Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fabian 23

spirala a ciaza

Polecane posty

Gość fabian 23

Witam ,jestem kolejnym przykladem na to ze majac spirale mozna zajsc w ciaze .Bede miala 4 dziecko ,dopiero 3 dzien sie z tym oswajam .Masakrsa byla na poczatku bo wiadomo ze jak sie zabezpieczalam to nie po to by zajsc w ciaze.Na poczatku strach,placz ,wertowanie tysiecy stron w internecie na temat aborcji [dodam ze mieszkam w kraju gdzie aborcja jest czyms naturalnym ] jednak aczej wiem ze nie potrafie tego zrobic. Nie dam rady.Przemyslalam wszystkie za i przeciw i zdecydowalam ze urodze . Czy ktos ma podobna sytuacje

Gość larysa26
a chodziłaś do kontroli czy spirala się nie przesuwa?pewnie nie,jak założyłas za grosze tak nie poszłaś przez sto lat!!!jaką miałaś tą spirale?dziwne,że kupe moich znajomych ma latami i nie zachodzą w ciąże bo chodzą do kontroli co trochę.

Gość fabian23
Wiesz ,nie rozumiem ludzi ktorzy odpisuja takie bzdury i do tego z taka nienawiscia.Za grosze ...............a co to znaczy wedlug ciebie .Tu gdzie mieszkam wszystkie spirale sa zadarmo wiec mialam normalna .Zreszta nie bede sie tlumaczyc jakiemus glabowi .Po co wogole sie odzywasz skoro nie masz nic madrego do powiedzenia myslisz ze mam 15 lat i krecone wlosy................

Gość o kurczeee
a dlugo mialsa ta spirale? i czy mialas ta z hormonami, czy bez? wszystkie moje znajome ze spiralami maja ciagle ta sama ilosc dzieci wspolczuje dokonywania takich wyborow, pozdrawiam

Gość a jaka masz spirale
miedziana czy mirene z hormonami? Pytam, bo sama mam spirale, 2 dzieci i wolalabym 3 nie miec...;)

Gość Onaaaaaaaaaa22
bo spirala działa tak że płód (z założenia) nie jest w stanie się ulokować czy "przykleić" do macicy aby mógł rosnąć Zatem co dziwnego że jednak cię przechytrzył i udało mu się to? Przecież mówi się że nie istnieje antykoncepcja na 100% skuteczna? Dlatego najlepiej nauczyć się naturalnych metod a nie truć się, psuć organizm, popełniać grzech aborcji (bo spirale i tabletki wczesnoporonne zabijają płód) A teraz skarbie urodzisz i będziesz miała kolejnego maluszka i mam nadzieję że nauczysz się metod naturalnych (jest ich wiele do wyboru) Czwarte dziecko nie musi być "złe" bo już czwarte Moja matka urodziła brata (czwartego dzieciaka) 8 lat po mnie , w wieku 36 lat i jest super chłopcem, inteligentnym, zabawnym, uroczym Takie "niespodzianki" są najlepsze :-)

Gość ona 22 tyl lepiej zamknij
sie w klasztorze, moherze :o Nie masz pojecia jak dziala mirena, wiec sie nie udzielaj :o

Gość Onaaaaaaaaaa22
A ty "nowoczesna , oświecona " dalej truj się antykoncepcją i dziw się jak zajdziesz w ciążę Tacy oświeceni najlepiej w życiu kończą... Albo aborcja i zryta psychika , problemy emocjonalne po latach albo potem problemy jak się dziecka zachce z zajściem Albo komplikacje zdrowotne, raki narządów płciowych itp Nie ma to jak myśleć że rozum swój jest ponad prawa natury, ponad to co od zawsze było normą, co jest skuteczne i bez powikłań Tak, dalej ufaj tylko rozumowi-zobaczysz jak na tym wyjdziesz...

Gość fabian23
nie hormonalna bo nie moglam . Ale sprawdzalam i wszystko bylo ok .Teraz wiem ze tak musialo byc .Choc sam lekarz powiedzial ze tego dziecka nie powinno byc i zebym go nazwala Maggajwer. A tak na powaznie po pierwsze ta nieszczesna spirala .po drugie moj maz sie leczy wiec niby strzelal slepakami ,a po trzecie to bylo wedlug obliczen lekarz w dniu teoretycznie bezpiecznym .Tak ze 3 powody byly przeciw ,,no ale jak sie tak pchalo to czeba nu dac szanse

Gość ona 22 tyl lepiej zamknij
CO ty chrzanisz kobieto??? Przeciez ty mnie w ogole nie znasz, nie wiesz o mnie nic, a moherujesz mi tu jak jakas nawiedzona :o Wyluzuj i idz sie pomodlic :o

Gość bezrobotna85
Czemu naskakujecie na dziewczynę, która propaguje metody naturalne. Dużo o nich czytałam i to są bardzo dobre metody. Poczytajcie sobie o metodzie termiczno-objawowej. W III fazie jest 100% gwarancja na brak poczęcia. Czytałam wiele for na temat tej metody i jest ona bardzo skuteczna. Jedyny minus to wybrane dni na seks.

Gość fabian23
Poprosze o nieodzywanie sie tych co nie maja nic madrego i na temat do powiedzenia ,otworzcie sobie nowy watek i tam sie bijcie