Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruselka

zgryz krzyzowy

Polecane posty

Gość kruselka

Mam pytanie czy wasze dzieci tez maja wade zgryzu? moja corka ma 3 latka i wade -zgryz krzyzowy. Bardzo sie martwie do ortodonty na nfz terminy za poł roku bylam prywatnie zaroponowala aparat trainer za 300zł maz nie chce sie zgodzic twierdzi ze wymyslam dziecku choroby a prywatnie to nawet jak ma proste zeby to zawsze chca naciagnąc. Czy tez borykacie sie z wadami zgryzu i od którego roku wasze dzieci mialy aparat.

Gość horyzont
zeby mleczne chcesz prostowac? ocipialas kobieto? wiesz ile dziecku bolu sprawisz? korygowac mozna zeby stale!

Gość kruselka
nie ocipiałam jak nie wiesz to nie odzywaj sie .

Gość ooo matko coo za
z czy twoja córka ssała może palca jak była niemowlakiem ?

Gość horyzont
no wlasnie wiem idiotko, dlatego ci tak napisalam!! po cholere chcesz to robic? kabze ortodoncie nabijac? zaden przytomny specjalista nie poleca aparatu dziecku przynajmniej do 6 roku zycia!!! a ty bredzisz o 3 latku!

Gość blue two
twoj maz ma 100 procent racji...

Gość kruselka
smoczka miala do 2,5 lat ortodonta mowi ze nie ma jednoznacznej przyczyny. Mowi ze to nawykowe ustawienie krzywo rzuchwy nie wiadomo w jaiej pozycji ssała smoczek, piła przez butelke . A jak patrze na zdjecia jak byla malutka to juz jak wyszło jej 5 zebów to gorne jedynki nie zgadzały sie z dolnymi. Tylko nikt na to nie zwrócił uwagi.

Gość kruselka
sa aparaty stosowane przy zebach mlecznych jak i przy uzebieniu mieszanym TRAINER wiszcie sobie w google to takie smoczki dla dzieci od 2 roku zycia.

Gość bonjourrrrr*
A na czym to polega dokładnie? Ja mam 3 dzieci, chlopcy widzę, ze maja piekne zabki, ale córka moim zdaniem ma za mało wychodzacą szczękę za żuchwę. Zastanawiam się, czy aparat dużo pomoże. ale ona jest jeszcze mała, ma 2 i pół roku, wiec chyba jak stale wyrosną to pojdziemy do orto...

Gość blue two
rzuchwy???????????? o matko:O:O

Gość kruselka
moja córka ma tak: dolne lewe kły nachodza jej na górne kły jedynki natomiast sa przesuniete o jeden ząb czyli górna jedynke ma dolnej dwójce

Gość bonjourrrrr*
teraz rozumiem, dzięki za wyjasnienie :-) Czyli w górnej szczęce miedzy jedynkami jest szpara, tak? Ale wiesz, ona się powinna zlikwidować sama. JAk ogladam fotki starszego synka, to w wieku 2 lat mial duzą przerwę między jedynkami, a teraz jako 5-latek nie ma jej w ogóle.

Gość kruselka
nie nie zrób sobie tak z buzia zeby dolny lewy kieł nachodził ci na górne zeby przekrzyw buzie.

Gość bonjourrrrr*
ach sorry, umknęło mi, ze to LEWY kieł nachodzi tylko... czyli jakby są przesuniete o jeden ząb w któraś stronę, tak? no to warto tym się zając, tylko może faktycznie za wszesnie... a te aparaty smoczki, spojrzalam sobie w googlach, corka bedzie chciala nosci??? bo moja raczej nie, za mala jest...

Gość kruselka
dlatego pytam czy ktos to stosował .Bo ja mojej tez w tym teraz nie widze w nocy jej to wypadnie . A i zasnac pewnie tez nie bedzie chciala w dzien tez musisz to nosic. Wiem bede czujna jak troszke podrosnie moze na 4 latka cos bedziemy robic. Bo to powazna wada mozna miec asymetrie twarzy a jak pomysle ile kosztuje aparat stały nie stac mnie na niego. wiec cjcialm zaczac od ruchomego

Gość fiki miki ///
"dolne lewe kły"? kobieto, kieł jest pojedynczy po kazdej ze stron o czym ty piszesz?

Gość kruselka
oj juz sie nie czepiajcie literówek i tak kazdy wie o co chodzi.

Gość fiki miki ///
ja sie nie czepiam literowek tylko twojej wiedzy

Gość cvzczfa
Zapisz się na nfz. Dostaniesz to samo za pół roku za darmo, a i dziecko lepiej skorzysta, bo będzie mogło już samodzielne wykonywać z nim ćwiczenia (takie odciąganie i jednoczesne trzymanie wargami).

Gość gość
Mam krzywy zgryz pomóżcie, jak go wyprostować?

Gość helena1113
W przypadku krzywego zgryzu musisz koniecznie wybrać się do ortodonty. Ja korzystałam z pomocy dr Iwony Gnach-Olejniczak, jednak Ty będziesz musiał wybrać dla siebie myślę kogoś, kto będzie w stanie Ci doradzić. Nie wiem skąd jesteś?

Gość gość
Ja miałam..i 4 miesiące temu operowałam się w szpjtalu na nfz. Operacja dwuszczèkowa. Nikomu nie zycze. Dopiero teraz doszlam do siebie.