Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemcomammyśleć

moje dziecko mówi dziwne rzeczy

Polecane posty

Gość niewiemcomammyśleć

właśnie wróciliśmy z wakacji. było wszystko ok, w najmniej spodziewanych momentach, mój trzyletni synek poprostu mnie zszokował! pierwszy raz ni stąd nazwał mnie pijaczką- zawstydził się przy tym jak prosiłam żeby powturzył- nie mogłam uszą uwierzyć- w naszym domu nigdy nie było tego problemu, ani takiego słownictwa! a poraz drugi jak z mężem rozmawilaiśmy o zaqkupie paska dla niego, mały się wtrącił i rzekł, że muszę kupić tacie pasek, bo odejdzie do innej pani! nie mogłam uwierzyć! skąd taki malec cos takiego wymyślił? poprosiłam i tym razem by synek powturzył... i powtrzuł w sposób jak najbardziej naturalny. nie wiem co myśleć? kto może takie głupoty mu wkładać? zmienił od 1stycznia przedszkole, może tam coś podłapał. nie wiem co myśleć!

Gość Nikt mu nie musi tego
wkladac do glowy, wystarczy, ze poobcuje z innymi dziecmi. Moja corka tez z przedszkola przynosi slowa, ktorych w domu nie slyszy, to zupelnie normalne przeciez, nie wiem w czym widzisz problem? I nastenym razem nie pytaj go o powtarzanie tego co powiedzial, tylko raczej spytaj KTO ci to powiedzial?

Gość niewiemcomammyśleć
pytałam się co powiedziął i gdzie to usłyszał- nie chciał odpowiedzieć

Gość dawtona
A może tatuś ma kogoś na boku, kto ma kontakt z małym i tak małemu chamsko dogaduje? :o okropne wiem, ale nasuwa się takie coś, jak się to czyta.

Gość My jestesmy razem juz 6 lat
Wiecie co ja tez mam podobny problem.Moje dziecko niedlugo skonczy 3 latka i gada np,ze moj mąż jest Alkoholik,bo pije piwko.Tez nie wiem skad mu sie to wzielo,raz mi bylo glupio jak w swieta powiedzial do meza,ze jest pijak,bo pije piwko..

Gość niewiemcomammyśleć
nie chce mi się wierzyc w takie złe rzeczy z drugiej strony kobiety zawsze dowiadują się ostatnie, ale wydaje mi się ze mały by wygadał się z imieniem nowej cioci

Gość łóżko
wiem z doświadczenia że najlepiej nie zwracać uwagi na takie słowa u dziecka,dziś mówi pijaczka jutro co innego a za tydzień czy dwa zapomni zupełnie o tych słowach,a jak się będziesz dopytywać kto jak gdzie i kiedy to mały pomyśli że to jakieś ważne słowo skoro się nim tak interesujesz

Gość a ortografii
(módlmy się) nie nauczy go mamusia:-O powtÓrzy!!!! uszom ,a nie uszĄ!!!