Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemniewwiem

guzek w przegrodzie nosowej

Polecane posty

Gość niewiemniewwiem

jakiś czas temu zauważyłam, że mam takie jakby wybrzuszenie w lewej przegrodzie nosowej. Myślałam, że to przez mój katar alergiczny albo coś, ale sprawę olałam, bo pomyślałam, że to nic poważnego. Ale teraz, po kilku miesiącach dalej to mam. Nie boli, nic się z tego guzka nie sączy, ale jest... Nie jest to żaden polip, czy coś, tak mi się wydaje. Znalazłam w necie, że jest taki brodawczak, co występuje też w nosie i jest to objaw zakażenia wirusem HPV, może być też zmianą rakową i jestem załamana... Płaczę, bo się boję... Nie sądziłam, że to może być coś poważnego. Nie chcę iść do lekarza, bo boję się, że mnie oleje, albo powie, że sobie coś uroiłam, albo będę czekać w kolejce na wizytę u specjalisty, nie wiem, boję się strasznie i jestem załamana...

Gość mrowy chłopak
trzeba zacisnąć zęby i przygotować się na wszystko życie to nie zawsze tylko bajka

Gość Mam czas
nie bede cie straszył ,ale zrób morfologie ,ob ,i beta 2 multiglobulina.i gdy ob 3 cyfrowe ,b2multi podwyższone a cerwonych i bialych krwinek za mało/ a jescze masz jakieś bóle kości czy mieśmi lub są jakieś obawy e jest coś nie tak to wal do lekarza ale nie rodzinnego bo zrobi z ciebie kaleke jak ze mnie,a do onkologa mam szpiczaka

Gość jak, no jak?
zrób morfologie,ob i beta2 multiglobulina,i od razu gdy coś sie nie zgadza do onkologa ,bo ja uwierzyłem rodzinnemu że o rok za pużno mam szpiczaka

Gość hjjjkkll
nakręcaj się dalej to padniesz na zawał i żaden polip w nosie nie będzie ci straszny

Gość dddfffffdd
nakręcaj się dalej to padniesz na zawał i żaden polip w nosie nie będzie ci straszny

Gość niewiemniewwiem
jestem przerażona po prostu... tuż przed tym, jak mi się zrobił ten guzek, to leżałam w szpitalu i tam miałam robione różne badania i wszystko niby powychodziło dobrze... Ogólnie niby jestem zdrowa, mam tylko katar alergiczny, no i ten guzek mi niby nie przeszkadza i nie boli, ale teraz się naczytałam w necie o różnych takich zmianach i są one tam opisane jako zmiany rakowe i tak z dnia na dzień mi się wszystko zawaliło, bo wczoraj to bym nie pomyślała, że mogłabym mieć raka! myślałam, że może to zostawię tak jak jest, nie pójdę do lekarza, ale tak sobie myślę, że jak to się za jakiś czas rozrośnie i się okaże, że jest za późno? Nie wiem, czy się sama nakręcam, czy co, ale strasznie się boję ...

Gość Man_PL
ty masz zapewne skrzywiona przegrode nosowa, ktora jest uwypukolna w jedna strone, jak nie przeszkadza to sie niec nie robi jak sprawia problemy to malutki zabieg korekcyjny, ale idz do laryngologa

Gość niewiemniewwiem
ale jak ona by się skrzywiła? i to z jednej strony? i by się tak wygięła?

Gość myślę że to może być
nowotwór :(

Gość niewiemniewwiem
nie chcę w to wierzyć po prostu :(

Gość Komputer komputer
nowotwory preważnie sie ujawniają w czesciach mało przypominające miejsce do tego nadające a nos ,pod pachą i inych miekich miejscach.

Gość niewiemniewwiem
to wszystko? tak po prostu? ja jestem przecież taka młoda... kurwa no dlaczego? jeszcze kilka miesięcy temu byłam zdrowa... miałam robioną morfoligię, gazometrię, sprawdzane hormony tarczycy, mocz, tomografia i nic... a teraz? a co jak pójdę do lekarza i się okaże, że to koniec? Co ja zrobię?!

Gość a moze to po prostu
a moze to po prostu zaschnięty gilun? :D

Gość niewiemniewwiem
wiecie co? wy sobie jaja robicie i ja to rozumiem, ale kurwa czasami są takie tematy i takie rzeczy, z których sobie jaj nie powinno się robić. Czy to, że ja mogę mieć nowotwór was bawi? To, że być może jestem chora? To, że jestem załamana i nie będę mogła zasnąć? Że myślę o mojej mamie, która być może będzie musiała pochować własne dziecko? To was bawi?

Gość niewiemniewwiem
dziękuję bardzo, miłej nocy wszystkim!

Witam użytkowników kafeterii. Mam problem, otóż kilka dni temu wyczułem zmianę w prawej przegrodzie mojego nosa, konkretnie poczułem, że pojawił się tam jakiś guzek, dotarłem jedynie do tego tekstu: http://www.biomedical.pl/zdrowie/guz-nosa-i-zatok-przynosowych-przyczyny-objawy-leczenie-2801.html ale nie wiem na ile mam pewności, że to jest właśnie ta choroba. Średnio znam się na internecie a pomagał mi głównie najmłodszy syn. Jestem tuż po pięćdziesiątce, całkiem zdrowy ze mnie chłop, cały czas aktywny. Nie wiem czy ma to coś wspólnego z moim problemem ale wolałem powiedzieć. Nie znalazłem tutaj informacji o żadnym nowotworze tylko o brodawczak, krostniak albo rak - ale rak to chyba nowotwór, prwada? NA jakie badani mam się udać. Tutaj ktoś pisał o morfologi, ob i beta 2 - czy te badania są wystarczające? Czy potrzebuje jakiś innych, może prześwietlenia nosa? Nie wiem co mam robić, proszę o pomoc i Pozdrawiam.

Gość gość
Ale mały ten guzek?Guzeknowotwory jest tak duzy żeby Ci sie w nosie nie zmieścił,ludzie przestancie ja straszyc.

Czemu sama siè nakrècasz, zamiast pèdzic do lekarza??? Nie mogè tego pojąc. Co bèdzie, to siè okaze, ale z płaczu na kafe to na pewno NIC nie bèdzie.

Gość gość
do autorki ile ty masz lat dziecko? hormonki jeszcze buzują? może ci sie pryszczoch zamiast na zewnątrz do wewnątrz wbił co w pewnym wieku jest normalne, młodzież sobie rozdłubuje te pryszcze a nosek ma specyficzny kształt , coś nie wyszło na zewnątrz lub zostało nieumiejętnie wciśnięte do środka, urosło i sobie siedzi

Gość gość
I co poszlas do lekarza?

Gość gość
niewiemniewwiem i jak sprawa z guzkiem ?