Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puchne po pokarmach

ALERGIA NA PLESN, PYLKI CZY ROZTOCZA-CZEMU PUCHNA USTA?

Polecane posty

Gość puchne po pokarmach

Robilam testy, mam alergie na plesn, roztocza, pylki drzew i traw. Moim jedynym objawem sa usta, swedza, lekko puchna lub pojawiaja sie na nich drobne pecherzyki z ciecza, sa spierzchniete i mam czerwone piekace i swedzace "wąsy", od listopada do dzis. Nigdy nie miewam kataru, kaszlu, astmy, moge przebywac na lace w srodku lata i tarzac sie w kurzu. Jedynie te usta, myslalam ze jak cos jem to mnie uczula, ale wyszlo w testach ze nic z pokarmow i kosmetykow tez. Jak sie leczyc? Lekarz mowi dieta, unikanie plesni i roztoczy...

Gość puchne po pokarmach
nie mam biegunek ani wymiotow, nalotu na jezyku tez nie. owszem czasem mi sie przelewa i mam wzdecia i troche utylam, ale nie wiem. nie pomoze nikt wiecej? boje sie, ze cos mi sie stanie, bede unikac roztoczy a potem zjem cos i spuchnie mi jezyk i umre. :o

Eeee, nie wolno tak myśleć :). Nie przyciagaj złego :). Zainstaluj w swoim domu urządzenie, które oczyści powietrze z roztoczy i plesni (ja polecam inVENTer), a jeśli nie- pamiętaj o wietrzeniu poscieli, częstym odkurzaniu , czasem mroź pościel w zamrażalniku. Dbaj o to, żeby w miejscu, w którym najczęścieej przebywasz, nie było kontaktu z alergenem- ciagły kontakt z nim mógłby zaostrzać objawy alergii. Powodzenia w walce!

Gość zelowka
pościel można również wymrażać, ale najlepiej pozbyć sie tylu alergenów ilu tylko sie da. Zwłaszcza jeśli chodzi o pleśnie i grzyby, bo one prowadzą również do raka. Dlatego tak, jak Nji pisze, zrób coś, co pozwoli ci oddychać czystym powietrzem. Poczytałam o tych inventerach... niezłe są.

Gość chrupcia
Zgadzam się, że problem trzeba niszczyć tam gdzie powstaje, i wtedy ma to szanse powodzenia. Jak nic sie nie robi ze środowiskiem w którym sie rozwijają pleśń i grzyby to ...pupka zimna. Musze znaleźć artykuły o tych inventerach

Gość zelowka
dokładnie... kurcze... dlaczego my nie chcemy zwalczać przyczyn, tylko objawy? Na wszystko mamy cudowna pigułkę...

Gość lepsza_ja
dobry odkurzacz i nawilżacz/osuszacz powietrza mogą zdziałać cuda, w magicznej planecie można w promocji trafić tego typu urządzenia. poza tym regularne wietrzenie pomieszczenia i pościeli również pomaga. grunt to systematyczność.

Gość Na szczescie mam
Soda oczysxzczona w takich sytuacjach czyni cuda,tak niszczy plesnie i grzyby jak i raka

Gość zelowka
Raka też niszczy??

Gość chrupcia
ekhem, może miała na myśli zmniejszenie zagrożenia rakiem?

Gość allergolog
Wskazane jest udanie się do alergologa. Istniej zjawisko alergii krzyżowej, może w Pani przypadku właśnie o to chodzi, aby to rozstrzygnąć potrzebne jest więcej danych. Pozdrawiam. dr med. Marzena Gajewska

Gość zelowka
zdecydowanie zgadzam się z Panią dr.

Gość ulubione..._98
Ja polecam wykonać badanie metodą DR.Volla w Małopolskim Centrum Promocji Zdrowia. Podczas takiego badanie wykrywane zostają wszystkie pasożyty, grzyby, bakterie w organizmie. www.mcpz.pl www.instytutvolla.pl

Gość jannsss
Ja bym tutaj szczególnie doradzał polski inhalator Sanity Simple. Obsługa jest dziecinnie prosta, choć wiadomo że jak ktoś pierwszy raz się inhaluje to musi chwilę poćwiczyć oddech, żeby lek trafiał do dróg oddechowych a nie w powietrze. Urządzenie jest małe, można w zasadzie do torby i do szafy schować, nie zajmuje dużo miejsca. Szybko się składa, nie traci się też dużo czasu na czyszczenie po inhalacji.