Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoinformowana **

beta hcg gdzie??

Polecane posty

Gość niedoinformowana **

Cześć kobietki, wiem ze duzo jest pytan o beta hcg ale potrzebuje tylko odpowiedzi na pytanie gdzie taki test mozna zrobić z moczu(oprócz) tych dost w aptece. Chodzi mi o to czy w przychodni tam gdzie zawsze daje mocz i krew do badania to oni robią takie badania i czy o takie trzeba poprosić czy to już bedzie uwzględnione w ogolnym badaniu moczy lub krwi. Dzieki za odp. bo nigdy nie robiłam jeszcze.

Gość moyew
tak w przychodni, powiedz że chcesz badanie krwi pod kątem ciąży albo po prostu beta hcg. to jest osobne badanie niż morfologia krwi.

Gość lollineska
idziesz do jakiejkolwiek poradni i mowisz w rejestracji, ze chcesz zrobic odplatnie test na bete hcg. test kosztuje ok 30 zl, zaleznie od poradni. jesli masz skierowanie od lekarza na to badanie, to idziesz do swojej poradni chyba, ze oni nie robia, to do jakiejkolwiek innej. takie badanie nie jest uwzglednione w ogolnym badaniu. sama musisz powiedziec, ze chcesz zrobic odplatnie, czy tez masz na to skierowanie. bo jak nie masz skierowania, to wiadomo, ze musisz im za to zaplacic. na ten wynik czeka sie z reguly 1 dzien. i nie musisz byc na czczo. jak ja robilam odplatnie, to na drugi dzien mialam wynik, a niektore kobitki opowiadaly, ze zaraz po poludniu mialy. zalezy, czy wysylaja mocz gdzies indziej, bo nie w kazdej poradni robia ci od razu wynik;)

Gość niedoinformowana **
Ok i oczywiscie musze skierowanie od rodzinnego?? Tam gdzie robie zwykle te badania PRZYJMUJE MOJ L. RODZINNY. Jemu powiedziec i on da skierowanie/?

Gość niedoinformowana **
OK.To jest z krwi czy moczu? Zwykle na badaniu krwi mi sie robi słabo wiec tak pytam. No coz poprostu moj organizm tak na igle reaguje :)

Gość lollineska
z reguly ma sie skierowanie od ginekologa, ale wiadomo, ze na wizyte sie czeka, czy to prywatna, czy z NFZ. idz do tego rodzinnego, to moze da, a jak nie to proponuje odplatnie zrobic, bo czasami doprosic sie o skierowanie od lekarza prowadzacego, to cud. moze tez ci powiedziec zebys poslza do ginekologa, bo on sie nie zna..."D rozni sa ludzie. ale postaraj sie do tego rodzinnego.

Gość moyew
na beta hcg nie trzeba skierowania -koszt ok 30zł.

Gość lollineska
beta hcg jest z krwi. robia tez badania z moczu, ale chyba to nie jest juz beta hcg. zreszta nie wiem. ja po prostu mowilam, ze chce zrobic bete hcg i mi krew pobierala pielegniarka.

Gość gość
Temat stary ale ponawiam. Mi w okolicy jedna przychodnia powiedziała że bez skierowania robią za 80 zł!! A wszystkie inne odsylaja do tej pierwszej... zdziwiło mnie to skoro wszyscy tu piszą że koszt to 30 zł. .

Gość gość
pisza ze 30 bp to bylo 4,lata temu. i w kazdym miescie moze sie troche roznic cenowo

Gość gość
koszt w dalszym ciągu jest 15-30 w zależności od miasta. pewnie laboratorium w tym przypadku jest monopolistą i dlatego tak wywindowana cena...