Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wściekła na nianię

Czy ja przesadzam?

Polecane posty

Gość wściekła na nianię

Jestem mamą 2 dzieci (rok i 4 lata). Tydzień temu wróciłam do pracy po urlopie wychowawczym, dzieci zostały z nianią. Dziś syn przy kolacji opowiadał, że pani Kasia mówiła mu, że jeśli będzie niegrzeczny, to przyjdzie baba jaga i zabierze jego siostrzyczkę. Mały to przeżywa. Wściekłam się. Zamierzam pogonić babę. Jak byście zareagowały?

może nie tak pochopnie..czasami tak się mówi, żeby dzieci się uspokoiły, owszem nie jest to zbyt dobre skoro dziecko się stresuje teraz. Myślę, że wystarczy upomnienie, wytłumaczenie a jeśli nie zauważysz poprawy to wtedy ją pogoń:P

powiedz jej żeby w inny sposób robiła żeby ją słuchał

Gość no chyba przesadzasz
a co ma mówić? Że jak będzie niegrzeczny to pójdzie do poprawczaka? oj nie to też straszenie. Wiesz teraz uderzyć nie wolno, karać fizycznie nie wolno, nawet o babie jadze opowiadać nie wolno. W jaki sposób niania ma wymusić posłuch na dziecku? Nic mu się od baby jagi nie stanie.

Gość ajg.ja.gja.g
czytajcie ze zrozumieniem kretynki

ja bym powiedziala synowi, zeby jej słuchal, a jej po cichu bym powiedziala zeby unikala takiego straszenia bo syn sie boi i tyle

Gość i wlasnie dlatego nie
zdecydowalam sie oddac dzieci ( ktorych wychowanie jest dla mnie super wazne pod opieke jakiejs głupiej babie ( nie oszukujmy sie, ta baba jest po prostu prymitywna, juz z tej jednej wypowiedzi widac). No trudno - mialam podobna sytuacje i po obejrzeniu potencjalnych nian zdecydowalam sie zostac dluzej z dziecmi - i nie zaluje, bo to przynioslo pzniej efekty ( wychowanie, zasob wiedzy, zdrowie, no i więź). Coś a cos niestety - wybieraj.

Gość aga bum
Szkoda słów, wywal ją

Gość mamama27
zostawiasz dziecko z obcą babą dla której to jest praca i będzie odbębniać ją tak żeby jej było wygodnie.. więc nie oczekuj że nianie są jakieś super cudowne wychowujące dzieci na aniołki

Gość wściekła na nianię
oczekuję, że nie będzie mi dzieci dodatkowo stresować

Gość mireczkaa
masz prawo być wściekła! Porozmawiaj z nią, jeśli tylko takie zastrzeżenie do niej masz. Moja niania nigdy córki nie straszy. Są już "razem" prawie dwa lata i współpraca układa sie idealnie :) A jeśli generalnie masz do niani zastrzeżenia to poszukaj innej.