Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracodawca nie chce podpisac

staż

Polecane posty

hej! mam taki problem mam skonczone 26 lat, jestem na ostatnim roku studiow od roku na zasilku dla bezrobotnych, wczesniej ponad 5 lat pracowalam w jednej firmie z racji tego ze jestem dlugotrwale bezrobotna nalezy mi sie staz od dawna chodze po moim malym miescie i szukam pracodawcy ktory mnie przyjmie ( pod koniec lutego PUP ma dostac pieniadze na staz) i wiekszosc pracodawcow nie chce przyjmowac na staz, ta garstka ktora chce mowi juz z gory ze nie podpisza ze chca mnie zatrudnic po stazu wczoraj bylam w PUP i pytalam sie co w takim razie jak pracodawca nie bedzie chcial mnie zatrudnic? usyszalam ze oni z reguly takie wnioski odrzucaja, a jezeli maja zostac rozpatrzone to na samym koncu kiedy w pierwszej kolejnosci zostana rozpatrzone wnioski gdzie pracodawca deklaruje sie ze zatrudni stazystke zastanawiam sie gdzie sa Ci pracodawcy? ja jestem wyksztalcona, z doswiadczeniem, stazu szukam nawet w sklepach , doslownie wszedzie! i nikt nie chce sie zobowiazac do podpisania ze zatrudni i tak wczoraj zaczelam sie zastanawiac czy moze to podpisania ze zatrudni to jakis pic na wode? moze stazysta dogaduje sie z pracodawca ze ten [podpisze ze go zatrudni a w przeczywistosci po stazu sie "rozmysla" z powodu np malych obrotow, kryzysu na rynku albo czegos tam innego co wy myslicie o tym? ja jestem juz zalamana tym wszystkim

Gość torebka123
może pracuj w firmie Twojego faceta

Gość Boliiiii;(((((
Pracodawca nie ma obowiązku zatrudniać Cię po stażu i UP nie ma prawa czegoś takiego rządać. Ja w zeszłym roku odbyłam staż, to w UP pytali czy mnie zatrudnią po stażu, oczywiście mówiłam że nie wiem, choć byłam pewna, że mnie nie zatrudni, bo szukała następnej stażystki (darmowy pracownik za free).

moja przyjaciolka tez wyslala wniosek do UP a w nim pracodawca nie deklarowal zatrudnienia i czekala ponad pol roku, dopiero po tym czasie UP wyslala ja na ten staz powoli wpadam juz w depresje, nigdy nie sadzilam ze bede tak dlugo szukac pracy a juz na pewno nie stazu myslicie ze moglabym powiedziec pracodawcy zeby wpisal ze mnie zatrudni ale ze to bedzie tylko na papierku czy UP moglby sie przyczepic ze nie zostalam zatrudniona po stazu jezeli wpisane bylo ze mialam zostac? juz sama nie wiem, nie chce lamac prawa i oszukiwac ale zaraz zostane bez pieniedzy na zycie, a tu koncowka studiow za ostatni semestr musze zaplacic niedlugo

Gość zaczęłam staż w 2008
Czekałam kilka dni dłużej na rozpoczęcie stażu z tego względu, że PUP chciał wymusić od wszystkich pracodawców, aby po stażu zatrudniali stażytów. Nic z tego nie wyszło, PUP dał za wygraną i jeśli ktoś po stażu dostawał pracę to była to tylko dobra wola pracodawcy. Pracodawca na pewno niczego takiego Ci nie wpisze, bo PUP to wszystko dokładnie sprawdzi. Będą chcieli wiedzieć, dlaczego nie zostałaś przyjęta.

Ja też załatwiałem sobie staż w hotelowej restauracji ale teraz wracam do wawelu tam gdzie wcześniej pracowałem.

pewnie masz racje trace juz nadzieje z drugiej strony zastanawiam sie gdzie sa Ci pracodawcy ktorzy podpisuja ze zatrudnia pracownika, gdzie ich szukac? ja mieszkam w malym miescie, obeszlam juz chyba wszystko i nic