Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 6miesieczne niemowle

6miesiecznie niemowle budzi sie z krzykiem

Polecane posty

Moja 6 miesieczna cora awsze przesypiala cale nocy tzn budzila sie o 4-5 rano na karmenie pojadla i spala do 8-9 nietety od kilku dni budzi sie w nocy bardzo czesto i ma problemy z zasnieciem. Jezeli zje otstni posilek o 20:30 zasnie o 21:00 to zawze budzi sie potem o 23;00 czy 24:00 i nie moze zanac probujemy wszytkiego mleko nie picie nie moczek tez nie to . gdzy bydzi ie w nocy budzi sie z ogromnym krzykiem jakby z glodu czy bólu . I placze przez np. 1h dopuki nie padnie ze zmeczenia i nie anie na kolejne 2-3h niepokoi mnie to e gdy obudzi ie z takim panicznym wrzakiem to nie mozna jej w ogole upokoic. Zeby tez raczej nie ida nic nie widac takiego no ale jednak jest jakas niespokojna. DLaczego ? Czy ktoras mama miala podobny problem?

Gość pararelna pararela
czasem tak padaczka nocna się objawia, zapytaj neurolga

Gość zagubina
ale o czym Ty piszesz? może ząbkuje? lubteż sobie Was tak wyćwiczyła ,ze żada Waszej bliskości o tej porze...a jaki ma rytm dnia? jakie drzemki?

Gość zagubina
rząda -błąd

w dzien potrafi przespac przed poludniem gdzie tak od 10do 11 i potem kolejna drzemka o 14 ale to tylko 30minut i ok 17 tez 30minut z tym ze w dzien ie nie udzi z krzykiem

Gość zagubina
wiesz to zakleży jakie to dziecko jest...hmm pierwsza drezmkę ma o 10 tej i spi do 11 tak>? potem o 14 tej i o 17 tej... moze problem tkwi w jedzeniu? napisz jak wyglada Twój dzień odnośnie karmienia malucha

naz chemat jedzenia wyglada mniej wiecaj tak 8:00 180mleka 12:00 180mleka 13:30 jakas zubka deserek pol sloiczka 16:00 180mleka 19:30 kąpiel 20:30 180ml mleka +kleik ryzowy Jetesmy na mleku nutramigen gdyz mala ma skaze bialkowa przy czym w nocy pomimo ze budzi i eczeto chetnie zjada 150ml mleka dopiero o 4-5

Gość fiskars miałam
Moja też w tym dokładnie wieku sie tak budziła A wyglądało totak: -błoga cisza ,wszyscy śpią,a tu z nienacka KRZYK!WRZASK! To ja na równe nogi-dziecko na rączki a ono wrzeszczy! Drze sie jakby je ze skóry obdzierali! Uspokajanie trwało długo,bardzo długo-ale raczej nieco krócej niż godzina-napewno dłużej niż pół)) I tak każdej niemal nocy,raz czy dwa nawet w wwózku po powrocie ze spaceru. Ja tłumaczyłam to ząbkowaniem-moja 6miesięcy i już 6zębów miała. Nie byłam z tym u lekarza a nawet zapomniałam wspomnieć-zawszejak jej zęby szły to wyczyniała jakieś cuda. Ale na szczęście już ma wszystkie i za kilka mies skończy dwa lata,śpi twardo,kłade o 20tej a wstaje czasem nawet o 12tej :O -jak zmęczona bardzo)))

Gość sewfew
autorko - identycznie miałam z synkiem. tez zaczelo sie jak mial ok pol roku. pediatra powiedziala ze dzieci w tym wieku juz wiecej widza, slysza, kojarza i wtedy zaczynaja śnic. Wlasnie tak sie objawialo, wyl w nocy prawie godz i nie szlo go uspokoic. Moze corka ma za duzo wrazen w ciagu dnia? Choc u nas nie mialo to znaczenia. Przeszlo samo. ale dopiero jak skonczyl rok. Szukalam tez pomocy i u neurologa i u pediatry prywatnie. Powiedzieli ze w skrajnych wypadkach mozna podac leki uspakajace. Ja nie podwalam.

Gość to chyba jest
lęk nocny, trwa zazwyczaj od 1-20 min. zapytaj pediatry..

Gość tak powaznie
pewnie zabki.przy piersi dziecko sie uspokaja nie ma tych krzykow.u was to trwalo godzine?u nas 2 min?piers nieoceniona w uspokajaniu

Gość sewfew
dziecko autroki jest na nutramigenie wiec jak sadze nie karmi piersią. poza tym piers w lekach nocnych tak sobie sie sprawdza, bo dziecko krzyczy przez sen..

Gość tak powaznie
nie w iadomo czy to lęki.wg mnie zeby.leki u takich dzieci?czym spowodowane?nie spotkalam sie z tym

Gość gość
Może ząbki idą dlatego się budzi ja tak właśnie miałam z synem.