Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i nastała cisza

Kafeteria prawdopodobnie zostanie zamknięta

Polecane posty

widać że nie każdy pojmuje co ACTA chce zrobić TU NIE CHODZI O PIRACTWO - NIE ROZUMIECIE??? chodzi o kontrole obywateli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"A co zabwa sie skonczy Durnie, już nie bedzie mógł ex wrzucić filmiku nagiej byłej juz nie bedziecie mogli kopiowac zdj i udawac ze to wy itp. Bardzo dobrze!" ale ja Ty przez przypadek otworzysz takie zdjecie/link to rozumiem ze nie masz nic przeciwko odpowiedzialnosci? np. pienieznej???????????? :D

Gość hfhfhfhfhf
nie wchodzą mi te linki do petycji ale kafeterie czemu mieliby usuwac?

Jak dla mnie to, to jest kolejna zbiorowa paranoja, podobna do tej z ptasią, czy inną grypą. Wszyscy mówią o TAJNYM POROZUMIENIU, a nikt nie zna żadnych konkretów.

Gość A co zabwa sie skonczy
nie pierdol że o otwarcie pliku chodzi! Chodzi o kopiowanie i np rozpowszechnianie wizerunku, pedofilia itp Fajnie było jak wrzucaliscie foty nie lubianej koleżanki i wyzywliscie od pasztetów, dbili i kurw? :o to się kończy!!! Bardzo dobrze, jak kultury nie macie to sie nauczycie!!!

Dokładnie. Kolejna panika. Było już odliczanie do końca świata i do wojny. Była panika bo fb się kończy ;) A teraz sraja w tacie ci którzy na kafe udawali kogoś innego lub ogólnie mają coś na sumieniu. Ja używam internet z głową i mam gdzieś ACTA czy jak im tam.( za to stwierdzenie też grozi kara? )

Gość i nastała cisza
Lomu nie rozumiesz chciano ukryć prawdę ale wypłynęła, to nie jest znowu jakaś teoria spiskowa ptasia grypa zresztą też nią nie było, to był bardzo zjadliwy wirus i gdyby zmutował doprowadziłby do tragedii\

Durnym narodem jestescie nawe nie wiecie jakie niebezpieczenstwo stwarza dla obywatela ta ACTA ale oczywiscie Lomu musi juz pisac ze to jakies wymysly.Trudno nie chcesz wierzyc to nie odczujesz pozniej tego skutki i bedzie sie bil po glowie tyle ode mnie.

Lomu, na pewno mialo to bedzie jakies pozytywne aspekty, ale jak mowilam nie wierze, ze kogos rozliczac bedzie z takich zdjec na kafe ( choc aozenie jest takie podobnie ak z linkami i niestety - smao ich otwieranie jest juz piractwem!!) ale jesli kiedys ten ktos - od tego wrzucenia na kafe- np zostanie wysoko postawionym politykiem... to na pewno nie omieszkaja tego "wykorzystac" :D Wiec... juz mozecie cieszyc sie na te Wasza "sprawiedliwosc" nadchodzaca :D Inowe wolne panstwo :D Ktore Was bedzie chronic heh

sorry za literowki, mam nadzieje, ze w maire jestem czytelna? pisze za szybko heh do tego alt mi nie dziala i juz w ogole jak analfabeta :/

Anmarie - pokaż mi to całe ACTA. Daj mi przeczytać, co tam jest napisane, zamiast powtarzać opinie innych. Widziałaś? Czytałaś? Ja też nie. O ile mi wiadomo nikt nie czytał....

no dobrze, a co w takim razie z konstytucją i to nie tylko polską? o ile się orientuję wolność słowa występuje we wszystkich krajach demokratycznych. czy możnowładcy tego świata mają zamiar teraz narzucać wszystkim tym państwom zmianę zapisu w konstytucjach? bo nie rozumiem, jak mogą mi nałożyć karę za wypowiedź, skoro mam konstytucyjnie zagwarantowane prawo do tejże?

Lomu skoro nawet łaskawie nie potrafisz przeczytać ustawy to bądź łaskaw i nie oddzywaj się w sprawie której nawet w 1% nie znasz

Lomu a moze tak ruszysz tylkiem za przeproszeniem i poszukasz zmiast czekac na gotowe? Ja aby dokopac sie do pewnych info poswiecilam dzis 6 godzin!!! I wiem co mowie... ale nie bede teraz szukac dla kogos komu nie chce sie "poszukac" aaa wierz miz e tak latwo nie dostaniesz info o acta :D sprobuj sobie chocby wygooglowac :D ale... internet jeszcze nie jest ocenzurowany, jeszcze mozesz korzystac!

Daj mi link do tej ustawy. Jak już mówiłem - nie czytałem. Dziś pierwszy raz o tej całej ACTA przeczytałem, dlatego dla mnie to paranoją zajeżdża.

