Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana.84

Nie moge nigdzie znaleść pracy choć jestem ponoć bardzo zdolna

Polecane posty

Witam Państwa Tak jak napisałam w tytule, nie mogę znaleźć nigdzie pracy, nawet jako kasjerka. Nikt nie oddzwania/ nie odpisuje na moje cv. Pracowałam w trzech miejscach, wszędzie -pisząc wprost- radziłam sobie świetnie, lub też byłam najlepsza w grupie w sprzedaży telefonicznej. Jednakże wiem już z czym się wiąże taka praca (sprzedaż telefoniczna) i wiem również że nie jest to praca "na moje nerwy". Stano nade mną i im więcej sprzedawałam tym bardziej mnie poganiano abym sprzedała więcej. Zwolniłam się ponieważ wychodząc po skończonej pracy z budynku nogi się pode mną uginały i kręciło mi się w głowie. Ogólnie mówiąc to była praca całkowicie ponad moje siły. Prowadziłam również biuro prezesa fundacji robiąc tam wszystko co się robi pracując jako pracownik biurowy oraz pomagałam przy organizowaniu eventów, również radziłam sobie świetnie. W swoim cv mam także wpisaną pracę na stanowisku biurowym, przy wpisywaniu danych do komputera w jednej z firm windykacyjnych. Jednakże była to praca na zastępstwo tylko przez 2 miesiące. W tym momencie poszukuje pracy jakiejkolwiek, wysyłam mnóstwo aplikacji cv i nikt nie oddzwania. Nie wiem już co mam robić. Muszę dodać że nie mam skończonych studiów. Przerwałam je ponieważ przez przebytą chorobę nie byłam w stanie ich niestety skończyć. Wydaje mi się że przez brak studiów nie mogę znaleźć pracy bo nie jestem traktowana poważnie. W ogólnym rozrachunku pracodawcy prawdopodobnie każdy, byle tylko miałby skończone jakiekolwiek studia, wypada lepiej ode mnie. A dzisiaj wiadomo, niemal każdy ma studia bo bardzo łatwo jest je skończyć gdy jest się zdrowym. Jestem też osobą mówiąc ogólnie reprezentatywną i pracownik agencji pracy powiedział że mimo iż nadaje się na wizytówkę sklepu (szukam pracy rónież w sklepach) to z moimi umiejętnościami marnowałabym czas i umiejętności ( doświadczenie wpisywane do cv liczące się do przyszłego rozwoju zawodowego) W Szkole podstawowej jak i w liceum uczyłam się wzorowo ale tego przecież nie napiszę w cv bo to nie ma chyba żadnego znaczenia jeśli brak jest skończonych studiów. W najbliższym czasie chcę wrócić na uczelnię ale skończę edukację dopiero za kilka lat. Czy w tym czasie mam siedzieć na bezrobociu, czy też pracować jako pracownik fizyczny skoro wiem że jestem bystra i poradzę sobie na stanowiskach o wiele bardziej odpowiedzialnych. Te kilka lat zanim skończę studia mogą być w takim razie zmarnowane jeśli chodzi o doświadczenie dla przyszłych pracodawców. CO ZROBIĆ, i czy jest jakakolwiek nadzieja, że jakiś pracodawca potraktuje mnie poważnie i da mi szansę pomimo braku skończonych studiów? Nie wiem już co mam robić, w tym momencie popadłam już w jakąs depresję choć wiem że się nie poddam bo nigdy się nie poddaję. Czuję się strasznie nie mogąc pracować. Bardzo proszę o poradę co powinnam zrobić Pozdrawiam serdecznie

Gość piramida zdz
gdzie szukasz? jakie miasto? wiesz co, dziś tak jest że nawet ludzie ze studiami b. długo szukają pracy, nie sądzę, że brak wyższego eliminuje cię z każdego procesu, raczej konkurencja jest spora, właściwie jakiej pracy szukasz?

Gość taka sobie kobitka..... .... .
tez nie mam studiow....jedyne co Ci radze to zanosic cv osobiscie do roznych miejsc. Nawet do mniejszych hoteli na recepcje, do restaurajci jako kelnerka. Moj chlopak dostal prace tylko dlatego, ze po zlozeniu aplikacji zadzwonil tam i zapytal czy juz rozpatrzono jego aplikacje.....nastepnego dnia zostal zaproszony na rozmowe, a po kilku dniach zostal zatrudniony...pozniej dowiedzial sie, ze gdyby nie zadzwonil to by tej pracy nie dostal. Jestes dobra w rozmowach ( a to naprawde duzy atut- tez bym tak chciala ) wiec dzwon i sie dopytuj...

szukam pracy biurowej, albo szanse na rozwoj i jakas prace w PR, w banku, w marketingu jeśli nie to to chociaż w sklepach jako sprzedawca...gdziekolwiek tak naprawdę :(

kochana ja nie wiem cfzy jstem dobra w rozmowach, poprostu potrafie sie tak skupic ze moge byc dobra w bardzo wielu rzeczach, wystarczy ze chce i sie staram.

