Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CukieRkowa87

Dziewczyny jak uważacie czy mogłam zajść w ciążę...??? Poproszę o poradę.

Polecane posty

Gość CukieRkowa87

Witam serdecznie. Moja sytuacja wygląda następująco... Od miesiąca przyjmuję tabletki antykoncepcyjne (Yasminelle). I dokładnie po wybraniu już prawie całego opakowania,w ost. tygodniu (nie pamiętam dokładnie w którym dniu) zwymiotowałam tabletkę około godzinę po zażyciu i nie przyjęłam nastepnej. Natomiast wcześniej tego samego dnia oraz po zwymiotowaniu współżyłam wielokrotnie z moim narzeczonym. Również miało to miejsce w kilku kolejnych dniach kiedy przyjmowałam ost. tabletki. Po czym nastąpiła 7-dniowa przerwa i ok 3,4 dnia wystąpiło tzw. krwawienie z odstawienia. Niestety krwawienie było praktycznie znikome,było to raczej plamienie. Tabletki Yasminelle przyjmuję już od kilku lat i nigdy krwawienie nie było tak znikome jak tym razem,a wrecz przeciwnie było takie jak normalna miesiączka tyle że mniej bolesne podczas brania tabletek. Obawiam się że mogłam zajść w ciąże po zwymiotowaniu tej tabletki. Czy to możliwe? Od tego czasu minęły już 2 tyg. czy powinnam wykonać test? Czy nie ma takiej potrzeby?? Dziekuję serdecznie za od i pozdrawiam.

Gość CukieRkowa87
Up.

Gość CukieRkowa87
up.

Gość CukieRkowa87
hallo? jest tu ktoś? :)

Gość autorkooo
nikt wrozka tu nie jest:O

Gość CukieRkowa87
Ja nie pytam czy ktos jest wrozka. Tylko pytam o zdanie.

Gość moyew
a co na to ulotka ?? co piszą na ten temat ?

Gość CukieRkowa87
No właśnie pózniej doczytałam że trzeba natychmiast wziąć 2 tabletkę,której nie wzięłam bo o tym nie wiedziałam.

Gość moyew
zrób test w takim razie.

Gość klausa_matrona
tabletka dziecino wchlania sie do 20 min i jak po h wymiotowalas to wszystko powinno byc ok. gorzej ze nie przyjelas tamtej tabletki. a ze krwawienie znikome- tak jest u wiekszosci kobiet przyjmujacych tabletki.

Tabletka wchłania sie do 3 godzin. Bralam kiedyś novynette i tam bylo ze jak do 3 godzin zwymiotujesz to wez druga. Twój bład ale czy od razu w ciazy?? Zrób test 3 tygodnie od potencjalnego dnia zajscia w ciaze albo w dniu spodziewanej @. I tyle. Zdaża sie ze tak sie zachodzi ale musiałabys miec farta :)

Ryzyko jest, zrób test, w 3 tygodniu, jeśli zapomni sie tabletki( czytaj: wymioty traktujemy jak nie przyjęcie tabletki ) to masz 2 wyjścia: -zarzyć tabsa i brać dalej, potem nie robić przerwy między opakowaniami -od razu robić przerwę wliczając w to dzień pominięcia tabletki (tzn. opakowanie nowe zaczynasz dzień wcześniej) w innym przypadku ochrona zmniejsza się. Ale czy doszło u Ciebie do odblokowania owulacji- nie wiadomo, dlatego test.

Gość Olsa
moglas zajsc , idz do ginekologa

kolejna co pyta jak u wróżki. możliwości nie ma tylko i wyłącznie wtedy gdy nie uprawiasz seksu i nie jesteś Maryją Dziewicą ( bo w tym wypadku groziłoby Ci niepokalane poczęcie). zatem zamiast głupio pytać i czytać odpowiedzi typu: możliwe i nie możliwe idź do apteki po testa później do ginekologa. a nie marnujesz czas i zawracasz innym gitare. pozdrawiam!

Gość CukieRkowa87
Horror Czy Ty musisz odrazu tragizowac? Poprostu zastanawiam sie czy jest taka mozliwosc i czy moza ktoras z was miala kiedys taka sytuacje i zaszla? A test zrobie ale jeszcze nie teraz,bo i tak jeszcze pewnie nie wykryje.

to ty tragizujesz. nawet biorąc tabletki i nie wymiotując masz szanse, znikome bo znikome ale ciąża jest możliwa. więc co Ci to da ze kilka osób napisze możliwe, a kilka : nie możliwe? lepiej Ci z tym? czujesz się bardziej oświecona?:D

Gość CukieRkowa87
horror dobra daruj juz sobie. Widze ze nawet normalnie nie mozna o cos zapytac ani podyskutowac na ten temat bo zaraz sie znajdzie jakas co wiecznie jej wszystko zle. Milego dnia Ci zycze. Ciao

załóż trzy podobne tematy, z odpowiedzi wyciągnij średnią statystyczną i na podstawie tych danych oblicz prawdopodobieństwo zajścia w ciąże;) miłego dnia!

Gość CukieRkowa87
horror ignor! szkoda slow juz na Ciebie.