Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 43letna przyszła mama

Poród po 40stce

Polecane posty

Gość 43letna przyszła mama

Witam, jestem w drugiej ciąży. Pierwsze dziecko urodziłam ponad 23 lata temu :) Zastanawiam się jakie macie wrażenia po porodzie w starszym wieku. Czy lepiej zdecydować się na cesarkę? Jak reaguje ciało kobiety na taki szok, wiadomo że nie jestem już młoda i trochę się obawiam skutków tej ciąży. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie porady i poważne wypowiedzi.Pozdrawiam wszystkie mamy:)

Gość marsella
Witaj, mam 42 lata, urodziłam 10m-cy temu przez cc, bo tak chciałam, to mój pierwszy poród, dziecko było malutkie -2,5kg - więc tak zdecydowaliśmy z ginem, wszystko jest ok, czuję się i wyglądam tak samo świetnie jak przed ciążą :) Dwa dni temu urodziła moja przyjaciółka, teź 42 lata, drugie dziecko, też malutkie, ale SN, poszło szybko i łatwo, jest bardzo szczęśliwa, dziś wychodzi do domu. Moja kolejna przyjaciółka, również 42 lata :P jest w połowie ciąży, czuje się i świetnie :) Głowa do góry, maluszek w tym wieku to sama radość :)

Gratuluje mlodym mamusiom :) Tez bym chciala jeszcze jednego maluszka,ale boje sie bardzo ewentualnych powiklan :( Niebawem koncze 40 lat wiem,ze to juz ostatni dzwonek,ale ta obawa chyba jest silniejsza od checi posiadania jeszcze jednego dziecka.Mam w domu 3 dzieci dwoje doroslych i 3-latka :)