Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurde gerber cholerny

przez dania ze sloiczkow

Polecane posty

Gość wfejie
syn ma 5 m-cy je sloiki i ty sie martwisz ze nie je domowych obiadkow?????????? chyba ci stuknelo. przeciez to niemowle? moje w tym wieku dopiero poznawaly pojedyncze smaki np. marchew albo jalbko. pelnych obiadow jeszcze nie dostawali. po co sie tak spieszyc? jezeli chcesz to zrob mu np. marchew i ziemniak. zmiksuj to blenderem i moze zje. chcesz dac mu moze kapusniak a na drugie danie schabowe??? nie wiem w czym masz problem kobieto

Gość nie mamy takich problemów
chodziło o obiadki takie jak w słoiczkach, tylko DOMOWEJ ROBOTY, głąbie

Nikt normalny i zdrowy na umyśle nie będzie gotował jedzenia specjalnie dla dziecka :) Takie jest moje zdanie i tego sie trzymam. U nas jeśli jest obiad taki, że można go podać dziecku -11 miesięcy to go dostaje, jeśli nie, dostaje obiadek ze słoiczka :) Wszyscy z naszej rodziny tak robią i jakoś mamy zdrowe i mądre dzieci

Gość Ekspert.Nestle
W imieniu marki Gerber i firmy Nestle pragniemy wyjaśnić, że mięso oddzielane mechanicznie nie jest obecnie wykorzystywane w żadnym produkcie Gerber. Składnik ten, spełniający wszelkie normy żywności dla niemowląt i małych dzieci (czyli, zgodnie z wymaganiami UE dla takiej żywności, wytwarzany tylko z korpusów drobiowych i jako surowiec spełniający wymagania obowiązujące dla mięsa świeżego), wchodził w skład - widniejący na etykiecie - dwóch z naszych monoskładnikowych produktów mięsnych, od momentu wprowadzenia ich na rynek w 2003 roku. Mięso oddzielane mechaniczne było używane jedynie w tych 2 produktach (słoiczki z mięsem z indyka i kurczaka) w celu poprawienia ich tekstury i zawsze było przygotowywane zgodnie z polskimi i europejskimi surowymi standardami żywności dla niemowląt i małych dzieci. Jednak, ze względu na niepokojące kontrowersje, które wywołała obecność tego składnika w styczniu 2011 roku wśród naszych niektórych konsumentów, firma postanowiła wycofać go ze składu i na początku ubiegłego roku receptury tych dwóch produktów zostały zmienione. Ponadto, warto podkreślić, że produkty Gerber sprzedawane w Polsce są produkowane głównie z polskich składników, według polskich receptur w zakładzie produkcyjnym w Rzeszowie. Wspomniane produkty monoskładnikowe z mięsem z indyka i kurczaka nie były i nie są sprzedawane w krajach Europy Zachodniej, bowiem marka Gerber w tych krajach w ogóle nie jest obecna. Firma Nestle stosuje takie same standardy w stosunku do produktów wprowadzanych na polskie oraz zachodnioeuropejskie rynki. Jeśli mielibyście pytania lub chcielibyście uzyskać więcej informacji, jesteśmy do Waszej dyspozycji lub możecie kontaktować się bezpośrednio na adres: cs@pl.nestle.com.

Gość to nie gerber jest winny
Jakbyś czytała to byś wiedziała-napisałam duuużo wcześniej co kupowałam. ale jak Ty chcesz podawać obiady 5 miesięcznemu dziecku,to nie mam najmniejszych wątpliwości jaki poziom inteligencji prezentujesz...

Gość to nie gerber jest winny
Pewnie dzieciak nie chciał jeść golonki i bigosu? Bo marchewki czy ziemniaka nie można nazwać obiadem! A ja żadnych nowych tematów nie zakładałam.

Gość te, nestle
a jak tam strajki w waszych fabrykach? A dalej tniecie kasy tropikalne na produkty do waszych słodyczy? No i co z tymi darmowymi próbkami mleka dla dzieci z III świata, matki tracą po tym pokarm, nie mają kasy an wasze niedarmowe mleka ani wody pitnej by je przygotować. Nestle znana jest z braku etyki!