Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wojtyl

Godność i dusza człowieka

Polecane posty

Gość wojtyl

Czy masz jeszcze godność i duszę człowieka?

Gość usuwanie grobów
a ty?

Gość wojtyl
tak. Nie odpowiada się pytaniem na pytanie. Jesteś rude?

Gość biada
Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo podobni jesteście do grobów pobielanych, które z zewnątrz wyglądają pięknie, lecz wewnątrz pełne są kości trupich i wszelkiego plugastwa. Tak i wy z zewnątrz wydajecie się ludziom sprawiedliwi, lecz wewnątrz pełni jesteście obłudy i nieprawości.

Gość wojtyl
Rudzi nie mają duszy, a godność obca jest kobietom po 30-stce i powyżej 60 kilograma.

Gość usuwanie grobów
rude i farbowane do tego :classic_cool: biada 1 Pewnego razu Jezus przechodził w szabat wśród zbóż. Uczniowie Jego, odczuwając głód, zaczęli zrywać kłosy i jeść. 2 Gdy to ujrzeli faryzeusze, rzekli Mu: Oto Twoi uczniowie czynią to, czego nie wolno czynić w szabat. 3 A On im odpowiedział: Nie czytaliście, co uczynił Dawid, gdy był głodny, on i jego towarzysze? 4 Jak wszedł do domu Bożego i jadł chleby pokładne, których nie było wolno jeść jemu ani jego towarzyszom, tylko samym kapłanom?2 5 Albo nie czytaliście w Prawie, że w dzień szabatu kapłani naruszają w świątyni spoczynek szabatu, a są bez winy?3 6 Oto powiadam wam: Tu jest coś większego niż świątynia. 7 Gdybyście zrozumieli, co znaczy: Chcę raczej miłosierdzia niż ofiary4, nie potępialibyście niewinnych. 8 Albowiem Syn Człowieczy jest Panem szabatu5.

Gość wojtyl
Farbowane? Czyli masz duszę, ale uprawiasz herezje. Niech no tylko tu wbije Jan Paweł!

Gość usuwanie grobów
wojtyl - rude i pofarbowane na czarno :classic_cool:

Gość wojtyl
Aaaa.... czyli jesteś farbowany lis! Bezduszna, współczuję... ale czy masz godność człowieka?

Gość df34534534
"Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo podobni jesteście do grobów pobielanych, które z zewnątrz wyglądają pięknie, lecz wewnątrz pełne są kości trupich i wszelkiego plugastwa. Tak i wy z zewnątrz wydajecie się ludziom sprawiedliwi, lecz wewnątrz pełni jesteście obłudy i nieprawości. " to którejś ze swoich książek chyba "psychopatii" - Kępiński przyrównuje "groby pobielane do" osobowości Anankasty(ananke - "przymus")

Gość usuwanie grobów
skąd... swego czasu mimowolnie i nieświadomie stałam sie utrzymanką :P tak więc przesrane na całej linii :classic_cool:

Gość wojtyl
Te, inteligent wypad z tematu dla katolików. To jest dobry dom i tutaj książków nie ma!

Gość wojtyl
usuwanie grobow Nie, chodzi mi o wagę i wiek.

Gość usuwanie grobów
a, tak, też mnie kwalifikuje pod kreską :D

Gość wojtyl
Ja prdle. Nie spodziewałem się na kafe inteligencji. Na kszysz z nimi!

Gość wojtyl
usuwanie grobów nie masz więc godności i duszy człowieka. Jesteś zwierzęciem. Ament.

Gość K-141 Kursk
biada - twojego linka: Nasuwa się w tym miejscu obraz człowieka, który chciałby wejść do wody dopiero wtedy, kiedy będzie już umiał pływać. BOSKIE :D