Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dejotka

Czy szukając pracy należy wpisywać prawdziwy adres?

Polecane posty

Szukam w miejscowości oddalonej znacząco od miejsca mojego zamieszkania, ponieważ bliżej nic nie mogę znaleźć. Mam wrażenie, że jestem odrzucana przez odległość. mam zamiar przeprowadzić się jeśli znajdę pracę, czy przejdzie wpisywanie fałszywego adresu? Przecież nikt się nie zorientuje.. bo niby jak? Adres zameldowania w dowodzie to zupełnie odrębna kwestia. Mam rację, robiliście tak? Czy w takiej sytuacji to dobre wyjście?

tzn. mogę dojeżdżać w początkowej fazie, to jedynie i AŻ 40-50 km, zależy...:)

a co się stanie jeśli wpiszę inny? przecież wielu studentów mieszka tymczasowo, na czarno w miastach akademickich i chyba nie podają swoich prawdziwych adresów zameldowania?

a co się stanie jeśli wpiszę inny? przecież wielu studentów mieszka tymczasowo, na czarno w miastach akademickich i chyba nie podają swoich prawdziwych adresów zameldowania?

Gość jjjjjkjkjkjjkj
to wyobraź sobie że jakaś poważniejsza firma wyśle ci zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjną listem poleconym na fałszywy adres;) no chyba że szukasz pracy w sklepie itp

Ja bym wpisała inny tzn tego miasta w którym szukasz pracy, a potem w razie czego powiedziałabym że wynajmuję ale nie jestem zameldowana i już :)

Oj przetwarzanie danych. Przecież nie kłamię az tak:P Po prostu naciagam prawdę..moja sprawa czy dotrę na czas itd.

Gość ja w tej sytuacji wpisałam
prawdziwy adres, aby jakąkolwiek korespondencję słano na adres zameldowania, choć mieszkałam gdzie indziej, ale w wynajęym mieszkaniu w bloku, w którym bałam się, że do mnie ważne dokumenty nie dojdą. Pracodawcy nie obchodzi, jak będziesz dojeżdzać, zresztą prawie każdy wie, że zameldowanie nie ma nic wspólnego z zamieszkaniem. Moim zdaniem to bez znaczenia.

Wydaje mi się, że jednak ma duże znaczenie ten adres w CV. On mówi pracodawcy, gdzie właściwie teraz kandydat mieszka. I do korespondencji będę podawała prawdziwy adres. Jednak do szukania pracy podam np. swojej cioci. Bo inaczej będę od razu odrzucona.

Gość qedq3wdq3
ja wpisuje inny. na rozmowe zawsze dzwonili ( gdy wpisywałam prawdziwy adres, nigdy nic nie przyszlo) ostatnio okazja uciekla mi przed nosem, bo powiedzialam prawde gdzie teraz mieszkam i juz nie zadzwonili :o teraz wymyslam ulice itp, nikt sie czepiac nie będzie

Właśnie:( do mnie nie dzwonią, a w swojej okolicy pracy NIE znajdę raczej. Adres zmyslony bardziej oddaje mój prawdziwy adres niż prawdziwy, bo chcę zamieszkać w mieście w którym znajade pracę:)

No i właśnie tak zrób, nie wiem nad czym sie jeszcze zastanawiasz. Na etapie przyjmowania do pracy to sie nie wyda, zawsze mozesz powiedzieć że sie jeszcze nie zameldowałaś bo zmieniałaś mieszkanie, że np kiedy składałaś podanie podałaś adres pod którym miałaś wynająć ale cos nie wyszło...itd i podasz swój prawdziwy adres domowy do korespondencji jako pewny bo nie masz innego miejsca zamieszkania na stałe.

Gość fghfgh
ja wpisywałam adres kogoś z rodziny zebybylo bliżej

Właśnie, przeciez nie podam pracodawcy adresu wynajmowanego pokoju, bo nie dam mu gwarancji, że będe tam przebywała za dwa miesiące. A adres zameldowania to adres zameldowania:)