Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem sama juz nie wiem

co w tych czasach oplaca sie studiowac zeby miec prace???

Polecane posty

Ja juz sama nie wiem, jestem w rozterce, wszedzie sie slyszy i czyta nawet tutaj na kafe, ze ludzie pokonczyli studia i nie moga znalezc pracy, ze wielu magistrow pracuje ponizej swoich kwalifikacji, albo w ogole nie pracuja...czy w ogole jeszcze oplaca sie studiowac??Sama chce isc na studia, ale mam juz metlik w glowie, myslalam o biotechnologii-odradzaja, bo pracy nie ma, elektroradiologia tez, ochrona srodowiska, biologia rowniez, pielegniarstwo hmm tyle sie slyszy jak je sie traktuje w Polsce, chyba, ze wyjechac pozniej za granice..ja juz sama nie wiem, niech ktos sie wypowie..

Gość energetyka lub
gazownictwo--mamy złoza gazu łupkowego do odkrycia,wieć kierunki przyszłosciowe i oblegane.

nie wiem ale u nas teraz bez znajomosci to i po studiach w USA nic nie znajdziesz ale ,glowa do gory..........

gazownictwo to jest taki kierunek? w tym problem, ze ja nie mam zadnych znajomosci, nigdzie

Gość lajla90
Zależy jaki kierunek, ja studiuje, ale nie z myslą,że dzięki temu znajdę pracę, a ze wzgledu na swoje zainteresowania. Studia w tych czasach moze zrobic prawie kazdy, wiec straciły na wartosci. Bez wyksztalcenia, tez można dobrze zarobić.