Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vva

noc poślubna po weselu

Polecane posty

Gość vva

Może nie tyle noc po ślubna, a raczej miejsce do przespania się, bo pewnie noc poślubną zrobimy sobie dopiero na wyjeździe. Do tej pory myslałam, że skoro moja sala prponouje pokój dla nowożeńców to my z tego pokoju będzie mogli skorzystać nad ranem i spokojnie się przespać. Jednak nie. Okazało się, że z pokoju możemy korzystać tylko w trakcie wesela, a rano mamy opuścić obiekt. Więc teraz pytanie gdzie się podziać? czy zamówić sobie dodatkowy pokój tam gdzie będą spali nasi goście. To nie jest hotel, a domek, który pewna pani wynajmuje na takie okoliczności. Czy właśnie udać się do jakiegoś hotelu. Pokomplikowały mi się planu. Po co oferują pokój dla nowożeńców skoro na wselu i tak spać nie będziemy. A pokoj na prezenty czy inne rzeczy kazda sala oferuje i niekoniecznie musi tam byc lozko i mozliwosc spania.

Gość akurat musicie się
jebać spoceni jak wieprze na szybko w trakcie wesela? beznadzieja

To jakas paranoja z tym pokojem:(my tez mamy zapewniony pokoj tam gdzie bedzie odbywac sie wesele i pani powiedziala,ze mamy sie spokojnie wyspac i niczym nie stresowac:)

Uzgodnijcie sobie żeby przedłużyć dobę. Zwykle jest tak że doba hotelowa jest do godziny 12 ale zawsze jest tak że po weselu zarówno goście weselni jak i PM mają przedłużoną dobę hotelową do godziny 14. Jakoś u was dziwnie bo my organizujemy wesele w hotelu i apartament mamy opuścić o godzinie 14. Rano możemy zamówić sobie śniadanie do pokoju, do dyspozycji mamy basen, saunę, siłownie i coś jeszcze (ale wiadomo że nie będzie siły na to wszystko :) Gdyby nasi goście chcieli przenocować w tym hotelu również tak jak i my będą mieć dobę do 14 i rabat na pokój 20% o ile dobrze pamiętam. A Wy gdzie organizujecie wesele że na takich dziwnych warunkach ? Byłam na kilku weselach i nocowałam w hotelu i jako gość też miałam przedłużoną dobę hotelową a młodzi bez dwóch zdań.

Gość vva
to nie jest hotel to jest tylko dom weselny. Nocleg dla gosci bedzie 5 km dalej, a my myslelismy, ze bedziemy mogli przespac sie w domu weselnym, ale okazuje sie, ze ten pokoj to po to zeby schowac prezenty, polozyc ewentualnie jakies dziecko, zostawic rzeczy. Nie ma spania. Pewnie gdyby to byl hotel to byloby inaczej. Tylko po co mowia gratis pokoj dla nowozencow:O a przed samym weselem okazuje sie, ze to tylko "przechowalnia" a nie pokoj gdzie bedzie mozna spac

To jest też wasza wina że wcześniej nie dopytaliście o szczegóły a za gapowe się płaci. Poza tym czy gdybyście wiedzieli że nie będziecie mogli przespać się to czy wpłynęłoby to na waszą decyzję ? Czy wybralibyście inny lokal czy hotel gdzie zagwarantowany byłby pokój z przedłużoną dobą hotelową ?

Gość vva
Kwestia wynajęcia pokoju to kilkadziesiąt do 200zł, a więc nie problem. Jednak uważam, że to trochę dziwne. Na stronie, w rozmowie przy podpisywaniu umowy było pokój dla nowożeńców. Jak to inaczej rozumieć? myśleliśmy, że na spokojnie się tam prześpimy do obiadu. Nie dopytywałam, bo nawet mi nie przyszło do głowy byśmy nie mogli tam spać. Troszkę dziwne. Mogli otwarcie powiedzieć to by nie było niejasności. A teraz zastanawiam się czy z gośćmi się przespać czy w całkowicie innym jakiś hotelu w mieście.. hmm.

My podpisując umowę mieliśmy wszystko wyraźnie wyszczególnione. U was było jakieś nieporozumienie ale jak to nie hotel tylko sala weselna to nie ma się co dziwić. Pewnie mają jeden pokój do dyspozycji a jak wesele się zakończy to wszyscy opuszczają sale, pokój zamykany i po imprezie. To są właśnie uroki domów weselnych. Dlatego właśnie wybraliśmy hotel bo jest czynny całą dobę i nie ma najmniejszego problemu choćby z noclegiem. Coś za coś. Nie zawsze tańsze oznacza gorsze ale więcej trzeba się nakombinować tak jak wy teraz macie problem.

Gość Nie podpisyałabym
umowy z lokalem który nie gwarantuje młodym pokoju po weselu. Właściwie w ogóle nie byłabym zainteresowana domem weselnym który nie ma pokoi bądź ma tylko jeden bo jeśli ktoś chciałby nocować w tym samym miejscu gdzie odbywa się wesele to goście nie mieliby takiej możliwości a wiadomo że wygodniej jest jak nocleg i impreza są w jednym budynku. Niektórzy przyjezdni goście mogą być bardziej zmęczeni nią Ci miejscowo bo czasem na wesele trzeba wyjechać wcześnie rano albo w nocy i podczas wesela czasem dobrze jest wejść choć na pół godzinki i się zdrzemnąć a jak będą mieć nocleg w domku oddalonym ileś tam to jak ? Jak dla mnie totalna głupota. A rodzice z dziećmi ? Może ktoś chce wynająć pokój i położyć dziecko spać po północy i doglądać do niego a w takim wypadku nie ma takiej możliwości bo pokój jest tylko jeden wasz a chyba nie chcielibyście żeby co chwilę ktoś się po nim kręcił. Różnie bywa na takich weselach a do klucza i pokoju w którym są pewnie koperty i prezenty powinni mieć dostęp tylko państwo młodzi. A i kolejna bardzo ważna kwestia. Czy sala weselna zapewnia wam sejf w pokoju ? Koperty trzeba umieścić w bezpieczne miejsce bo coraz częściej zdarzają się kradzieże i dlatego też uważam że sejf w pokoju młodych to podstawa. Ale i o tym też pewnie zapomnieliście :/ ehhh