Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszystkiewesela

Wszystkie wesela są takie same

Polecane posty

Gość nie do pojecia
A ja bylam na mniej tradycyjnym weselu i powiem wam, ze wiekszosc osob nie umie sie zachowac. podano przystawke, grilowana przepiorka na dlugich wstazkach makaronu, bardzo male danie. Starszyzna zaczela narzekac, ze mlodzi to skapiradla i tym sie nie da najesc choc na kazdym stole stalo manu i napisane bylo kiedy co wjedzie na stol. Natomiast wypindzonka panienka obok mnie powiedziala, ze mlodzi nie pomysleli bo przeciez od makaronu wzdyma brzuch i ona bedzie zle wygladala w sukience. Potem wjechala czysta zupa pomidorwa, doskonala ! I znow zaczelo sie narzekanie, ze nie ma rosolu bo jak to tak pod wodke. Chociaz osobiscie wiedzialam jak trzech starszych wujkow zezarlo po trzy talerze proszac kelnerow o dokladke. Taka niesmaczna byla. Nastepnie wjechalo danie glowne, zrazy z sarniny, grilowane warzywa, do wyboru byly pieczone ziemniaki albo puree. I znowu, ze za malo na talerzu choc na taleru bylo ladnie podane a pozniej kelnerzy roznosili ile kto chcial. A pozniej siedzi taki jeden z drugim obzarty jak swinia i pierdzi pol wesela bo na parkiet juz nie pojdzie. Jak bylo takie niesmaczne to po co tyle jedli? Mnie jak cos nie smakuje to zostawiam na talerzu. Co do zespolow to szczerze uwazam, ze to wiocha. Malo kogo stac na zespol, ktory umie grac a wokalista czy wokalistka nie falszuje ale jak czasem zaczna spiewac i to zagraniczne przeboje to uszy bola. Jako koghos nie stac na porzadny zespol to niech lepiej wezmie Dja. Taniej i lepiej dla uszu.

Gość drogo i byle jak
te wszystkie wynalazki na pewno kosztowały dość drogo, a ludziom nie przypadły do gustu. Miało byś elegancko, a okazało się, że większość zjadła, bo nie było nic innego do jedzenia. I znowu pytanie, które ktoś zadał - wesele jest dla młodych, którym się marzy wersal, czy dla gości, którzy aż tak eleganccy nie są i przyszli często nie po to, żeby potańczyć, ale właśnie po to, żeby się nażreć i ochlać.

Gość gilea
a ja bede miala typowo goralskie wesele:) goralska knajpa, kapela, obsluga i druza po goralsku:)

Gość Pisanna
Ja myślę, że wesele nie są takie same. Podobna może być oprawa, ale co z tego? Najważniejsze jest towarzystwo i muzyka!