Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukamszczesciaja

CARE ASSISTTANT- IRLANDIA/UK

Polecane posty

Gość szukamszczesciaja

Czy ktos pracowal na w/w stanowisku? Wiecie moze jakiee sa wymagania? Wiem, ze tutaj w Dublinie potrzebuje ukonczonego kursu ale slyszalam ze w Anglii nie wymagaja. Znacie moze jakies sprawdzone agencje?

Gość duktor Małgośka
Żeby się zarejestrować w agencji w UK trzeba mieć co najmniej 6 miesięcy potwierdzonego stażu pracy jako Care Assistant w UK. W domach opieki nie wymagają stażu pracy ani doświadczenia.

Gość szukamszczesciaja
Niesamowite! Myslisz, ze caly czas jest nabor, gdzie takich domow szukac. W Dublinie trzeba minimum 2 latta mieszkac zeby w ogole moc przystapic do kursu a taka praca bylaby dla mnie naprawde wazna i potrzebna, gdyz chce isc na pielegniarstwo.

Gość duktor Małgośka
A ja jestem po pielęgniarstwie i początkowo pracowałam jako Senior Carer, teraz już jako pielęgniarka, w szpitalu. Pracy w domach opieki szukać najlepiej bezpośrednio u pracodawcy. Wygooglować domy opieki, najlepiej residential albo dementia EMI i wysyłać im na maila CV z listem motywacyjnym. Na stronie jobcentre plus też są oferty pracy. Zazwyczaj pracodawca Cię wysyła na kurs. Care assistant to taki zawód, który zawsze będzie tu na czasie. Nie polecam domów typu nursing home, straszny syf. Najlepiej residential i dementia. Lepsze zarobki, lepsze warunki, a i praca lżejsza.

Gość fdsdsdd
a ja zaczelam od care home ( residential home ale z ludzmi chorymi na demencje) zadne doswiadczenie nie było potrzebne, kursy robi się w trakcie pracy, bo przewaznie są to kursy ''based on work'' , praca malo platna , przewaznie national minimum, szukaj pracy na przedmiesciach, gdzie care homow jest pełno, pierwszy przykład Kneley, Purley, Coulsdon ( Surrey) , powodzenia,

Gość duktor Małgośka
W 2007 roku MHA płaciło mi 6.50 na starcie, potem 8 plus 25p key holder allowance ;) Residential Care Home, firma bardzo dobra, dużo pracy mają, lubią Polaków, szybko można awansować.

Gość EDabrowska83
praca średnio płatna, mało ambitna, mało wyzywająca, z wieloma emigrantami, niskie poważanie społeczne ale... stała, długoterminowa, zawód zawsze pożądany, niewiele trzeba mieć doświadczenia czy "szkół"... no i jest miesięczny dochód dobra na początek, wg. mnie coś niecoś lepiej niż magazyn czy linia produkcyjna:) oby nie wsiąknąć a tak jak ktoś napisał, najlepiej googlować sobie adresy domów i wysyłać cv na potęgę

Gość szukamszczesciaja
Dzieki Dziewczyny, bede probowac napewno. Chce sprawdzic sie przed podjeciem studiow czy napewno chce to robic w zyciu. Nie uwazam, zeby pielegniarstwo bylo maloambitne....

Gość femke
Zgadzam sie, ze pielegniarstwo nie jest malo ambitne. I nie ma dla mnie znaczenia czy bedziesz po szkole wyzszej czy liceum. Ludzie czesto maja potrzebe ponizania innych. Wazne zeby prace wykonywac z sercem. Na pewno znajdziesz prace, rob swoje, pytaj jak nie wiesz i nie ogladaj sie na zawistne klezanki. Powodzenia!

Gość duktor Małgośka
Moja "średnie" wynagrodzenie do 13f /godz w tygodniu, 18 w sobotę, 20 w niedzielę i 26f/godz w bank holiday ;) Nie uważam też pracy w zawodzie za mało ambitną.

Gość odnosnie ambicji
itp. - pielęgniarka a opiekunka osób starszych to nie to samo - inne kwalifikacje i inne kompetencje choć w niektórych miejscach zazębiające się

Gość EDabrowska83
PIELĘGNIARSTWO A OPIEKA NAD STARSZYMI W UK TO DWA ZUPEŁNIE INNE ŚWIATY:)

Gość duktor Małgośka
Dobrze, ale zanim się zarejestrowałam jako pielęgniarka, to pracowałam jako Senior Care Assistant. Korona mi z głowy nie spadła, nie spotkała mnie też żadna hańba. Zarabiałam lepiej niż ludzie w fabrykach.

Gość EDabrowska83
mnie tez korona z głowy nie spada co nie zmienia faktu, iz zawód ten uwazam z jeden z mniej wymagających i bardzo mało interesujący, osobiście nie polecam w innym ywpadku niz na start, mozna wsiąknąć:)