Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona przyszła

Jestem w 4 miesiacu ciazy i piłam alkohol!!!!!!

Polecane posty

Gość przerazona przyszła

Dzis dowiedziałam sie ze jestem w 4 miesiacu ciazy! Nie bylo by w tym nic dziwnego ze ja o tym zielonego pojecia nie miałam. Do 3 miesiaca dostawałam normalnie okres - fakt słabszy niz zwykle ale był - dodatkowo zawsze było zabezpieczenie - dlatego na mysl mi nie przyszlo ze jestem w ciazy! Przez ten cały okres piłam alkohol w dosyc sporych ilosciach cos koło 4-5 razy na miesiac na imprezach . Strasznie sie martwie o dziecko niby z usg wszystko ok. Ale dzis sie naczytałam o zespole FAS i normalnie mnie zatkało ze mogłam moje jeszcze nienarodzone dziecko na to narazic. Zapytałam ginekolog jak to mozliwe ze miałam okres a on mi odpowiedział ze takie rzeczy sie zdarzaja ze kobieta ma niby okres a jest w ciazy - a ja tak o siebie nie dbałam - piłam paliłam , nerwy , stresy , zero witamin i do tego zły tryb odzywania . Nie moge spac przez to - boje sie o dzidzie :((((

Gość moze to juz było
to nie jest okres tylko krwawienia

Gość przerazona przyszła
ja to przyjełam jako okres bo wypadało mniej wiecej w terminie spodziewanej miesiaczki - skad mogłam podejrzewac jak sie zabezpieczałam. profilaktycznie nie robie sobie testu ciazowego co miesiac. nie o to sie rozbiega zreszta - czy moglo sie cos stac dzidzi ??????????????????????????????

Gość Lusilla panna
gratuluję, nie martw sie na zapas, nie takie pijaczki rodzą zdrowe dzieci:P

Gość danonekkkk
jeśli teraz wszystko unormujesz, jakieś badania prenatalne, witaminki i nie będziesz pić - wszystko będzie ok, ten zespół FAS zalezy do całej ciąży a nie od 4 miesięcy, ten 'okres' to było krwawienie co jest normalne i zdarza się w 1 na 3 ciąże, bywa i tak że kobiety albo nie wiedzą do końca że są w ciąży i robią to co ty, albo po prostu nie interesują się dzieckiem i również piją palą lulki kręcą :D a dziecko jest jak najbardziej zdrowe

Gość anonimowo musze
ja jeden raz w ciązy mocno się napilam, paliłam cały czas:( Dziecko o niskiej wadze, zdrowe. dzisiaj 3 fakultety, nie pije, nie pali. Bądź dobrej myśli,w końcu nie masz innego wyjścia, wiele dzieci rodzi się zdrowych z ciąży "po przejściach"

Gość anonimowo musze
..."dziecko" ma 30 lat:)

Gość pustka próżnia czarna dziura
dobrze jeden obywatel więcej będzie pracował na moja emeryturę tylko żeby zdrowy był!:P

Gość przerazona przyszła
dziekuje ... za dobre słowa ktos wiecej miał podobny przypadek --- martwie sie .

Gość FHKJDHJKFH
nie pierdolcie glupot matoly jedne!!! Jak bys pila przez cala ciaze i palila do tego,mogloby na duzy procent skonczyc sie zle dla dziecka. uwazaj na siebie i na dziecko a bedzie ok. Teraz juz wiesz wiec glowa do gory..bo z czasem dzieck oodczuwa twoj nie pokoj ;) Bierz witaminki i odzywiaj sie zdrowo.bEDZIE DOBRZE.

Gość sylenka24
Dla Ja pierdole jestes zalosna...nie znasz zycia wiec nie filozofuj,Bogiem nie jestes a tym bardziej znawca ludzkiej fizjologii, wiec Twoje podejscie ma sie do niczego. NIeprawda, ze pierwsze miesiace tylko i wylacznie wplywaja na przebieg ciazy

Gość gość
dziewczyny pomocy jestem w 19 tyg ciazy, nic nie wiedzialam, pilam duzo alkoholu ja sie zabije chyba. szkoda ze autorka nie napisala czy zdrowe dziecko irodzila

Gość rudowlosa
nie zabijaj się, czasu nie cofniesz, więc zamiast się zamartwiać, jeśli zamierzasz urodzić to dziecko, to skontaktuj się z lekarzem i po prostu o siebie zadbaj :)

Gość gość
rudowlosa, bylam u gin. z usg wychodzi ze wszystko jest ok no ale przeciez mozgu dziecka nie widzi. jakas paranoja przeciez juz pol ciazy za mna a ja nie dlalam wgl o siebie i o dziecko.

Gość gość
Ja pilam cale 9 mcy,bywalo,ze co dzień. Piwo. Palilam czasem. Mialam 22 lata. Syn dzis 12lat. Zdrowy,madry i przystojny,a w dodatku inteligentny ponad przecietna.

spokooo, będzie dobrze! ;) Ja miałam koleżankę w szkole która miała FAS, ale jej matka ostro tankowała dzień w dzień przez cala ciąże, a to FAS i tak nie było takie bardzo widoczne ;)

Gość gość
Ja niestety znalazlam sie w podobnej sytuacji. Okazalo sie ze jestem okolo 4 miesiaca krwawienia byly w czasie okresu a ze okres mam skapy nie zauwazylam roznicy.. Gruba jestem to tez nie bylo nic widac a teraz totalna zalamka:-(( niedawno porzadnie sie upilam niczego sie nawet nie domyslajac i teraz umieram z przerazenia:( ogolnie nie pije wiec to musial byc ten jeden raz jakies tam witaminy i zdrowe odzywianie niby jest ale nie moge sobie tego darowac szkoda ze nic nie wiadomo o poprzednich sytuacjach bo tak strasznie sie boje o zdrowie dzieciatka:-(((

Gość gość
Jak jesteś młoda to będzie dobrze

Gość gość
27 lat juz.. Wiec juz nie tak bardzo mloda..

chciałam jeszcze dodac ze miałam usg u lekarza i nic nie wykazalo zlego ale to za wczesnie zeby ocenic szkody.. na pewno za jakis czas udam sie na usg 3d. zamowilam tez lecytyne sojowa z solgara bo podobno neutralizuje alkohol czy cos tam ale na pewno wspiera uklad nerwowy malucha.. od razu tez wykupilam tone witamin kwasow omega itp mam ogromna nadzieje ze to malusia wesprze:((

Gość gość
I jak dziewczyny, zdrowe dzieci macie? Napiszcie coś, bo ciekawe jesteśmy. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończyło. Wiele z nas jest w podobnej sytuacji. Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Mogę odpowiedzieć za siebie mój post to ten przedostatni. Dziecko urodziło się zdrowe ma teraz 10 miesięcy rozwija się prawidłowo gaworzy siada raczkuje wstaje przy meblach robi wszystko to co inne dziec***amięć co do złych zdarzeń ma bardzo dobrą pamięta co go przestraszyło jeszcze przez parę dni. Ale wiadomo że te nieprawidłowości mogą wyjść pozniej.. na razie jest ok i staram się dbać o jego rozwój