Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FREEDOM FOR INTERNET

Ustawa ACTA

Polecane posty

Gość say no to ACTA
ja osobiście jestem zdruzgotana wklejam wszędzie co się da o tym ale faktycznie ludzie bywają tak już ogłupieni przez te żenujące media które są na poziomie człowieka pierwotnego że brak słów http://www.laquadrature.net/wiki/Jak_walczy%C4%87_z_ACTA

Mam nadzieję, że będę częścią małej opozycji przeciwko ustawie ACTA. Kontynuuj działanie, nawet parę osób znaczy wiele.

Gość o co kamann?
kurwa napiszcie w końcu po ludzku o co chodzi! ale nie jakimiś paragrafami unijnymi tylko jak krowie na rowie- co ta ustawa w praktyce oznacza? czego nie będzie można?

Gość say no to ACTA
dokładnie - zawsze coś a ja mam nadzieję że jednak więcej osób się obudzi! i zobaczy co nam chcą zafundować

Gość say no to ACTA
w skrócie ogranicza Twoją wolność

Gość say no to ACTA
pod pozorem walki z piractwem pozwala na inwigilowanie obywateli!

Aktualnie wiadomo, że będzie położony większy nacisk na poczynania użytkowników internetu, więc również mniejsza swoboda wypowiedzi czyli wolność słowa, a również prywatność, co zakrawa na łamanie praw obywatelskich.

W dużym skrócie ACTA oznacza, że państwa, które ją podpiszą mają prawo robić ze swoim obywatelem co im się żywnie podoba w razie choćby podejrzenia piractwa.

Gość Cosieporobiło
KATEGORYCZNE PYTANIE Czy ta ustawa oznacza,ze nie mozna juz ogladac filmow online,skoro cale megavideo poszlo w pizdu?nie mozna sciagac z megaupload?wprawdzie sa inne serwisy,ale kupa filmow plyt ogolem danych z tych serwisow przepadła?DOBRZE ROZUMIEM??????

Gość o co kamann?
ale co to oznacza w praktyce? jak napisze na kafe że prezydent to ćwok to mnie zamknął? w jaki sposób ograniczenie wolności słowa?

Nisetety nie, działalność MegaVideo i MegaUpload została zawieszona ze względu na piractwo, jednak sprawa nie jest w żaden sposób powiązana z ustawą.

Gość o co kamann?
Deko co Ty gadasz? jak moga ze swoimi obywatelami robić co chcą? podniecacie sie jakiś enigmatycznym ACTA a sami nie wiecie o co w tym tak naprawdę chodzi:O

Taka, że będą jeszcze bardziej śledzić nasze działania, a nawet np. przypadkowe, nieświadome doprowadzenie do nielegalnego filmiku może mieć przykre konsekwencje. Ludzie nie zaakceptują tego, dlatego, że mimo wszystko piractwo jest częstym zjawiskiem w internecie.

Gość Cosieporobiło
Ja pierdziele :O!to jak bede chciala obejrzec film online,a bedzie on z megavideo,to juz go nie obejrze :O?:O:O sory ze tak pytam ale aktualnie nie mam mozliwosci sprawdzic tego sama

Przykładowo ściągasz grę z torrentu za darmo, a w praktyce kosztowałaby dajmy na to 80 zł. Oto działanie pirackie.

Znam twój ból, ponieważ często oglądam najnowsze odcinki swoich ulubionych seriali.

o co kaman? Czytam ACTĘ właśnie, jestem przy artykule 27. Chodzi o to, że pojęcie ''własność intelektualna'' może być bardzo szeroko interpretowane. Wystarczy małe podejrzenie, że korzystasz z kopii w celach komercyjnych, bądź oznakowujesz ''towar'' jako swój własny i mają łatwiejszą drogę do Twoich danych i mogą ich udzielić posiadaczowi praw autorskich.

Gość Cosieporobiło
Czyli juz nic online nie obejrze?co to ma byc 😡 a jak sciagalam plyty z megaupload,mediafire itp ale nigdzite tego nie udostepnialam,to mam przejebane?....:O

Dek - tylko potwierdziłaś moją tezę na ten temat :)

Muszę wyjść, a jeśli temat siądzie - wieczorem odkopie. Co do twojego pytania nie masz absolutnie powodów do zmartwienia.

Gość MEGAUPLOAD
Kuźwa przecież to jest chore;-/

Bądźże konkretniejszy/a i napisz tylko, czy skrewiłam, czy też nie. :(

Nie, nie skrewiłaś. Wybacz, ale naprawdę muszę iść.

Dzisiejszej nocy zasnę spokojniejsza. Albo ktoś tu jest ironicznie-sarkastyczny. :P🖐️

Gość say no to ACTA
temat nie może zaginąć w innych mało inteligentnych zazwyczaj wątkach a podpisanie ustawy przez nasz szanowny kraj tuż tuż 26 styczeń

Gość say no to ACTA
inteligencja tego rządu mnie przeraża - może im powinno się płacić to 1500 zł za te głupoty co wyrabiają??!!!!

Gość o co kamann?
czyli nie mogę np. ściągać filmu i go rozpowszechniać albo podpisywac jako swój, ale dla własnego użytku mogę go ściągnąć z torrentów jeśli zaraz po obejrzeniu skasuje:p