Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

royal with cheese

czy skrzywię córce kręgosłup nosząc w pionie?

Polecane posty

moja córka ma 3 miesiące. Nienawidzi być noszona poziomo, zaraz wyk. Najlepiej jak noszę ją tak, żeby siedziała, buzią do świata, albo na biodrze. Czy jej nie szkodzę? widzę, ża cała jakaś powyginana :(

Gość co do paznokci
a co na to pediatra?

Gość adcfaSDf
to chyba zart, czemu krzywdzisz moje 2 dzieci byla tak noszona i nic im nie jest, pewnie cioc i babc sie nasłuchałas

Gość hhhhhmmmmmm
powinna byc w pozycji z odwiedzonymi nozkami i wygieta pupka jesli juz jest w pionie. Taka pozycja jak w chuscie. Moze jak chce przodem do swiata to nos ja w pozycji lekko pionowej ulozonej na Twoim przedramieniu na brzuszku. Poki dziecko nie trzyma stabilnie glowki nie powinno sie nosic w pionie, bo to bardzo duze obciazenie dla kregoslupa.

Nic nie slyszalam o tym,zeby takie noszenie mialo cos skrzywic.Moi obydwaj nienawidzili noszenia w poziomie,tylko w pionie od poczatku i kregoslupy maja proste :)

Gość lkaopsk
na biodro za wcześnie, ale w pionie każde dziecko bardzo lubi, obserwuje sobie świat; Pamiętaj tylko, żeby główkę podtrzymywać, póki dobrze się nie nauczy samo trzymać...

Też mam wrażenie że lepiej jak w chuście, plecki lekko wygięte, nóżki na żabkę i przodem do Ciebie- może przecież też zza ramienia wyglądać :) Ja synka jak nosiłam to głównie w pionie, bo albo do odbeknięcia, albo do pokazania czegoś (a co on widzi na leżąco?), albo w chuście właśnie. Czytałam więcej o nosidłach i ostrzezenia żeby nie nosić dziecka (przynajmniej tak małego) tyłem do rodzica, chyba coś w tym jest. Możesz się lekarza zapytać, ale tu pewnie też zaleznie od jego prywatnego zdania, różnie trafisz.

tak jak nosisz przodem do swiata najlepsza pozycja dla dziecka.Mnie tak zalecil neurolog ze wzgledy ze dziecko mialo obnizone napiecie miesni.