Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aquafirl

ile się uczyliście niemieckiego?

Polecane posty

Gość aquafirl

czy w dwa lata opanuję ten język?

Gość bvvc
Jak słsze jezyk Hitlera to mi sie żygać chce . Po niemiecku tylko wiem jak powiedziec ręce do góry .

Gość aquafirl
nie o to pytam :) aczkolwiek dziękuję za opinię:)

Gość jak bedziesz mieszkac
w DE i przysiadziesz do nauki to po 2 latach powinnas sie swobodbnie proozumiewac.

Gość bvvc
Jak słsze jezyk Hitlera to mi sie rzygać chce . Po niemiecku tylko wiem jak powiedziec ręce do góry .

Gość do bvvc
tak? to fajnie i lepiej ucz się więcej niemieckiego bo widzę, że po polskiemu to się nic, a nic nie umie:o

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
Trzy lata i wszystko rozumię ,dogadać mi się trochę trudniej bo to dawno było :)

Gość aquafirl
a jakbym nie mieszkała w DE:D

polecam repetytorium j.niemeickiego Stanislawa Bezy -zajebista ksiazka.

Gość bvvc
sama sie ucz niemieckiego . Jezyk Hitlera dla mnie brzmi jak rozkazy i nie jest obrzydliwy. Niemieckiego uczą sie tylko idioci

Gość aquafirl
trzy lata powiadasz? w sumie też może być :D a uczyliście się na kursach jakichś ?

Gość fdkjrd
ja ucze niemca. w gdansku.

no jakbys nie mieszkala to powiem ci ,ze ciezko bedzie z tego prostego pwoodu ze p oprostu NIE MUISZ uzywac niem. w polsce. a tak jak mieszkasz to czy chcesz czy nie cchesz to musisz uzyc jezyka.

Gość aquafirl
o,to już sobie zapisuję w kajetziku :) kurwa, po tylu latach nauki angielskiego uznałam, e jednak niemiecki mi się bardziej przyda :o jakbym wiedziała jak mnie życie obróci to lepiej bym sie w szkole przykładała:o

Gość aquafirl
tyle, że mi języki szybko wchodzą do głowy :D

No gdybys mieszkala w DE to bys sie nauczyla tak na ''dogadywanie sie'' w kilka miesiecy. A sama - to zalezy od determinacji i od tego jaki sposob obierzesz. Jesli bedziesz chodzic na kursy na ktorych wszystko jest tlumaczone po polsku to nie dasz rady, jesli ''odetniesz'' polski i calego niemieckiego bedziesz sie starala uczyc bez pomocy ojczystego jezyka to mozesz rade dac. Zacznij ogladac niemieckie programy TV, bez zadnych napisow, sluchac radia w tym jezyku itd.

Gość aquafirl
wiesz, ale zawsze w razie "w" to jakieś tam podstawy zrozumiem:D

Gość mkmkim
W Polsce nawet po 10 latach bedziesz dukac, nawet jesli opanujesz jezyk biernie. Szczegolnie jesli bedziesz sie uczyc metoda szkolkna, czyli wkuwanie na pamiec tabelek z odmianami koncowek - to najgorszy sposob jaki mozna wymyslec.

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
Często jestem w Niemczech i wtedy zmuszona jestem często mówić w ich języku i tam dopiero się uczę :)

Gość koiikko
w 2 lata chcesz poznac 300 tys słow ? Bo tyle ma jezyk niemiecki . Powodzenia ......

Gość fdkjrd
ja ucze jezyka. i w 2 lata spokojnie mozna opanowac niemiecki w pl. pewnie ze nie bedziesz wypowiadac sie na temat gospodarki itd ale spokojnie sie dogadasz

Gość nie lubie tego jezyka
sama uczylam sie rok ( komunikatywny ).Teraz na kurs idę .Buuuu .Nie cierpie a musze :(

Gość ambientea
opanować znaczy znać przynajmniej 50 tys słow 300 tys to nawet przecietny Niemiec nie zna

Gość gość
Najlepsze materiały do nauki, jakie widziałam z niemieckiego ma https://zalewskitomasz.pl/. Przede wszystkim jest nastawienie na swobodną komunikację już od poziomu początkującego. Jak przełamiesz się na początku to idzie później łatwiej. Średnia wiekowa raczej bym powiedziała 45 – 50 lat, więc od razu przestałam się wstydzić. Myślałam, że z młodymi ludźmi będę, a tu miła niespodzianka :)