Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

czy ktos bral 3-latka do dentysty w uk?

Polecane posty

Gość karokarolinaa
wspolczuje, to jest straszne, dziecko sie drze, dentysta nie wie co robic u mnie na szczescie tylko przeglad co pol roku,bylam z dzieckiem juz trzy razy u nas sprawdza sie to, ze najpierw kilka dni mowie do dziecka co raz- pokaz zabki ooo tak i rozdziawiam paszczeke na minute, potem ono robi to samo u dentysty ja siadam, pani dentystka oglada mi zeby i mowi ze tak samo obejrzy dziecku dziecko jak siada zaczyna sie drzec, wtedy mu obiecujesz co tylko mozesz , po wyjsciu od dentysty koniecznie nalezy kupic cos co normalnie nie jest dozwolone a najlepiej miec to juz w torbie i machac tym przed nosem np. baton, jajko z niespodzianka itd potem pani da naklejke dzielny pacjent itd dobrze jak dziecko rozumie dentyste mozna puszczac pare dni bajke jak peppa pig idzie do dentysty slonia

nie mam pojecia, myśmy byli dwa razy na sprawdzeniu i mimo ćwiczeń nic nie wskóraliśmy, bo dziecko odmówiło współpracy, a na siłę nie robią, chociaż zaproponowałam, że otworzę im tą paszczę:(

o kurde to mnie nastraszylyscie.. ja jestem pewna ze otworzy buzie, bo u lekarza normlanie otwiera i daje sie zbadac. juz mu mowie ze ma dziurke w zebie i musmy isc do dentysty naprawic. matko no ale teraz to mam cykora, przeciez musza mu to wyleczyc na sile czy jakos nie wiem dac gaz czy cos zeby go oglupic, bo go zacznie bolec!

Gość ja bylam z 2.5-latkiem
na wizycie kontrolnej, otworzyl buzie bez problemu, co prawda okazalo sie ze ma demineralizacje szkliwa i potrzebuje pasty z wieksza zawartoscia fluoru. Jest dziurka w szkliwie, ale nie prochnicza na razie. Jak skonczy 3 lata to dentysta cos z tym zrobi bo wtedy mozna liczyc na wieksza wspolprace pacjenta ;)

Gość ale co moze zrobic
przeciez to mleczaki jeszcze?

Gość matka pracujaca.......
warto dziecko od ok 18 miesiecy przy swojej wizycie brac do dentysty i choc pokazac gabinet, niech Pani cos do niego powie, moze usiadzie na krzesle itp. ja tak robie ze swoim dzieckiem jak jestem prywatnie i zawsze lekarz w tym pomaga czy to w pl czy w uk. moj synek poki co ma zdrowe zabki i nie bylo koniecznosci leczenia, ale nie boi sie gabinetu....

ZDZ:) ja bylam z corka pare lat temu i nie moge narzekac, tyle tylko,ze to byla dentystka tylko dla dzeci, normalnie kobieta aniol. corka zabka miala zaborowanego bez zadnych problemow.

dzisiaj bylismy u dentysty! no wiec powiem wam ze tego sie nie spodziewalam. dziurka byla do zalepienia. tak jak pisalam troche prochnicy sie wdalo. i mial normlanie do borowania, czyszczenia.. mlody przy borowaniu nawet nie jeknal. trzymal buzie caly czas otwarta i wykonywal wszystkie polecnia. strasznie sie ciesze i jestem dumna. ja za to sie stresowalam jak nie wiem co :)

Gość gość
co za zalosna reklama. na kazdym watku to wkleisz??