Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani babcia w czepku

Ludzie którym się powodzi poniżają innych...do czasu...

Polecane posty

Gość pani babcia w czepku

Ludzie którym się powodzi poniżają innych...do czasu...aż nie wylądują w szpitalu. Przed szpitalem są butni, pomiatają ludźmi. Na wszystko ich stać, wyżarci. A potem...prask! Lądują w szpitalu, a obok lezy kilka takich samych osób na łóżku, i wtedy są już tylko kolejną osobą na łóżku. Wylądują na sali operacyjnej, a kto ich potem transportuje, gołych jak ich Bóg stworzył? A transportuję ich ja. Choćby dzisiaj, na łożku: pani profesor, w stroju Ewy a na niej jedynie kocyk nakładam. Sesja się zbliża. I tutaj moja uwaga: człowieku nie poniżaj ludzi bo potem może być rewanż, a trudno zapanować nad emocjami. Ostrzegam, bądź dobry dla studentów, dla współobywateli, bo nigdy nie wiesz w jakiej sytuacji ich spotkasz. Może właśnie ta poniżana osoba przyniesie ci kaczkę do łóżka, gdy będziesz w potrzebie....pomyśl o tym póki nie jest za późno....

Gość nigdy nie wiadomo kiedy ktoś
Jak pracowałam w Italii to odniosłam wrażenie, że tam się nie poniża ludzi. Szanuje się dozorcę osiedla, kierowcę autobusu, nawet do sklepowego się zawsze miło zagaduje. Mnie też dobrze ludzie traktowali pomimo, że byłam tylko sprzątaczką w Rzymie.