Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzydka stopa

czy wypada mi iść na pedicure????

Polecane posty

Gość brzydka stopa

nigdy nie byłam na zabiegach typu pedicure - zawsze sama pielegnowałam stopy. Pumeks, pilingi, kremy, lakier do paznokci - to wystarczało. Ostatnio nie daje sobie rady ze stopami, wymykaja mi sie spod kontroli. strasznie zbrzydły, sa zrogowaciałe, złazi skora itp. Myślałam, że to grzybica - ale nie (byłam u dermatologa) próbowałam chyba wszystkich sztuczek (zawijanie na noc w woreczki z kremem itp), wszelkich srodków (kafeterianki poradziły mi pedix alessandro - bubel, nic nie pomogl) ale stopy sa straszne!!!! przebrzydłe!!! myslicie, że pani od pedicure nie wygoni mnie? jak taki zabieg wygląda? da mi to coś?

Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
ma taki specjalny sekator do twoich kopyt

Gość brzydka stopaa
piety sa w zasadzie jakie byly - codzienne scieranie i jest ok. ale dalej, blizej palcow mam wrecz takie zrogowaciale poduszki, placki, nie wiem jak to nazwac. nie umiem tego nijak usunać. W dodatku mam brzydkie odciski na najmniejszych palcach (nosze tylko wygodne buty, rzadko obcasy i nie wyzsze niz 6cm)

Gość Juliaaraaa
a w jakim jestes wieku ze takie stopy?

Gość brzydka stopaa
mam 24 lata nie wiem, czemu tak sie dzieje - zawsze dbalam o stopy i to wystarczało. Słyszałam, że w gabinetach babki maja jakies specjalne narzędzia, tylko wstydze sie iść :/ co myslicie? glupio sie czuje - jestem zawsze zadbana, tylko te stopy - nie umiem ich ujarzmić

Gość przelot_em
Idź i się nie przejmuj brzydotą swoich stop, po to są te panie aby się nimi profesjonalnie zajęły. Placisz, wymagasz i tyle. Żebyś widziała z jakimi stopami baby potrafią przyjść i nie mają żadnych skrupułow.

kosmetyczka to taki sam czlowiek jak lekarz. Wybierz tylko sprawdzona w swoim miescie z certyfikatami. Mi stopy ''trzymaja'' sie po zabiegu niecale 2 msc, codziennie musze tylko nawilzac. Ja za taki zabieg place ok 70 zl.

Gość brzydka stopaa
dzieki dziewczyny!!! a mozecie w skrocie opisac jak taki zabieg wyglada? czy sie najpier myje stopy, czy co robi?

ja też zawsze chodzę na "stópki" do kosmetyczki tam najpierw je moczę w wodzie, później kosmetyczka bierze się za paznokcie przycina piłuje itp później ma taką jak by gilotynkę w którą wkłada żyletkę i tym zeskrobuje martwy naskórek czyli wszystkie zrogowacenia przy tym mam zawsze ubaw bo mam straszne łaskotki, maluje paznokcie i stopy smaruje kremem mniej więcej tak to wygląda. Nie masz się czego wstydzić do mojej kosmetyczki przychodzi starszy pan który nie radzi sobie z stopami i jakoś on nie ma obiekcji a ty się martwisz? Poza tym nie zdziwisz kosmetyczki uwierz mi ja od mojej słyszałam jak to czasami przychodzą kobiety z brudnymi stopami te to się powinny dopiero wstydzić!

Gość ja pierniczę
a może poszukaj gabinetu który oferuje ten peeling który robią rybki? wsadzasz nogi w akwarium a one skubią ten zrogowaciały naskórek :)

a moze jestes na cos cora dlatego masz takie stopy?cukrzyca? ja chodze do dziewczyny,ktora zajmuje sie tylko stopami ma gabinet pielegnacji stop czyli pedicuure-jak trzeba to leczniczy,klamry itp

Gość brzydka stopaa
mieszkam w niewielkim miescie (powiatowe, 20tys) i jest kilka "salonow urody" gdzie maja pedicure - nic specjalistycznego. Ale dziekuje wam, dodalyscie mi odwagi - na pewno przy najblizszej okazji pojde. :-)