Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukułeczkaprzyszłaaaaaaa

FEMIBION NATAL 2 czy PRENATAL CLASSIC ????

Polecane posty

Jak wyżej. jestem w 14 tc, skonczyłam jedno opakowanie Prenatalu i nie wiem czy nie zamienić. co radzicie?

uppp

up

chyba nikt mi nie pomoże ;p

Hej :) Na początku brałam FN 1, później FN 2. Potem miałam lekką anemię i na polecenie lekarza dodałam do FN 2 - Femibion Vita Ferr (żelazo). Nie bardzo mi to pomogło, dlatego zdecydowałam się zmienić na "Vita - min plus mama" z olimpu. Po kolejnym miesiącu miałam wyniki takie jak przed ciażą - czyli tzw. książkowe. Duży plus tego preparatu to także jego cena - ja płącę za niego od 13 do 18 zł - w zależnosci od apteki. Obecnie biorę także "chela - mag B6 mama" z olimpu, czyli magnez i witamina B6 dla mam. No i tak z 2-3 razy w tygodniu "chela - calcium D3" z olimpu, czyli wapń i witamina D3 - wyczytałam, ze pod koniec ciąży warto to brać, zwłaszcza jak się je mało produktów bogatych w wapń. Moja koleżanka miała bardziej poważną anemię i wyszła z niej dzięki "chela-ferr forte" takze z olimpu. Moim zdaniem te preparaty są genialne i skuteczne, dlatego polecam :) Zwróć uwagę na ich skład i najlepiej porównaj sobie z innymi - zrobiłam sobie tablekę i powypisywałam sobie wszystkie witaminki, minerały, itd., ich ilości - ten preparat zdecydowanie zwyciężył. Pozdrawiam

Zapomniałam jeszcze napisać, że do "vita-min plus mama" biorę jeszcze "omega-3" z Polfy Łódź za 5,99 zł/ za 60 kapsułek - w ciązy bierze się jedną kapsułkę dziennie (wygląda tak jak ta kapsułka z femibionu i podobny skład, a nawet lepsza, bo ma DHA i EPA). Ten magnez i wapń, to warto włączyć pod koniec ciąży - ostatnie tygodnie. No a żelazo tylko podczas anemii.