Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ashiella

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Ashiella

Witam Mam takie pytanie. z dnia 31 grudnia na 1 stycznia współżyłam z moim chłopakiem. 2stycznia wzięłam Escapelle czyli ok 30kilka godzin po. Ostatnią miesiączkę miałam 19grudnia. Po zażyciu Escapelle dostałam 12 grudnia. Problem w tym, że mam nieregularne miesiączki raz mam okres 14ego raz 19 . Myślicie, że mogę być w ciązy?

Gość Hmmmmm ....
Możesz, to możliwe. Zrób sobie test ciążowy w niedzielę, powinnaś wtedy już mieć pewność, bo jednak późno zażyłaś tą tabletkę. Ale jeśli masz nieregularne miesiączki a tabletka PO dodatkowo bardzo wpływa na układ hormonalny organizmu, bardzo możliwe, ze teraz spóźni Ci się okres i przez jakiś czas będzie bardziej nieregularny. Pamiętaj na przyszłość aby zawsze używać prezerwatyw - tylko one chronią przed chorobami przenoszonymi drogą płciową i dodatkowo przed zajściem w ciąże. Jest wiele chorób wenerycznych, partner może na coś chorować i sam o tym nie wie, a ty gołym okiem tego nie zobaczysz :) A jeśli miesiączki zawsze wahają się więcej niż 2-3 dni w cyklu idź do ginekologa, oznacza to, że z twoim organizmem jest coś nie tak. I zacznij prowadzić kalendarzyk miesiączkowy - można go dostać za darmo w poradni ginekologicznej od położnej. Przydatna sprawa, można sobie samemu wyliczyć kiedy będzie następna miesiączka i ile rzeczywiście one trwają.

Gość raffiki
Po zażyciu dostałaś chyba 12 stycznia, nie grudnia, tak? Chyba, że mowa o jakiejś poprzedniej esca, bo się zgubiłam. Generalnie, pamiętaj, że ta tabletka potrafi mocno rozregulować cykl, także w pierwszym miesiącu zupełnie nie ma się co stresować nieterminowym nadejściem okresu