Gość lu ne
a gdzie szukasz? bo na gumtree, pracuj.pl, info praca jest sporo ogłoszeń dla takich osób jak ty, nie zawsze jest też wymagane wyższe wykształcenie, do tego dobrze jest odwiedzać zakładki hr na stronach różnych instytucji np. banków, natomiast tak zupełnie szczerze to powinnaś skończyć chociaż licencjat, takie czasy, więc jak tylko dostaniesz jakąś pracę to choćby tania uczelnia na raty i do przodu, powodzenia

dzięki, pewnoe ze chce skonczyc studia i to mysle ze niejeden kierunek, sprawdzam na gumtree info praca itp i wysylam zgloszenia i tez nic no ale bede szukac dalej. pzdr

Gość lu ne
być może za ok. miesiąc będę kogoś szukać do firmy dla której pracuję (biuro, obsługa klienta, logistyka), jeśli podasz mi swój email tutaj to wyślę ci adres mojej skrzynki firmowej, na który, jeśli chcesz, prześlij mi swoje CV

Gość hipisz
w Warszawie nie ma problemu z pracą, wiem o tym ponieważ tu jestem od urodzenia, co krok widzę ogłoszenia na witrynach sklepowych lub w restauracjach ale rozumiem, że nie chcesz pracować fizycznie i szukasz pracy za konkretne pieniądze, ale może spróbujesz tu: http://www.strazgraniczna.pl/wps/portal/tresc?WCM_GLOBAL_CONTEXT=pl/serwis-sg/nabor_do_sluzby/ - ul. 17 Stycznia albo Służba Ochrony Lotniska (SOL) po szkoleniu a może Służba Celna ?

szukam pracy w marketingu, hr, pr, biuro, obsługa klienta, sprzedaż pracy szukam od 2 miesięcy W takim razie bardzo prosze o kontakt annasokolska@poczta.fm i z checia wysle cv pozdrawiam serdecznie

kilka dni temu wybrałam się w podróż po mieście i w sklepach pozostawiałam wiele moich cv. Pokazywalam moje cv kilku osobom ktore maja prace i dziwily się dlaczego nie moge znalezc prace. W restauracjach swojego czasu szukalam ale juz nie szukam bo tam jest praca zmianowa i do pózna. Poza tym chce sobie juz wyrobic doswiadczenie a nie celuje w gastronomie.

Gość kilkol
Osobiscie rozmawiaj z pracodawcami.

kilkol Myślałam o tym i tak mi też ludzie radzą ale nie mam pojęcia jak to zrobić, jak nawiązać z nimi kontakt, prawdopodobnie w najblizszym czasie przejde sie po firmach i moze pracodawcy bedą akurat dostepni, mam nadzieje.

Gość a mam tak samo
Ja mam tak samo. Skończyłem szkołę policealną (technik informatyk) a nigdzie nie mogę znaleźć zatrudnienia. Ani jako serwisant-sprzedawca w sklepie komputerowym, ani jako webmaster - twórca stron internetowych (PHP, JSP), ani jako programista (C/C++, JAVA), ani jako administrator baz danych (MySQL, Postgres, MS SQL). Mógłby ktoś napisać, że to może zbyt kiepska szkoła, lub mam za małe umiejętności, ale pracy szukałem nie tylko w swoim zawodzie (również na czarno). Przykładowo składałem również aplikację jako kierowca (mam prawo jazdy), roznosiciel ulotek, kasjer w hipermarkecie, pracownik serwisu sprzątającego itp. Wszędzie podczas zostawiania dokumentów mówili mi, że ok, że oddzwonią, ale nigdy się później nie odzywali. Najgorsze to, że powoli kończą mi się finanse i zaczynam się załamywać psychicznie. Mieszkam w dużym polskim mieście, gdzie teoretycznie o prace nietrudno (inne osoby przyjeżdząją do tego miasta ze swoich wsi i miasteczek i się zatrudniają), ale dla mnie wydaje się to być niemożliwością. Już od ponad 4 lat figuruję w Urzędzie Pracy jako bezrobotny bez prawa do zasiłku. W międzyczasie byłem kierowany z Urzędu na różne szkolenia (dokształcam się również samodzielnie, głownie tematyce związanej z moim zawodem), ale zdaje się to psu na buty , - nic z tego dla mnie nie wynika, poza dopisywaniem do CV kolejnych umiejętności, których i tak żaden pracodawca nie dostrzega.

Gość Jjj
Dnia 22.01.2012 o 17:55, Gość lu ne napisał:

być może za ok. miesiąc będę kogoś szukać do firmy dla której pracuję (biuro, obsługa klienta, logistyka), jeśli podasz mi swój email tutaj to wyślę ci adres mojej skrzynki firmowej, na który, jeśli chcesz, prześlij mi swoje CV

Odezwij się do mnie na meila 

patrycjas4@o2.pl  w sprawie pracy , jestem zainteresowana . Akurat studiuje logistykę i szukam pracy w tym kierunku