się tłumaczy jakąś chorobą. Ludzie są słabi i głupi.

Gość ale uo co chodzii
i Gosiu, jeszcze jedno. Kmicic to postać z lat 1655-60. Poczytaj ile było wojen. Wtedy facet miał jedną swoją damę, walczył i wtedy żyło się miłością niespełnioną. Wszelkie śluby królewskie były opracowywane, to był kontrakt. Miłości tej z książek raczej nie było. Zresztą, Potop napisano 200 lat później.

Gość niski smrodek
no wlasnie kiedys to byly czasy!!!!!!!!!!!!!!!! cesarz chinski mygl walic kazda babe jaka chcial. jak byla mezatka to meza ukatrupial. ja tez bym tak chcial.