Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alisssa26

Nauka angielskiego...

Polecane posty

Gość alisssa26

Witam! Jakie macie techniki nauki angielskiego ? Jak szybko i skutecznie można nauczyć się angielskiego ? Napiszcie proszę Wasze sposoby :)

Gość no i jo jojojo
1. gadanie 2. ogladanie tv z napisami 3czytanie ksiazek i tluacmzenie slowke ktorych sie nie rozumie.

Gość lepsze jutro_
ja tlumacze wszystko, ang bajki dla dzieci, prase... natomiast ogladanie filmow z napisami mnie irytuje ostatnio przepisuje sobie slowka ze slownika, po czym wpisuje w diki.pl czasami natrafiam na zdania z tym slowem - ten sposob nauki sprawia mi najwiecej przyjemnosci

Gość Barnabka
Rozmowy, czytanie i słuchanie po angielsku, od niedawna kursik w Speak Up :D I do przodu z nauką :)

Gość elunnna
najlepiej jest oglądać wykłady, filmy itp z angielskimi napisami, żeby mózg się przyzwyczaił do języka, śpiewać razem z teledyskami ;D śledząc tekst po angielsku na tekstowo.pl, czytać strony www po angielsku i jak się nie wie jakiegoś słówka to od razu translate i jechane ;] no i poza tym uczenie się słówek, jak uczę się z tego serwisu o którym mówi ten gość na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=9DuNE4gkmNc jest płatny ale polecam

Gość nauczatorka
Najlepiej przygotowałam się na kursach angielskiego w TFLS, gdzie mieliśmy bardzo fajną lektorkę, która potrafiła przekazac wiedzę, dzięki niej nauczyłam się posługiwać angielskim.

Gość lluuubbimmyyy
Ja nic nie zapisuje ani nie tlumacze, po prostu slucham co ludzie mowia, a jak czegos nie rozumiem to sie ich pytam. W sumie wszystko zapamietuje od razu w glowie zamiast zapisywac, zreszta nie chcialoby mi sie tlumaczyc rzeczy na polski, lepiej od razu je zapamietywac po angielsku. Wielu rzeczy nie da sie zreszta przetlumaczyc.

Gość kjdsgkjg
ja zamowilam sobie etutor.pl

Gość rommmeonka
Kursy angielskiego to są tutaj najlepszym rozwiązaniem. Wiele ludzi szuka najlepszej metody- bo wiadomo ze kazdemu zalezy na tym zeby szybko i skutecznie nauczyć sie języka a nie zawsze jest to proste.

Gość awszumiek
kursy angielskiego to na pewno najlepsze rozwiązanie ale najlepiej w renomowanej szkole jak tfls

Gość andrzej.lecd
tfls jest dobry na certyfikat, jak chcesz się przygotować np do zdania lcci albo toefla to najlepiej przygotwać się właśnie w tflsie

Gość do zycie w anglii
Zaczelam ogladac filmik, ale tak naprawde to przez caly filmik mowisz o tym, ze nauczylas sie jak poszlas do pracy. MOj feedback: streszczaj sie bardziej na temat, bo powoli mowisz i jest to nudne.

Gość kevin89
polecam Ci kurs na http://chatterbox.pl. jest to platforma online, która umożiwi Ci uczestniczenie w kursie z lektorem. fajna sprawa, wszystko odbywa się tak jak na tradycyjnym kursie, z tą różnicą, że nie musisz wychodzić z domu. pierwsza lekcja jest darmowa, więc możesz sprawdzić czy jest to sposób dla Ciebie.

Gość losie ten filmik
na youtube, myslalam ze usne...

Gość gość
dobre kursy realizuje szkoła www.academyofnewyork.com można spróbować się z nimi skontaktować

Gość gość
kurs angielskiego przez Skype www.szkola-shamrock.pl

Gość gość
Tu uczę się idiomów: www.facebook.com/tlumacz.pl.5 (Tlumacz.pl-Lubimy Języki Obce) Codziennie dodają nowy- dzięki obrazkom łatwiej zapamiętać :)