Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurde gerber cholerny

przez dania ze sloiczkow

Polecane posty

moej dziecko nie chce jesc normalnych posilkow tylko te przetworzone :/ Starsze dziecko karmilam normalnymi obiadami i je normalnie - mlodsze wydziwia:(((((((((

Gość fgfdsg
to nie prawda ze to przez sloiczki. moje dzieci na poczatku jadly tylko sloiczki ale stopniowo zaczelam podawac domowe. najpierw 1 w tyg potem 2 itd. teraz jedza wszystko. sloiczkowe dzieci znaja duzo roznych smakow, chyba ze dajesz jedno i to samo. moim to nie zaszkodzilo ale kazde dziecko jest inne i ma inne smaki. znam tez dziecko ktore tez dlugo nie umialo sie przestawic na domowe. mysle ze to zalezy od dziecka. ja mam 2 i jeden je wszystko a drugi np. nie tknie buraczkow, zupy ogorkowej i kilka innych potraw. nie wiem w jakim wieku masz dziecko ale podawaj na poczatek domowe obiadki w konsustencji podobnej do sloiczkow. moze sie przekona a potem stopniowo przyblizaj do postaci normalnego posilku

Gość to nie gerber jest winny
Tylko Twoje lenistwo. Trzeba było gotować,nie chciało się,to teraz się męcz. Sprawiedliwości stało się zadość.

mój na szczęście bardzo szybko rozsmakował się w domowych obiadkach i tych słoiczkowych nie tknie chyba że mu je wcześniej przetworze :D:D:D jakieś zioła, dodaje wody i np ryżu albo kaszy kukurydzianej, troszkę soli za co mnie zaraz zjedzą i teraz syn nawet na taki słoik nie chce patrzeć za to domowe obiadki wcina

lenistwo ??? A TY GOWNO WIESZ CO PRZYCZYNILO SIE DO PODAWANIA SLOICZKOW U NAS I ILE CZASU :) Lenistwo :) Hahahahahaahhaa glowny argument babek ktorych nie stać na te sloiczki :)))

moze moje dziecko ( 7lat) i moj maz tez je sloiczki bo mi tak wygodnie ?:) walnij sie w leb durna babo z wyprzedaży :)

Ja mojemu gotuję, ale mam wrażenie, ze te moje papki wszystkie na jedno kopyto są, mimo, ze daję różne składniki, to smak wciąż ten sam. Więc zdarzyło mi się, ze podałam małemu takze słoiczek i nie widzę w tym problemu. Nie uważam też, ze to z lenistwa jest. Ja wychodzę o 7 rano do pracy, wracm ok. 17.30, trochę pobawię się synkiem i ok. 19 idzie spać. Ja w tym czasei piorę, sprzątam, coś tam upichcę i staram się iść spać tuż plo godz. 22, żeby na drugi dzien nie łazić z nosem przy ziemi. Więc mimo, ze gotowanie obiadku synkowi na drugi dzien nie jest niby bardzo uciążliwe, to jednak od czasu do czasu chętnie bym się posiłkowała słoiczkiem i miała dzięki temu trochę czasu dla siebie. A ja mam tylko 1 dziecko i niewymagającego męża. CO dopiero gdy w domu jest juz jakas latorośl i jeszcze maż ciapciak, któremu trzeba wszystko pod nos podetkać .....

Gość tyyy :P:P:P:P
a za co cie maja zjeść ???? Zeby kupowac takie jedzenie trzeba kogos na nie stac. I tu nie chodzi ze staje w obronie sloiczkow tylko w obronie matek dajacych je dzieciom. z wlasnego wyboru. Jak kogos na nie , nie jest stac tak sie pozniej rozposuje i jedzie inne matki. I pozniej takie teksty ,, sprawiedliwosci stalo sie za dosc" wiekszosc nas je podaje w pierwszych miesiacach - ale nas jadą babki ktore nawet nie stac na nowy dres dla dziecka :) Nie mowie o wszystkich ale te szczegolnie plujace jadem do nich wlasnie naleza :)

Gość tyyy :P:P:P:P
rozpisuje * i jedzie na matki mialo byc

To na pewno nie przez to :) moje dziecko je wszystko i ze słoiczków i to co sama ugotuję. Może po prostu młodsze dziecko jest bardziej niejadkiem :)

Gość rcjakur7328
ja gotuje dzieciom i prowadze bardzo urozmaiconą diete . staram sie podawac wszystko . jesli chodzi o jagnięcione na ktora mnie nie stac bo kosztuje 120zl kupuje 2 sloiki gerbera z nia i podaje dziecku raz w tyg ogolem: - podaje codziennie inne warzywa - codziennie inny rodzaj miesa : od kurczaka indyka po wolowine , krolika, cielecine i jagniecine i oczywiscie rybe. mam teraz 4 letnie dziecko ktore ma idealna wage co do wzrostu i jest okazem zdrowia :) I nie wazne czy podawalam na przemian i domowe i gerberow czy innych

Sama jesteś z wyprzedaży w Tesco za 2gerbery płacisz 6zł,więc karmienie słoiczkiem nie jest przywilejem bogatych-walnij się w tą pustą mózgownicę! Karmisz słoiczkami,żeby móc powiedzieć,że jesteś bogata? no gratuluję rozumu. Ja mam 2 dzieci, pracuję i mam czas i chęci,żeby ugotować obiad,a że mnie stać to i w eko-sklepach robiłam zakupy jak syn był mały. Ja karmiąc dziecko patrzyłam,żeby jedzenie było zdrowe i dostosowane do wieku. Zdarzało mi się kupić słoiczek, ale nie non stop. do :p :p :p :p pewnie chodziło Ci o to,że zjadą Cię za to,że solisz :) Każdy podaje to co uważa za stosowne. Ja używam soli ziołowej, czosnkowej lub morskiej. Ale u dziadków jemy normalną i też żyjemy.

