Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna Anielica

cena za talerzyk

Polecane posty

Nie mogę znaleźć nic na ten temat Możecie mi napisać ile u was wychodzi za talerzy? I jaki jest rzeczywisty koszt na jedną osobę z piciem i alkoholem? Mieszkam w mieście poniżej 40tyś no i cena 200-250zł narzut na wódce ogromny, jak butelka w sklepie kosztuje 20zł u nich 35 zaczynam się powoli załamywać;/

ja płacę 160zł, obiad 2daniowy, i3dania gorące, ciasta, owoce, soki kompoty , deser lodowy, wszystko prócz alkoholu, kupujemy wódkę za 18zł 0,5l, i 100butelek czyli 50l, ale my mamy sporo robionej tez, wesele na 2dni, 0-5lat za darmo, 5-9lat połowa ceny, 130zł 1dzień 30zł 2dzień

a ja mam oferte 170zł ale tam nic oprócz jedzenie nie ma nie ma napojów, kawy, herbaty, ciasta, lodów no i ja się kupuje u nich alko to się płaci 35zł, a jak ma się własny to 20zł od butelki "kapslowego" :o to nie jest duże miasto, więc dlaczego tak drogo wychodzi?

U nas cena za talerzyk wynosiła dwa lata temu 300 zł ale licząc z ciastem, alkoholem, stołem wiejskim, fontanną czekoladową i stołem z eleganckimi przystawkami cena za osobę wyniosła 380 zł. Wszystko zależy od tego co dana restauracja zapewnia w cenie talerzyka a co musisz jeszcze osobno dokupić i doliczyć.

place 170 zl za osobe dorosla, dzieci do lkat 10 - polowa ceny, do 3 lat - free...w cenie jest wszytsko oprocz alkoholu

miasta 60tys. talerzyk 1 dzien 160zl talerzyk 2 dni 200zl w tym ciasto,tort,obiad dwudaniowy,3 dania gorace,salatki,przystawki wodke sami kupilismy, soki i napoje osobno

ja już rarytasów nie liczyłam moja siostra 4lata temu brała ślub ipłaciła za całość ze wszystkim 150zł, a teraz w 200 cięzko się zmieścić, bo jakieś kapslowe jest no i dodatkowo strojenie sali

ja bym z tego lokalu zrezygnowała, musisz pojeżdzić i szukać innych, ja mieszkam na wsi, nie daleko mnie jest miasteczko, są 2domy weselne, jeden 180zł 2dom 170zł dokupuje sie wódke, szukałam i znalazłam dom weselny, za 160zł, było by 150 zł, i obiad i 4dania gorące ale wesele by musiało być powyżej 100osób, my mamy na 80zł i dlatego 160zł, salajest jak dla mnie pieknie ustrojona, ale moge coś od siebie dołozyc, ogólnie bardzo fajny młody własciciel, duże domy weselne maja to do siebie ze chcą naprawdę duzo zarobić, moja szwagierka mi opowiadałą po swoim weselu ze mało co dostali to co zostało, jedynie zepsute sałatki, a jak sie okazało to szefowa dała co sie zepsuło a reszte dla siebie, dla gosci stołujacych się bo ma też pizzerię, no tak jeszcze moja szwgierka zapłaciła za klientów szefowej, dlatego z daleka omijalismy ten lokal,

u mnie nie ma czegoś takiego jak kapslowe, czy korkowe, dom weselny nam zapewnia wszystko, również pokoje, jak sie nie mylę to 30zł za noc, ale mozna sie jeszcze dogadać, oglólnie duzo zależy od właścicieli, czy są nastawieni na zadowolenie klienta czy tylko na zarobek

a my dostaliśmy ofertę na "apartament" na noc poślubną czyli weselną jedyne 150zł, a tam łózko i telewizor POWARIOWALI teraz objeżdżam ościenne miejscowości:)

ma menu zarabiają, na alko zarabiają, na dekoracji zarabiają (bo to sztuczne kwiaty i płachty), na cieście zarabiają, na napojach też, dodatkowo dopłać kucharkę, kelnerki a spróbuj wybrac najtańsze menu, ba nawet zapytać o nie to wzrok zabijający na 10 oglądanych sal, 8 babek tak pewnych siebie i aroganckich że szok dwie panie miłe:)

płacimy 145zł za osobę dzieci poniżej 5 lat za darmo dzieci w wieku 5-10 lat oraz kapela i fotograf- 50% ceny jest 2 daniowy obiad z czterema rodzajami mięsa pózniej 5 dań gorących i 10 dań zimnych- przystawek kawa, herbata, chleb dla młodych Sami musimy kupic ciasta, napoje, owoce, wódkę i tort Korkowego nie ma Apartament dla nowożeńców gratis

u nas tylko w jednym miejscu fotograf 50%ceny, kapela 100% i kamerzysta tez 100%. Czym się różni fotograf od kamerzysty, że jeden dostaje pół jedzenia a drugi całe?:P jakim cudem u Was tak tanio????

