Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczkaaa

Właśnie zrobiłam...

Polecane posty

Gość kuchareczkaaa

Szarlotkę z budyniem, posypaną pudrem i czekoladą :) Mmmm... ;) Pewnie mi zazdrościcie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jam jest częścią tej siły...
dawaj przepisa :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaa
A proszę bardzo ;) Składniki: 450 g mąki pszennej 250 g masła/margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną włożyć do lodówki, drugą na 2 godziny do zamrażarki. Ponadto: 1,5 kg jabłek (w UK odmiany Cox), dałam mniej 2 budynie waniliowe bez cukru (na pół litra mleka każdy) + 4 łyżki cukru 750 ml mleka cukier puder - do posypania kilka łyżek bułki tartej Kwadratową blaszkę o boku 23 cm (lub nieco większą, ciasto jest wysokie) wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować ciasto z lodówki i wyłożyć do formy, ponakłuwać widelcem (można podpiec kilka minut w temperaturze 160C, ale niekoniecznie). Spód oprószyć bułką tartą (by wchłaniała wilgoć z jabłek). Jabłka obrać, pokroić w ósemki, wyłożyć na cieście. Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu, wykorzystując 750 ml mleka i 4 łyżki cukru. Gorący jeszcze budyń wylać na jabłka. Na budyń zetrzeć ciasto z zamrażarki. Piec około 45 minut w temperaturze 200C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i prose bardzo
ja dzisiaj zrobiłam szarlotkę z kasza manna wlasnie sie delektuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jam jest częścią tej siły...
thx :) tez któregos dnia upiekę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krynnnia
Chrupek- tak nazywa się mój jamnik!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×