ja akurat w tesco jeszcze zakupow nie robilam ale skoro znasz tak dobrze ceny tzn ze udalo ci sie kilka razy na promocje zerknac:D::DD:D:D:D:

wowww- w eko-sklepach?:) a co tam ciekawego zakupilas?:))))

Gość gerber2456788
tak to prawda matki podawają dziecią słoiczki przez lenistwo!!! Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć ,że podawałaś bo jest zdrowszy niż jakbyś sama go zrobiła teraz za swoje lenistwo płacisz

Otóż warzywa i mięso oraz wszystko co bezglutenowe,bo starszy syn jest uczulony. Jak zamawiasz przez internet za ponad 300 zł,to dostawa do domu gratis. Do Tesco często chodzę,bo mają często fajne promocje-a te słoiczki stoją na takim oddzielnym regale-właśnie na promocjach i rzucają się w oczy. Ja nie mówię,że podawanie słoiczków jest złe. Ale podawanie tylko słoiczków uważam za lenistwo. Dlatego sama się załatwiłaś-gdybyś dawała raz to,raz to,to dziecko byłoby zwyczajne. Nie możesz obwiniać o to producenta,bo to była Twoja decyzja czym karmisz. Jedzenie ze słoików ma najczęściej zbyt papkowatą konzystencję i dlatego dziecko nie chce domowego. Spróbuj robić sama takie papki jak w słoiku,ale stopniowo do zblenderowanego dodawaj po trochu ugniecionego widelcem-może wtedy się przekona.

Gość ..autorko..
jakie durne teksty typu....... przez lenistwo. zal mi takich kobiet. ja tez podawalam podawalam sloiczki i mam zdrowe dzieci. poza tym obiad domowy nie oznacza od razu ze bedzie to obiad zdrowy bo frytki tez idzie zrobic samemu ;) dziecku to minie , po prostu podawaj czesciej domowe obiady ale podobne do tych z gerbera. moze maly zalapie;)

Gość mnie stac na sloiczki,a wole
jak moj synek wcina moje obiadki.niestety nie zawsze chce,wiec mieszam moj obiadek ze sloiczkiem i jest ok.

Gość a z jakiego powodu podawałaś
słoiczki? alergia? brak czasu? brak kasy? bo dla mnie właśnie osoby których nie stać na kupno cielęciny, baraniny, królika itd. decydują się na kupno słoiczków. i lenistwo w sumie też. bo nie trzeba chodzić i szukać sklepu ze zdrową żywnością tylko idą do pierwszego lepszego marketu. zamiast gotować-wstawią do mikrofalówki, zamiast myć wyrzucą słoik. wygodne że hej!

Gość a znacie jakies fajne stronki
przewaznie kupuje sie sloiczki wtedy kiedy np ciezko zrobic lub zdobyc produkty w nich zawarte.ja np nie umiem i nie zrobialabym krolika.kure i inne miesko bez problemu.a chcialam zeby moj smyk posmakowal kroliczka

Gość a znacie jakies fajne stronki
przewaznie kupuje sie sloiczki wtedy kiedy np ciezko zrobic lub zdobyc produkty w nich zawarte.ja np nie umiem i nie zrobialabym krolika.kure i inne miesko bez problemu.a chcialam zeby moj smyk posmakowal kroliczka

yhy

Gość mamama27
autorko wymyśliłaś sobie teorie - mój jakoś jadał tylko słoiczki - potem pół na pół a teraz je tylko gotowane - i je bardzo chętnie

hmmm u mnie to raczej lenistwo przy słoikach odpada bo musze i tak to jeszcze po swojemu mu doprawić by zjadł bo mu ta papa ze słoika nie smakuje jedynie spagetti i risotto zje a reszte trzeba i tak mu doprawić i pogotować by smaku nabrało :) a i tak chodziło mi o to że mnie zjedza za to że dziecku sole :D baaa nawet czasami pieprzu dam a czosnek to normalka :)

Gość moja opinia .....
chyba nie reguła z tymi obiadami bo mój jadł pokarmy "słoiczkowe" i teraz je ładnie moje obiady ma 2 lata i 3 miesiące.

zamiast nowe tematy zakladac moze odpisz i pochwal sie co takiego kupowalas w koncu w tych eko-sklepach:D

no moje dzieci nie sa uczulone tylko maja celiakie wiec robie to samo + mlodszy dostaje sloiki i co w zwiazku z tym?:) a ma dopiero 5 miesiecy:)

juz nie wspomne ile my wydajemy przy zakupach:)

To właśnie pisałam,że o sól pewnie Ci chodziło. Królika nie kupuje się żywego-kupuje się tuszki świeże lub mrożone. oddzielasz od kości i gotujesz, mielisz itp.

Gość norbus
ja kiedyś stałam w Tesco w kolejce za matką,która miała wyłożone na taśmie 30 słoików jedzenia dla dziecka różnych firm i róznego rodzaju czyli na kazdy dzień niby co innego ale jednak słoik ... dodam,ze dziecko z wyglądu mogło miec już ponad 2 latka i co,niech mi ktos powie,ze to nie z leńistwa ...