Gość aaaaaaaaboje sie !!!
czemu linki z petycja nie dzialaja?

a z internetu raczej nikt nie zrezygnuje, chyba, że ktoś go miał jedynie do darmowych gier i oglądania filmów za darmo. megavideo i tak było szajskie, większość filmów szła przez konta premium i vip, za które trzeba było płacić. martwi mnie natomiast ta cała inwigilacja. będziemy mieli stalinowską Rosję

Poza tym Kocoszanel, tamta ustawa, do której link podrzuciłaś jest z 2011 roku i już jest podpisany. Chyba więc nie o tamtą ustawę chodzi.

"no dobrze, a co w takim razie z konstytucją i to nie tylko polską? o ile się orientuję wolność słowa występuje we wszystkich krajach demokratycznych. czy możnowładcy tego świata mają zamiar teraz narzucać wszystkim tym państwom zmianę zapisu w konstytucjach? bo nie rozumiem, jak mogą mi nałożyć karę za wypowiedź, skoro mam konstytucyjnie zagwarantowane prawo do tejże? " Nie od dzis wiadomo ze wszystko da sie obejsc, przeciez to rzad a nie opozycja robi nam ten numer! To oni stanowia co jak i gdzie! W dodatku ratyfikujac ten dokument, zgadzaja sie na pewne "ustepstwa"... a wszystko w imie szeroko pojetego dobra obywateli! PRzeciez Twoje dane nie beda do wgladu publicznego, a tylko dla tych, ktorych zadaniem jest Ciebie i Twoje prawa chronic - jak policja np :D PRzeciez wiemy, ze oni chronia nas najlepiej :D heh I oczywiscie nic nie ma prawa sie "wydostac" - ojjj przeciez wiemy, ze w panstwie prawa takie rzeczy sie nie dzieja :D A ten dokument nam to gwarantuje :D smieszne co? :D maja nas za bydlo, stado baranow... :/

P"oza tym Kocoszanel, tamta ustawa, do której link podrzuciłaś jest z 2011 roku i już jest podpisany. Chyba więc nie o tamtą ustawę chodzi." BINGO!!!!!!!!!!!! Moj Drogi :D heh ustawa z roku 2011 :D negocjacje z tyloma krajami prowadzone przez rok, a media milcza :D Czytalam o ACTA juz w roku 2010 - w internecie bo tylko tutaj dotychczas bylo to mozliwe-ale nkt nie wiedzial ze prowadzone sa negochjacje... kazdy kto zna te korporacje wie z czym wiaze sie podpisanie umowy! co probuje wjasnic :( ale widze ze slabo... mi idzie :( A spoleczenstwo co????????? Dowiaduje sie na tydzien przed... i to tylko dlatego ze cos "wyplynelo" - NIKT NIE WIEDZIAL ZE JESTESMY O KROK OD PODPISANIA! :D rzeczywiscie... snujemy teorie spiskowe :D Dla Tuska to samoboj (dodam ze jestem nie tyle apolityczna, co "apartyjna") a skoro MUSI to podpisac, to dopiero jest zastanawiajace, bo chyba musi, a nie chce...

Dobra - kłócił się z Wami nie będę, bo rzeczywiście sprawy nie znam. Poczytam i zobaczę, o co to całe zamieszanie. I oczywiście poczekamy jeszcze 5 dni do "końca wolnego internetu" :P

No coz, ja jestem takze "zacofana", bo dopiero na kafe przeczytalam o ACTA:D Czytam wiec i czytam w necie na ten temat i po raz pierwszy stwierdzam, ze jestem naprawde typowa blondynka, bo wciaz nie ogarniam tej paniki:O Czy mam rozumiec, ze wiecej nic z neta nie bede mogla sciagnac, bo zaplace kare? Jesli tak, to juz przechodzilam przez taki etap. Dzieci pewnie nie pamietaja, ze bylo kiedys durne prawo w Polsce gdzie kazdy obawial sie, ze mu do domku zapukaja w celu przetrzepania komputera:P Jesli o to chodzi to mam to gdzies, ludzie wciaz beda sciagac i nikt im za to nic nie zrobi. Bo tektow typu "bedziemy sledzeni w necie" za cholere nie rozumiem. Przeciez na tym glupim forum ludzie potrafia sie wytropic i ujawniaja dane wiec...? Czyby zabawa miala dobiec konca?:P

Gość ale ale ależ!
A teraz sraja w tacie ci którzy na kafe udawali kogoś innego lub ogólnie mają coś na sumieniu. prawo nie działa wstecz!!!

Ja to co sie dzieje z tym tematem , nazywam "schematem jednej wiadomosci". W mainstreemowych mediach tez pracują przyzwoici ludzie, jednak sponsorowane przez korporacje sa przez nie cenzurowane. Nawet jesli idzie o wiadomosci etc. I wlasnie tam, kiedy pojawia się prawda, niewygodna i szokujaca, robi to tylko na chwile. To wiadomosc ktorej sie nie powtarza. Ktora publikuje sie tylko raz, a potem jakby nic sie nie stalo... wiadomo, nikt nie chce stracic roboty przez romantyczny altruizm. Zacznijcie ludzie czytac jakies niszowe portale, nie tylko onet :/ Zacznijcie korzystac z mozgow :/ skonczcie ogladac tv, tam niczego sie nie dowiecie!