Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stopulica

mojemu facetowi niemożliwei smierdzą stopy :(

Polecane posty

Gość stopulica

naprawdę okrutnie, jak zdejmie u mnie buty to czuć już jak sie wchodzi do pokoju. Nie wiem dlaczego, jest naprawdę czysty, bardzo dba o higienie, więc pewnie ten przykry zapach nie jest spowodowany niechlujstwem. Pare razy próbowałam mu zwrócić na to uwagę, efekt jest taki że używa ostatnio dezodorantu do stóp który naprawde niewiele pomaga. Głupio mi jak idziemy do znjaomych, czy on tego nie czuje? Jak z nim pogadac? Jest bardzo wrazliwy i pewnie bedzie mu przykro

Gość może nosi buty ze sztucznych
tworzyw albo skarpetki złe?

Gość stopulica
wiesz jakos specjalnie sie temu nie przyglądałam, ale wydaje mi sie że ztakich samych tworzyw jak ja noszę. Jemu nawet tak śmierdzą w lato, jak łazi na bosaka albo w klapkach. Wydaje mi sie że to jakas choroba albo przypadłość, tylko nie mam pojecia co to moze byc?

no jak mu śmierdzą nawet jak chodzi boso, to faktycznie coś jest na rzeczy..

Gość stopulica
nawet jak wyjdzie z pod prysznica to czuć :( A wiem że dokładnie sie wszędzie myje bo nie raz widziałam

niech idzie do lekarza, bo to nie jest normalne

Gość jestm ze wsoo
kup mu w prezencie talk

Gość Ivonkaaaaaa
kup mu etiaxil, 100% efektu:)

Gość a ja się cieszę że siedzę
Pewnie ma grzybicę :(

Gość stopulica
właśnie sie zastanawiałam nad grzybicą, czy wtedy tak smierdzą? Bo nie swedza go, przynajmniej tak mi sie wydaje. Problem mam taki jak mu o tym powiedzieć, juz nie w formie zrób cos z tym i on kupi dezodorant tylko idx sie lecz :( Podejrzewam że nie bedzie chciał isc do lekarza z czyms takim :( Albo jak mu te maści przemycic? Kochanie, kupiłam mi cos na smierdzace stopy? Załamie sie :(

Gość oj oj jaka mądra
Mysle ze powinnas z nim pogadac to nie musi byc nic co trzeba leczyc wlasnego faceta sie wstydzisz, chyba lepiej jak Ty mu powiesz niz jak ktos obcy zwroci mu kiedys uwage

ja osobiście wolałabym żeby mi ktoś powiedział że śmierdzę... głupio by mi było jak cholera, ale lepiej mieć świadomość i coś z tym zrobić niż żeby wszyscy o tym wiedzieli i się podśmiewali pod nosem. Jesteś jego kobietą, kto ma jemu zwrócić na to uwagę jeśli nie Ty?

Gość stopulica
wstydzic sie nie wstydze, ale wiem że bedzie mu przykro, bo on wszystko bierze do siebie jako atak. Zastanawiam sie teraz nad ta grzybica , bo te jego stopy sa takie troche zaczerwienione. Kupie mu maść i powiem że ma tego uzywac, bierze wszystkie leki które mu daje wiec może nie bedzie problemu

Gość jjjjjkjkjkjjkj
przy wielu rodzajach grzybic wcale nie ma np swędzenia, sam pot jest praktycznie bezwonny a smrodek wynika z rozkładania go przez grzyby:o powinien isc do dermatologa albo spróbować któryś środek dostępny bez recepty czesto dużo pmagaja poza tym zwróć też uwage na materiał skarpetek czesto te ze sztucznych materiałów przyczyniaja sie do rozwoju grzybów

Autorko ten bardzo nieprzyjemny zapach może być spowodowany chorobami metabolicznymi w tym cukrzycy.A także nadczynnością tarczycy,zaburzeniami hormonalnymi.Wiesz upomnij partnera aby mył stopy w chłodnej(!) wodzie,obkurcza ona malutkie naczynia krwionośne i hamuje prace gruczołów potowych.

Sposób który stosowano gdy byłem w wojsku...100% pewności. Wieczorem po umyciu stóp,polać OCTEM .Po tygodniu"kuracji"problemu nie ma.Proszę wypróbować.

moj brat tez tak ma.lekarz kazal mu uzywac talk.pomaga,ale wszedzie sypie sie to to, brudzi kafelki,podloge...dodatkowo zero sportowego obuwia,tylko buty ze skory,bawelniane skarpety.

Gość stopulica
dziękuję Wam bardzo za porady :) Jednak najtrudniejsze dla mnie będzie powiedzenie mu tego, nie wiem jak to w słowa ubrać i czy on nie zdaje sobie sprawy z tego smrodu?

często ludzie nie czują od siebie smrodu :P powiedz mu w prost, że nie chcesz go urazić, że chcesz mu pomóc i może on sobie nie zdaje z tego sprawy ale dryfią mu gicze :D

Gość gość
ŻADNE MYDŁO ANI INNE DETERGENTY. Powinien nosić bawełniane skrapety najlepiej frotte nawet w lato (oczywiście nie w sandałach) oraz buty ze skóry a sportowe z siateczki. Nogi myć wyłącznie letnią wodą lub zimną bez jakichkolwiek dodatków, w początkowym okresie nie częściej niż co drugi dzeń, potem dowolnie. Przy niedoborze tzw. "dobrych" bakterii i zniekształconym przez detergenty ph różne cuchnące grzyby zaczynają się mocno rozmnażać. Pod prysznicem powinien się starać by stopy miały jak najmniej kontaktu z mydłem lub szamponem spływającym z góry ciała. Pod koniec dokładnie wypłukać bieżącą wodą. NIE MOCZYĆ STÓP. Odnośnie butów to bardzo ważna jest budowa podeszwy nawet w sandałach.

Gość gość
grzybica,faszeruj go jadłem na odgrzybienie ,czosnek :-) kiszone itp. ,i lekarz od maści przeciwgrzybicznej

Gość gość
Zakwaszaj mu te stopy. Jeśli chce je myć, to najlepiej Twoim plynem do higieny intymnej.

Gość stopy śmierdzą mu
i co było dalej? nogi odpadły?

Gość gość
Staraj się ich nie wąchać.

Gość gość
Wszyscy jesteście mądrzy,a nikt nie wie jak to wyleczyć! Ja wiem,nauczyłem sie w wojsku.