Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FAANN

KELNERKA

Polecane posty

Gość FAANN

Mam pracować w restauracji.Ktoś mi mówił,że po skończonym jedzeniu trzeba podejść i zapytać czy klienci jeszcze coś sobie życzą czy podać rachunek.Co robić?Kelnerki,proszę o rady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość danonekkkk
pytaj, o rachunek sami poproszą jeśli się zapytasz - czy coś jeszcze cobie życzą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
niee hehe. No co Ty a to jest restauracja czy raczej taki bar pub club czy faktycznie redtauracja przez duże R bo to też ma znaczenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość motyla nogga
ja byłam kelnerką i wszytsko zależy od restauracji w której pracujesz, czy to elegancki miejsce czy raczej nie, inaczej obsługuje się gości w wierzynku a inaczej w jakies restauracji w centrum handlowym...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
właśnie dlatego są kursy barmanskie i kelnerskie. Między kelnerami a konsumentami jest taki umowny znak:) jeśli konsument skończył jeść ale sztućce na talerzu są na 'godzinie' 9:15 konsument zjadł ale nie chce jeszcze abyś pochodziła. Jeśli sztućce na talerzu położył na 6:30 spokojnie podejdz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jeśli natomiast pracujesz w barze clubie czy coś w ten desen. widzisz że zjedli.mają puste szklanki. Podejdz zapytaj czy już możesz zabrać talerze/szklanki. Zapytaj czy czegoś sobie życzą i już:) pamiętaj o popielniczkach, te trzeba wymieniać dosłownie co 5 minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gdy podchodzisz do konsumenta, rączki trzymasz z tyłu :) postawa ma być otwarta, szeroki uśmiech i już masz dyche napiwku:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×