Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spowiadajcie sie ;-)

WPUŚCILIŚCIE KSIĘDZA PO KOLĘDZIE?

Polecane posty

Gość spowiadajcie sie ;-)

jak to było w tym roku u Was ? czy wpuszczacie ksiedza po koledzie czy wychodzicie na ten czas z domu lub udajecie ze was poprostu nie ma? jak było z kopertą bo u nas np w tym roku chodził nowy ksiadz i od nikogo nie przyjmował kopert,z kolei u moich rodziców przy nich zaglądnął ile jest w środku co uważam za niesmaczne.

nie odkąd jestem samodzielna, nie zdaję sie z czarnymi (nie licząc slubu na gorącą prośbę byłego) w tym roku tez nei wpuścilam, nic nie udaję, tylko mówię, że dziękuje i tyle

Gość fgdfvd vv
Tchórzami jesteście, skoro nie potraficie wyjśc i normalnie powiedzieć, że nie chcecie kolędy tylko chować się po kątach. Koperta też nie jest obowiązkowa.

Gość pogoniłem sukienkowego parę
razy i teraz omija mnie dużym łukiem ! :D 🖐️

Koperta nie jest obowiązkowa ale jak nie dasz to ksiądz sobie zaraz odznaczy na liście Twoje nazwisko i postawi wielki -, błogosławiąc ten dom i mieszkańców a w duchu myśląc "ty skąpcu pier*****" :D

Gość nigdzie nie wychodzę
po co? wczesniej ministrantowi, który chodzi pytać czy przyjmuje koledę mówię że nie przyjmuje i wsio!

Gość kjklsd
"sukienkowego" - dobre :D ja odkad mieszkam bez rodzicow nie wpuszczam. po co? zeby ksiadz mogl dokladnie okreslic moj status materialny?:D w ogole do kosciola przestalam chodzic

Ja nie, bo mi gnojas nie chciał ochrzcić dziecka bo mamy narazie cywilny. A przeciez dziecku sie nie domawia. A specjalnie jeszcze przy drzwiach powiedziałam do męża, " nawet nie otwieraj pajacowi" Szybko sie zmył.