tylko że u nas oni nie dostają połowy jedzenia, dostaja wszystko to co inni goście tylko ze płacimy za nich 50% tak tam jest. U nas są takie ceny ok 160zł tak średnio. my mamy troche po znajomości więc 15zł nam zszedł na osobie, wyszło 145zł. szkoda tylko że nie mamy w cenie ciasta czy owocow bo więcej latania ale oni tego nie zapewniają więc trudno

u mnie pokój dla PM za darmo, media są nie potrzebne bo po weselu to sie śpi a nie ogląda telewizor, no ale cóz, ja bym od razu zrezygnowała z lokalu jak by właściciel byl arogancki, my jak trafilismy do naszego lokalu, to napierw była rozmowa o menu najdrozszym, ale właściciel sam powiedział ze te najdrozsze to jest stratne, bo bardzo duzo jedzenia zostaje, wesele by sie musiało zacząć o 10rano do rana nastepnego dnia, i te okrojone menu jest duzo lepsze,bo jedzenia napewno nie braknie a i zostanie trochę, ale nie aż tak zeby jeszcze pół roku jesc po weselu weselne jedzenie, hehehe

a ja mam wrażenie, że ludzie nie chcę żeby robic u nich wesela. Są tak pazerni i niemili, że szok jak się pytam ile za talerzyk to tak kręcą, że nie ma ceny, że to zależy wszystko, a jak pytam od czego to słyszę, że od wielu rzeczy:P i weź tu policz cokolwiek

A jeszcze napisze, moja szwagierka mówiła, że żałuje iż tam mieli wesele, choć z kosztami się nie liczyli, no ale wiadomo, na koniec po wszystkim jeszcze musieli zapłacic ok.2500tys zł, wiecie za co? za potluczone szklanki, co niby goscie potłukli, a akurat było widać że obsługa jest bardzo nie doświadczona, i żeby szefowa jeszcze zarobić to zwaliła na gosci, ale żeby 2500zł?? ehhh,

Gość miejscowość do 40 tys miesz
cena za talerzyk 1 dzień 270 zł

inna sala nam się nie podobała jestem dość wybredna i bardzo ciężko dogodzić mi z czymkolwiek, jak sobie coś wymyślę to tak musi być a cena nie gra roli, ale czytając ktoś 380zł płacił od osoby więc jeszcze drożej więc to 270zł to i tak mało

u nas tez jest jeden hotel exclusive tak biorą ponad 300zł od talerzyka+alkohol+ciasto+tort+herbata+kawa sala piękna ale właściciele niestety przycianają na herbacie ??? i kawie??? jedno i drugie 10zł za sztukę:)

nie można żałować sobie wesela, to jeden taki wyjątkowy dzień i nie warto oszczędzać jak się nie musi

ja rozumiem, że nie można ale po co przesadzać? w tamtym zajeździe wyszło prawie 400zł od osoby no i jeszcze jedno nie będę latać i sprawdzać czy osoba wypiłam 1 herbate czy 5 a jak mi w rozliczeniu napiszą, że każdy z gości wypił po 8 herbat i po 7 kaw? Tak w tym miejscu się właśnie zdarzało:D

Z tymi napojami to przesada. Zwykle jest bez ograniczeń nawet w hotelach a jak nie bez ograniczeń to jest podane ile litrów i zawsze wystarcza (mają tak obliczone że nie brakuje)

Gość Oliwkaaaaaaaaaaa
Też sie spotkałam z tym że liczą sobie za każdą herbatę i kawę :/ I uciekałam z stamtąd jak najszybciej ;) Teraz mam sale (restauracja) w ładnym miejscu, obiad (dwa dania) + 4 gorące dania i napoje zimne no i kawa i herbata bez ograniczeń. I płace za jeden dzień 187zł za osobę. no ale muszę jeszcze placki i wódkę załatwić ale to po znajomości więc luz :) Prawda jest taka jak sie chce to sie tanio coś dobrego znajdzie. Ja z narzeczonym objeździliśmy 8 różnych restauracji zanim trafiliśmy na ta właściwą :)

Gość my za tort
w 2010 roku placilismy za talerzyk 170 zl, dzieci do 7 lat połowa. W tym bylo 5 posilkow cieplych (ale zadne rarytasy, takie "starodawno weselne" czyli schabowy, strogonow, krokiety, pieczen..itp), zimna plyta, sałatki, woda gazowana/niegazowana, herbata/kawa.Wesele dwudniowe. Dodatkowo placilismy za alkohol - bez kapslowego czy jak to sie zwie, ciasta i tort. Dekoracje mielismy swoja, ale mozna bylo korzystac nieodplatnie z restauracyjnej. WYkupywalismy gosciom tez noclegi nad restauracja, wlascicielka policzyla po 25 zl/os. Ogolnie bardzo przyjemna osoba, mozna bylo sie z nia ugadac, zarobic i tak zarobila, ale tez nie naciagala. Miasto ok. 40 tys mieszk. w woj. opolskim.

117zl od osoby dzieci do lat 5 gratis od siebie tylko alkohol,napoje i owoce udalo nam sie wynegocjowac by jednak za dzieci powyzej 5 l zaplacic mniej bo tych dzieci u nas bedzie raptem czworka 6-8l,bo tak naprawde zadne dziecko nie zje tyle co dorosly i nie bedzie raczej siedziec do samego konca mamy tak: 12 ciast 3 pietrowy tort 6 gat miesa do obiadu 4 rodzaje surowek kolacja-11 gat potraw 10 gat zakąsek kawa,herbata,mleczko,cukier jako szwedzki stol

Gość Oliwkaaaaaaaaaaa
Bardzo tanio (O.O) Ale katering i na sali czy w restauracji?