Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zycietodarNiemarnujgona..

Życie to Boski dar ?

Polecane posty

Podobno życie, nasze narodziny to dar od Boga no to sie zastanawiam. Czy gdyby te 20 lat temu moja matka przespała się z innym, zapłodnił ją inny plemnik to czy bym sie urodziłą?

Gość Mam 30-ke na karku
ale debilność masz unikalny kod DNA odziedziczony po rodzicach. To niepowtarzalan kombinacja genów. Byłabyś ale inna. Może ruda, może niska i gruba, może wysoka i miała krzywe nogi , różnie jest.....

Czytanie ze zrozumieniem sie kłania :)

To o czytaniu było do "Już wiem"

Nie, nie urodziłabyś się Ty. To dziecko miałoby inne DNA, inne przeżycia. Kompletnie nie Ty ;)

Gość Mam 30-ke na karku
skoro nie ma Boga to kto wymyślił tak madrą naturę , tyle powiązań zwiazanych choćby z wedrówką ziemi w galaktyce , skąd coś tak mądrego jak słońce, dzień i noc ?? Skąd coś tak niepowtarzalnego jak różnorodność ras i płci ? Skąd ogień i skąd coś tak potrzebnego jak woda i tlen ? Czy wiecie że cżłowiek wykorzystuje tylke pare procent swojego mózgu ? Są rzeczy które wam się nie śniły...i któych nie znajdziecie w telewizji czy internecie.

No dobra, nie chodzi mi o wygląd tylko o tą "Dusze" jak to sie zwie w Religii bo podobno to ona jest najważniejsza a ciało można mieć rożowe w niebieskie kropki.

Gość hwdpxx
"To niepowtarzalan kombinacja genów. " muszę cię rozczarować bo bliźniaki jednojajowe mają identyczne DNA to naturalne klony!!! dzieci nie wypisujcie takich bzdur tylko za naukę się weźcie

Gość Mam 30-ke na karku
nauka jest rzeczą danam człowiekowi jako badanie tego co mierzalne i dortykalne , ziemskie.... Nauką nie zbadasz tego co duchowe i niematerialne.

jeśli Bogiem nazwiemy przypadek, to boski dar, a właściwie przypadku i małym uporządkowaniu Chaosu.

Gość hwdpxx
"nauka jest rzeczą danam człowiekowi jako badanie" ale głupoty piszesz nauka nie jest dana tylko jest wynikiem odkrywania świata i dzielenie się odkryciami z innymi ludźmi

Gość Mam 30-ke na karku
tak a skąd się nauka wzieła ? Czy to nie Bóg dał człowiekowui rozum aby sobie gospodarował na tym świecie ?

Gość Racja...
Są na tym świecie rzeczy nie do pojęcia ludzkim rozumem. Wykorzystujemy tylko 6% a wybitne jednostki 12% więc...

Gość Mam 30-ke na karku
Nowe życie to nowe sumienie, nowa dusza...nie tylko ciało !!!!!!!!!!!

Gość hwdpxx
nauka czy kurwa rozumiesz to pojęcie bo chyba nie zajrzyj do słownika mylisz naukę z prawami i zależnościami np. wszechświata czy przyrody

Gość Mam 30-ke na karku
Ateiści tłumaczą sobie porządek na tym świecie przypadkowi...wynikiem jakieś ewolucji... Ateiści posługują się nauką jako punktem odniesienia do zgłębienia tajemnicy życia i śmierci oraz stworzenia świata. Ponieważ nauka nie sięga w rzeczy niematerialne to tez wytrąca im narzędzie do zbadania czegokolwiek...duchowego. Nie potrafią już wytłumaczyć dlaczego bo ich rozum nie jest wybitny.

Gość hwdpxx
Mam 30-ke na karku ------> wątpię w twoją 30 bo piszesz i rozumujesz na około 13 latek nie znasz pojęć i nie umiesz czy nie potrafisz zrozumieć czym się kierują inni ludzie np. ateiści twój rozumek jest krótki i ograniczony sio do lekcji

Gość Mam 30-ke na karku
No osądziłaś kogoś kogo nie znasz i nie widzisz...jak myslisz o czym to świadczy ???

Gość hwdpxx
"kogo nie znasz i nie widzisz...jak myslisz" faktycznie nie znam cię jako osoby może jesteś miła może i nie ale to nie ma nic do rzeczy bo wiem co myślisz z twoich wypowiedzi o ile one ukazują prawdę twojego rozumowania czyli pytanie czy piszesz uczciwie to co myślisz bo jeżeli tak to naprawdę ograniczona jesteś