Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agataagatka123

JESTEM NA DUKANIE DWA MIESIĄCE I TYLKO - 4 KG !!!!!

Polecane posty

Witam serdecznie. Jestem na diecie dukana już dwa miesiące, ściśle przestrzegam zasad i co...? Tylko - 4 kg ! Nie wiem co się dzieje.. wiem, że inni przez ten czas schudliby 3 razy tyle co ja :( poza tym.. nie mam okresu odkąd zaczęłam diętę i nie wiem dlaczego. Ostatnio miałam bardzo duży stres, może to jest tego przyczyną ale mam wrażenie, że ten brak okresu i tak mały padek wagi mają ze sobą coś wspólnego.. chcę schudnąć jeszcze około 10 kg.. w takim tępie to zrzucę je za dwa lata.. jestem załamana. Proszę o jakieś rady.. może ktoś jest lub był w podobnej sytuacji?

Gość Ja bylam na diecie dabrowskiej
Pierwsze 10 dni - tylko woda i herbaty ziolowe, pozniej przez 20 tylko male ilosci warzyw surowych i gotowanych. Schudlam 1kg. Ludzie ktorzy odchudzali sie ze mna z podobnej wagi stracili w tym czasie po 15.

mam 152 wzrostu i obecnie ważę 61 kg . Dwa lata temu chorowałam na niedoczynność tarczycy ale przerwali mi leczenie z przyczyn dla mnie niewyjąsnionych.

Gość lg-lg
autorko, a co jesz? moze nie trzymasz sie zasad do konca, w dukanie niewielkie odstepstwo od zasad to brak efektow:O jakim systemem robisz dukana? ile dni mialas uderzeniowej fazy?

Gość lg-lg
jak to przerwali ci leczenie? robisz na biezaco badanie poziomu tsh, ft3, ft4? nie rozumiem jak mozna nie leczyc niedoczynnosci?

ja bylam kiedy na dukanie 1,5 miesiąca i tylko dwa kilo schudłam.a to dlatego ze nie mialam nadwagi(albo mialam ale strasznie małą) i cięzko mi było zrzucic cokolwiek. nie wiem co moze byc przyczyną,ale być moze nie trzymasz sie dokladnie tej diety i podjadasz

Leczyłam się około 4 lat.. wizyty co pół roku a każda wizyta trwała 10 minut a kiedyś pani doktor powiedziała, że to ostatnia wizyta i tyle. Chyba musze isc leczyc sie prywatnie. Diety trzymam się bardzo scisle. I faza - 2 kg. Teraz jestem na fazie II. % dni same białka, 5 dni białka +warzywa. Jem serki wiejskie, wędzone kurczaki, makrele, gotowaną piers z kurczaka, gotowaną wątróbkę, jajka, tunczyka, mięso indycze, używam przypraw a może nie powinnam? Piję kawę z mlekiem które ma 2% tłuszczu, warzywa jem tylko te, które są dozwolone.

o matko boska. dziewczyno oszalalas??? NIE WOLNO REDUKOWAC WEGLOWODANOW PRZY NIEDOCZYNNOSCI TARCZYCY!!!!!! tarczyca wtedy zwalnia jeszcze bardziej :(( rany boskie. do sadu powinni podac tego debila co wymyslil ta diete.... teraz bedziesz miala spory problem, bo musisz wprowadzic wegle z powrotem, a to oczywiscie sprawi, ze nabierzesz kg. masakra.

Koniecznie powinnaś pójść do innego lekarza, jak trzeba to prywatnie. Przy nieleczonej niedoczynności nie schudniesz nawet na bardzo rygorystycznej diecie. Wiem coś o tym, sama choruję. Ale się leczę. I wiem, że będę się leczyła do końca życia. Leć do lekarza jak najszybciej.

Teraz to juz calkiem sie załamałam. Tyle walki na nic. Ręce mi opadły.. ;(((( jak zwykle człowiek nie jest niczego świadomy.

agatko, gdy uregulujesz hormony to chudnięcie będzie szło łatwiej, zobaczysz.

curry - wlasnie zarejstrowałam się na wizytę do endokrynologa i zaraz umówię do ginekologa w sprawie zatrzymania się miesiączki. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. dziekuje Ci za dobre slowo :)

idz do lekarza, zacznij powolutku wprowadzac wegle najpierw rano. sol potrawy, pij duzo wody, nie dawaj sie namowic na zadna diete obcinajaca wegle. masz bardzo obnizony metabolizm przez tarczyce, a kazda proba obiecia kalorii zwania go jeszcze bardziej. niestety - obciecie wegli to wrecz dietetyczne sabojstwo przy niedoczynnosci. jedynie lekarstwa ci pomoga, no i zbilansowana dieta.

właśnie zarejstrowałam się do lekarza, endokrynologa. mam nadzieję, że mi pomoże. Tobie również dziękuję za konkretne rady haendem :) musze byc dobrej mysli i dopasowac diete, ktora mi pomoze przy odpowiednich ekach.

Leki to podstawa. Niektórym wystarcza samo branie hormonów. Chudną wtedy bez diety.

Gość Desdemonaa
Agatka, Dukan źle wpływa na tarczycę podobno. Ja mam raczej w normie, ale dietą białkową sobie zaszkodziłam. Teraz nic na mnie nie działa. Właśnie próbuję ostatniej deski ratunku - 1000 kcal. Tobie też radzę. Nie będziesz się katować.

przepraszam ze tak na ciebie naskoczylam.. nie rob zadnj diety teraz, tylko stopniowo dokladaj wegle. zacznij rano. nie panikuj od wzrostu wagi - to woda. wroci ci te 4 kg ale nie martw sie tym. chodzi o to zebys nie dodala ich za duzo naraz. i staraj sie zlozone, czyli zboza, a nie proste czyli slodycze czy bialy chleb. przy chorej tarczycy nie wolno stosowac diety 1000. kzde obciecie kalorii zwalnia i tak jz baaardzo spowolniony metabolizm. najpierw zalatw sobie leki. potem dieta - jak sie wyrownaja hormony nieco..

Gość sluchaj a ciaze wykluczasz?
bo jeśli nie masz okresu i nie chudniesz to może ty po prostu jesteś w ciąży? Zaczęłaś dietę i zaszłaś bo tak się bardzo często zdarza.